Gjest fiafiafia Skrevet 21. februar 2004 Skrevet 21. februar 2004 Noen som har tips om en god bolleoppskrift? 0 Siter
Kizza1365380506 Skrevet 21. februar 2004 Skrevet 21. februar 2004 Man tager en veske, ett par sko, en stk bil og kjører til butikken. (min egen oppskrift, hemmelig) Mvh 0 Siter
citoyen Skrevet 21. februar 2004 Skrevet 21. februar 2004 Skal vi se.. jeg bruker ca 75 gram smeltet smør (tatt på øyemål), 3.5 dl melk som blandes med smøret for å oppnå riktig temperatur (trenger av og til litt ekstra varming), en pakke tørrgjær, en dæsj kardemomme, og en litt større dæsj sukker. Og så mel nok til at det blir en smidig deig. Dette er til 16 boller, kan selvsagt dobles eller triples etter behov. 0 Siter
toci Skrevet 22. februar 2004 Skrevet 22. februar 2004 Har en fantastisk bolleoppskrift til deg, som jeg akkurat nå henter fra min egen husk. Så det blir sånn noenlunde.. hehe.. 1 liter H-melk 250g melis 300g margarin 100g gjær kardemomme 6-700g hvetemel Melmengden er jeg veldig usikker på, så det må du nesten bare se hvor mye du trenger. Fremgangsmåte: Ha melis, melk og margarin i en kjele og varm opp. Ha det tørre i en bolle, og hell melkeblandingen i når den er i riktig "gjær-temperatur". Kna godt sammen, deigen kan godt være litt klissete, da blir bollene luftige og gode. Rull ut boller med en gang, og sett på brett. Heves i ca en time. Stekes på 225 grader i 8-10 minutter. Denne oppskriften holder til ca. et par og tjue boller, og de er fantastisk gode! Enjoy! 0 Siter
ibadoff Skrevet 22. februar 2004 Skrevet 22. februar 2004 Har en fantastisk bolleoppskrift til deg, som jeg akkurat nå henter fra min egen husk. Så det blir sånn noenlunde.. hehe.. 1 liter H-melk 250g melis 300g margarin 100g gjær kardemomme 6-700g hvetemel Melmengden er jeg veldig usikker på, så det må du nesten bare se hvor mye du trenger. Fremgangsmåte: Ha melis, melk og margarin i en kjele og varm opp. Ha det tørre i en bolle, og hell melkeblandingen i når den er i riktig "gjær-temperatur". Kna godt sammen, deigen kan godt være litt klissete, da blir bollene luftige og gode. Rull ut boller med en gang, og sett på brett. Heves i ca en time. Stekes på 225 grader i 8-10 minutter. Denne oppskriften holder til ca. et par og tjue boller, og de er fantastisk gode! Enjoy! Du kan med fordel kutte 50% av gjærmengden. Bollene vil heve uansett! 0 Siter
citoyen Skrevet 22. februar 2004 Skrevet 22. februar 2004 Har en fantastisk bolleoppskrift til deg, som jeg akkurat nå henter fra min egen husk. Så det blir sånn noenlunde.. hehe.. 1 liter H-melk 250g melis 300g margarin 100g gjær kardemomme 6-700g hvetemel Melmengden er jeg veldig usikker på, så det må du nesten bare se hvor mye du trenger. Fremgangsmåte: Ha melis, melk og margarin i en kjele og varm opp. Ha det tørre i en bolle, og hell melkeblandingen i når den er i riktig "gjær-temperatur". Kna godt sammen, deigen kan godt være litt klissete, da blir bollene luftige og gode. Rull ut boller med en gang, og sett på brett. Heves i ca en time. Stekes på 225 grader i 8-10 minutter. Denne oppskriften holder til ca. et par og tjue boller, og de er fantastisk gode! Enjoy! Jeg regner ca 3,5 dl væske på 9dl hvetemel, så med en hel liter melk må du nok minst doble melmengden, om ikke mer. 0 Siter
toci Skrevet 23. februar 2004 Skrevet 23. februar 2004 Du kan med fordel kutte 50% av gjærmengden. Bollene vil heve uansett! Jeg oppdaget da jeg sjekket oppskriften at man måtte doble melmengden i forhold til første oppgitte oppskrift, ja. Men som sagt; jeg tar det litt fra hodet, så jeg "ser bare hvor mye jeg trenger"... ) Gjærmengden har jeg prøvd å kutte ned på, men synes det funker best når jeg bruker to poser tørrgjær. Bruker aldri fersk gjær, det kan godt være det holder med 50g, da. 0 Siter
Gjest SnickSNAKK Skrevet 23. februar 2004 Skrevet 23. februar 2004 Jeg oppdaget da jeg sjekket oppskriften at man måtte doble melmengden i forhold til første oppgitte oppskrift, ja. Men som sagt; jeg tar det litt fra hodet, så jeg "ser bare hvor mye jeg trenger"... ) Gjærmengden har jeg prøvd å kutte ned på, men synes det funker best når jeg bruker to poser tørrgjær. Bruker aldri fersk gjær, det kan godt være det holder med 50g, da. Baker du boller midt på natta? 0 Siter
toci Skrevet 23. februar 2004 Skrevet 23. februar 2004 Baker du boller midt på natta? Vanligvis ikke. Men det hender jeg sitter oppe og "skravler" på doktor online midt på natten.. ) 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.