Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Hei.

Har nettopp fått vite at jeg har blitt allergisk mot oliven. Tenkte først at det er vel en grei sak å holde seg unna, men nei.. Tenkte ikke over at vegetabilsk olje i visse tilfeller kan være olivenolje og ikke soyaolje.. Og de skriver jo aldri på innholdsfortegnelsen hvem av dem de inneholder! Så jeg går nå rundt her med eksem over "alt" og klær meg til blods. Salver og piller hjelper lite. Har søkt på nettet, men finner ingenting! Noen som vet om en oversikt over sånne ting? Eller som vet hva som er vanligst å bruke i for eks potetgull, majonesprodukter, og i brød? Eller i pizza? Og hva med smør? Er nesten umulig for meg å gå ut på resturant å spise, der bruker de jo ikke no annet enn olivenolje.. Jeg blir sprø snart!

Rart det ikke er lovpålagt å skrive hvilke oljer de bruker?!

På forhånd takk!

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/135676-olivenallergi/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Ragnhild Halvorsen, Lege Spesialist i Immunologi

Kjære ruskl

Olivenallergi har sjelden betydning for oss nordboere og er for det meste i sammenheng med en pollenallergi for pollen fra oliventrær. Å spise oliven har som regel ingen betydning. Olivenolje inneholder ikke protein, men oljer og er absolutt ikke allergifremkallende så du kan trygt spise aioli (som er laget med olivenolje) og andre matretter med olivenolje. Grunnen til at oljene ikke deklareres er at deres betydning i allergisammenheng er minimal.

Eksem hos voksne er sjelden matutløst, men det finnes endel matvarer som forverrer eksem ved direkte innvirkning på huden. Slike matvarer er citrus, tomat, sterke krydder og jordbær. Eksemet må alltid behandles lokalt - å fjerne noe fra kosten er sjelden særlig virkningsfullt.

Lykke til.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/135676-olivenallergi/#findComment-843975
Del på andre sider

Kjære ruskl

Olivenallergi har sjelden betydning for oss nordboere og er for det meste i sammenheng med en pollenallergi for pollen fra oliventrær. Å spise oliven har som regel ingen betydning. Olivenolje inneholder ikke protein, men oljer og er absolutt ikke allergifremkallende så du kan trygt spise aioli (som er laget med olivenolje) og andre matretter med olivenolje. Grunnen til at oljene ikke deklareres er at deres betydning i allergisammenheng er minimal.

Eksem hos voksne er sjelden matutløst, men det finnes endel matvarer som forverrer eksem ved direkte innvirkning på huden. Slike matvarer er citrus, tomat, sterke krydder og jordbær. Eksemet må alltid behandles lokalt - å fjerne noe fra kosten er sjelden særlig virkningsfullt.

Lykke til.

ok... men hvorfor får jeg eksem bak knær og på armene og blemmer rundt munnen hver gang jeg spiser noe med olivenolje da? Reagerer ikke på noe annet bortsett fra bjørk, burot og timotei..

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/135676-olivenallergi/#findComment-844316
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...