Gå til innhold

NHD: Spørsmål om


Gjest Ad.M.

Anbefalte innlegg

Jeg lurer på et par ting:

Kan sosionom brukes som "behandler" på poliklinikk? Hvor psykiater konfereres ved behov, og sosionom uttaler seg på RELATIVT selvstendig gr.l Hvor det er sosionom som uttaler seg om diagnose, på den måten at denne uttaler seg om hva denne tror selv. i forhold til tidligere notater.

Hvis ja: Er dette utbredt praksis? Hvilken kompetanse har en sosionom for å fungere som behandler og til å uttale seg om diagnose?

Hvis dette ikke føles tilstrekkelig, kan pasient forlange å bli behandlet av psykiater eller bli overført om mulig til DPS?

Takk på forhånd.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Nils Håvard Dahl, psykiater

Sosionomer, vanligvis med fartstid i psyk sengepost og vidreutdanning i "psykiatrisk- sosialt arbeid", brukes ofte som behandlere i psykiatriske poliklinikker.

Det er nå blitt vanlig at yrkesgrupper uten diagnostisk kompetanse fra sin grunnutdanning (som sosionomer og sykepleiere) obligatorisk bruker strukturerte diagnoseverktøy for å kvalitetssikre diagnostikken. Slike verktøy kan være SPIFA og MINI+.

I tillegg vil all diagnostiserin ved disse yrkesgrupper skje under veiledning/godkjenning av psykiater eller psykologspesialist.

Om du ikke er fornøyd med kvaliteten på diagnostikken, kan du be om at vurderingen gjøres på nytt av psykologspesialist eller psykiater.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...