Gå til innhold

Fastelavensboller


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Skal vi se.. jeg bruker ca 75 gram smeltet smør (tatt på øyemål), 3.5 dl melk som blandes med smøret for å oppnå riktig temperatur (trenger av og til litt ekstra varming), en pakke tørrgjær, en dæsj kardemomme, og en litt større dæsj sukker. Og så mel nok til at det blir en smidig deig. Dette er til 16 boller, kan selvsagt dobles eller triples etter behov.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/137388-fastelavensboller/#findComment-857852
Del på andre sider

Har en fantastisk bolleoppskrift til deg, som jeg akkurat nå henter fra min egen husk. Så det blir sånn noenlunde.. hehe..

1 liter H-melk

250g melis

300g margarin

100g gjær

kardemomme

6-700g hvetemel

Melmengden er jeg veldig usikker på, så det må du nesten bare se hvor mye du trenger.

Fremgangsmåte: Ha melis, melk og margarin i en kjele og varm opp. Ha det tørre i en bolle, og hell melkeblandingen i når den er i riktig "gjær-temperatur". Kna godt sammen, deigen kan godt være litt klissete, da blir bollene luftige og gode. Rull ut boller med en gang, og sett på brett. Heves i ca en time. Stekes på 225 grader i 8-10 minutter.

Denne oppskriften holder til ca. et par og tjue boller, og de er fantastisk gode!

Enjoy!

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/137388-fastelavensboller/#findComment-858084
Del på andre sider

Har en fantastisk bolleoppskrift til deg, som jeg akkurat nå henter fra min egen husk. Så det blir sånn noenlunde.. hehe..

1 liter H-melk

250g melis

300g margarin

100g gjær

kardemomme

6-700g hvetemel

Melmengden er jeg veldig usikker på, så det må du nesten bare se hvor mye du trenger.

Fremgangsmåte: Ha melis, melk og margarin i en kjele og varm opp. Ha det tørre i en bolle, og hell melkeblandingen i når den er i riktig "gjær-temperatur". Kna godt sammen, deigen kan godt være litt klissete, da blir bollene luftige og gode. Rull ut boller med en gang, og sett på brett. Heves i ca en time. Stekes på 225 grader i 8-10 minutter.

Denne oppskriften holder til ca. et par og tjue boller, og de er fantastisk gode!

Enjoy!

Du kan med fordel kutte 50% av gjærmengden.

Bollene vil heve uansett!

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/137388-fastelavensboller/#findComment-858085
Del på andre sider

Har en fantastisk bolleoppskrift til deg, som jeg akkurat nå henter fra min egen husk. Så det blir sånn noenlunde.. hehe..

1 liter H-melk

250g melis

300g margarin

100g gjær

kardemomme

6-700g hvetemel

Melmengden er jeg veldig usikker på, så det må du nesten bare se hvor mye du trenger.

Fremgangsmåte: Ha melis, melk og margarin i en kjele og varm opp. Ha det tørre i en bolle, og hell melkeblandingen i når den er i riktig "gjær-temperatur". Kna godt sammen, deigen kan godt være litt klissete, da blir bollene luftige og gode. Rull ut boller med en gang, og sett på brett. Heves i ca en time. Stekes på 225 grader i 8-10 minutter.

Denne oppskriften holder til ca. et par og tjue boller, og de er fantastisk gode!

Enjoy!

Jeg regner ca 3,5 dl væske på 9dl hvetemel, så med en hel liter melk må du nok minst doble melmengden, om ikke mer.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/137388-fastelavensboller/#findComment-858312
Del på andre sider

Annonse

Du kan med fordel kutte 50% av gjærmengden.

Bollene vil heve uansett!

Jeg oppdaget da jeg sjekket oppskriften at man måtte doble melmengden i forhold til første oppgitte oppskrift, ja. Men som sagt; jeg tar det litt fra hodet, så jeg "ser bare hvor mye jeg trenger"... :o)

Gjærmengden har jeg prøvd å kutte ned på, men synes det funker best når jeg bruker to poser tørrgjær. Bruker aldri fersk gjær, det kan godt være det holder med 50g, da.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/137388-fastelavensboller/#findComment-858816
Del på andre sider

Gjest SnickSNAKK

Jeg oppdaget da jeg sjekket oppskriften at man måtte doble melmengden i forhold til første oppgitte oppskrift, ja. Men som sagt; jeg tar det litt fra hodet, så jeg "ser bare hvor mye jeg trenger"... :o)

Gjærmengden har jeg prøvd å kutte ned på, men synes det funker best når jeg bruker to poser tørrgjær. Bruker aldri fersk gjær, det kan godt være det holder med 50g, da.

Baker du boller midt på natta?

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/137388-fastelavensboller/#findComment-858821
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...