Gå til innhold

Zolpidem


TAV

Anbefalte innlegg

Hei, NHD.

Jeg jobber innen psykisk helsevern, og har kommet borti et særegent tilfelle; en kvinne har en hjerneskade etter omfattende alkoholmisbruk, og er bor i dag i en kommunal tilrettelagt bolig. Hun er tidvis svært urolig. Det er det siste året forsøkt å behandle henne med Ritalin, etter sterke antakelser om ADHD-diagnose - uten effekt. Underveis i denne utprøvingen ble det foreskrevet Zolpidem (?) for innsovning om kvelden. Etterhvert viste det seg at hun, på "rolige dager" fikk et veldig bemerkelsesverdig gjennombrudd av ro og tilgjengelighet ca femten minutter etter inntak av medisinen! Personalet beskriver dette som veldig rart, og hun viser frem sider av sin personlighet som til daglig er ukjent (og muligens tilhører hennes "tidligere tilværelse"). Hun snakker her om sine barn, om sin tidliger jobb osv..

Har du hørt om liknende tilfeller, og finnes det i såfall noen studie som kan si noe om alternativ medisinering som kan brukes til daglig (Zolpidem er vel ikke anbefalt som standard, daglig medikasjon?).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...