Gå til innhold

Konflikt med voksne barn/svigerbarn


solfarmor

Anbefalte innlegg

Vi har i flere år følt oss uønsket av vår svigerdatter.Hun takker ikke når hun får gaver og når vi stiller opp på annen måte. Blant annet er det vi som har gitt private, rentefrie lån i en periode på 6 år. Dette til tross for at vi har helt ordinære inntekter.

Det aller mest triste er at hun legger alle hindringer for at vi skal få ha god kontakt med våre to barnebarn.

Alle problemene gjore at vi valgte å be om en samtale med vår sønn.Vi stillte spørsmål til ham og fortalte hvor mye det betydde å ha et godt forhold i familien. Det har det alltid vært tidligere.

vi kom naturligvis også inn på hvordaan vi oppfattet vår svigerdatters oppførsel og betydningen av kontakten med barnebarn.Han kom med beskyldninger fra henne som er helt ufattelige og som ingen andre i familien gjennkjenner meg på.

Til tross for dette ble vi enig om at han skulle snakke med sin kone så vi kunne snakke sammen alle fire.

Problemet er at hun vil ikke snakke med oss fordi vi valgte å snakke med vår sønn først. vi gjore det helt bevisst fordi det ville være lettere å høre det fra vår sønn først.

Var det feil av oss å velge en slik famgangsmåte eller er det en unnskyldning for å ikke løse konflikten?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Kan det være at hun oppfatter gaver, pengehjelp osv som forsøk på kontroll? Det er lett å havne i en maktsituasjon når en hjelper, uten at en mener det. Det kan være ille å føle press på å være takknemlig, kanskje være avhengig av hjelp en helst ikke ønsket.

Tror et første skritt er å leve seg inn i hennes situasjon. Prøve å se hva som kan ligge bak det dere mener er urimelig oppførsel fra hennes side.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg synes det må være greit at dere først tok opp konfliktene med sønnen deres. Hvis det er dette som gjør at hun ikke vil delta på en fellessamtale om problemene, synes jeg hun har en svært dårlig grunn.

En helt annen sak er at folk har ulike måter å uttrykke takknemlighet - evt. ikke uttrykker det - og dere bør i en samtale med henne forsøke å forstå også hennes side av dette.

Ikke gi opp å forsøke å forbedre relasjonene dere i mellom!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...