Gå til innhold

selskap-- vellykket--hva må til?


Anbefalte innlegg

Gjest wildheart

..sånt selskap hvor man sitter til bords. Vil gjerne ha meninger om dette. har vært dårlig på å samle folk hjemme de siste årene, og har ingen samlet venneflokk her jeg bor.

hvor mange bør kjenne hverandre, hvis det er f.eks. 8-9 mennesker, hvorav 3 par?? Hvis Ingen kjenner hv., skal det vel litt til å få opp stemningen?

Kanskje det er lurt å være færre? eller flere??? (jeg liker mange ULIKE mennesketyper, så det er ikke slik at alle umiddelbart har noe felles..)

er det viktig med pynt (blomster osv..), og store MENGDER av mat?? Spesielt god, hjemmelaget mat, med masse omtanke?

Takknemlig for alle tips og innfall......

og ps: ikke lett å være vertinne og fikse kjøkkenet samtidig, alene. bør jeg lage maten ferdig, dvs. kald mat?? Eller MÅ jeg få ei venninne/venn til å stille på kjøkkenet sammen med meg sjøl?

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/133497-selskap-vellykket-hva-m%C3%A5-til/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Kizza1365380506

Jeg synes det er veldig koselig og sosialt om man har raklett eller fondue. Da sitter jo alle sammen rundt bordet over en ganske lang tid. Og så kan man ikke ha så mye pynt på bordet heller.

Vi ble invitert til noen hvor alle kjente hverandre utenom oss og jeg synes det var litt dumt for de snakket liksom bare med hverandre. Det blir jo litt mer arbeid på deg dersom ingen kjenner hverandre for da må du liksom bryte isen og få alle til å hygge seg. Men inviterer du noen som er veldig sosiale og går sammen med alle så er jo det problemet løst.

Lykke til, kos deg!

Mvh

Gjest wildheart

Jeg synes det er veldig koselig og sosialt om man har raklett eller fondue. Da sitter jo alle sammen rundt bordet over en ganske lang tid. Og så kan man ikke ha så mye pynt på bordet heller.

Vi ble invitert til noen hvor alle kjente hverandre utenom oss og jeg synes det var litt dumt for de snakket liksom bare med hverandre. Det blir jo litt mer arbeid på deg dersom ingen kjenner hverandre for da må du liksom bryte isen og få alle til å hygge seg. Men inviterer du noen som er veldig sosiale og går sammen med alle så er jo det problemet løst.

Lykke til, kos deg!

Mvh

takk for svar, det var lurt med raclette - en slik panne er vel ikke så dyr, og ost er kjempegodt. kan jo ha ymse tilbehør. lett å forberede, mye kos, særlig nå om vinteren! Men lurer på hvor lange armer folk har -- det går kanskje med 6 personer rundt en sånn raclette-dings??

Kizza1365380506

takk for svar, det var lurt med raclette - en slik panne er vel ikke så dyr, og ost er kjempegodt. kan jo ha ymse tilbehør. lett å forberede, mye kos, særlig nå om vinteren! Men lurer på hvor lange armer folk har -- det går kanskje med 6 personer rundt en sånn raclette-dings??

Vi har vært 4 i klubb med raklett. Nå 3. juledag var vi 9 og da lånte jeg en av min niese. Det gikk helt fint. Min har nemlig bare 8 skuffer og jeg liker at alle har 2 skuffer hver. Steker kjøttet og grønnsakene i skuffen og har krem på før osten og gratinerer til slutt. Det synes vi er best. Blir så god saus liksom. Men det går fint med en skuff hver også.

Lykke til. Jeg synes det er kjempekoselig iallefall.

Gjest wildheart

Vi har vært 4 i klubb med raklett. Nå 3. juledag var vi 9 og da lånte jeg en av min niese. Det gikk helt fint. Min har nemlig bare 8 skuffer og jeg liker at alle har 2 skuffer hver. Steker kjøttet og grønnsakene i skuffen og har krem på før osten og gratinerer til slutt. Det synes vi er best. Blir så god saus liksom. Men det går fint med en skuff hver også.

Lykke til. Jeg synes det er kjempekoselig iallefall.

takk kizza.. men 1) hvaslags kjøtt, og 2) hvaslags grønns, og 3) hvaslags krem?

Har bare fått ost til å steke, jeg, og tilbehør helt ved siden av, ikke oppi de skuffene - men det er noen år siden - ting utvikler seg??

takk kizza.. men 1) hvaslags kjøtt, og 2) hvaslags grønns, og 3) hvaslags krem?

Har bare fått ost til å steke, jeg, og tilbehør helt ved siden av, ikke oppi de skuffene - men det er noen år siden - ting utvikler seg??

Vi pleier å steke bacon, spekepølse og kokte poteter oppå raclettejernet, der er det en grillplate.

Som annet tilbehør er det godt med sylteagurker, sølvløk, en grønn salat med vinaigrette-dressing, godt brød, en røøedressing - og ellers andre favorittgrønnsaker.

Jeg synes for øvrig 8-9 personer er et glimrende antall for et lite middagsselskap, særlig hvis folk ikke kjenner hverandre så god. Pass på at du fordeler gjestene sånn at de mest pratsomme og utavendte blir godt forelt, så slipper du å få skeiv balanse rundt bordet. Vær ansvarlig vertinne og sett igang samtaler mellom folk ("Per, visste du at Anne også har stått på ski i Chamonix, akkurat som du"...og slike ting).

Da går resten som smurt!

Annonse

Kizza1365380506

takk kizza.. men 1) hvaslags kjøtt, og 2) hvaslags grønns, og 3) hvaslags krem?

Har bare fått ost til å steke, jeg, og tilbehør helt ved siden av, ikke oppi de skuffene - men det er noen år siden - ting utvikler seg??

Litt seint men. Vi stekte også oppå platen først. Men det er så godt med kremfløte og la det koke opp før en tar osten oppå og gratinerer. Jeg bruker raklett ost, men ungene vil ha vanlig gratineringsost. Det er godt det også.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...