Jump to content
Sign in to follow this  
Guest sss

grunnstønad o.l

Recommended Posts

Guest sss

Hei!

Det kom meg for øret at noen får grunnstønad når man går på diett. Jeg er allergisk for fisk, og har gjennom hele oppveksten fått laget ekstra middag til meg når familien har hatt fisk (som har vært minst 3 dager uken), og dette har jo vært en ekstra kostnad for familien.

Nå er jeg blitt samboer og planlegger familieforøkelse - hittil har vi aldri hatt fisk til middag, men spiser mye kjøtt og grønnsaker som er mye dyrere enn fisk som man har muligheten til å fiske selv. Er dette grunnlag for å få grunnstønad og hvordan går man i så tilfelle frem for å få det? Hvor mye støtte kan man få i måneden? Skal man ta med andre utgifter i forbindelse med allergi når man søker slik som hyppige legebesøk, mye medisiner, salver, kremer o.l.?

Jeg er allergisk for flere ting - og det ser ut til at jeg utvikler astma, og har derfor planer om å investere i ordentlig luftrenseanlegg i huset vi skal bygge til sommeren? Har jeg noen krav på støtte i den forbindelsen?

På forhånd takk for svar!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Irene Grøneng

Når det gjelder grunnstønad, gis den til ekstrautgifter som du har men som friske ikke har. Jeg tviler derfor på at du får grunnstønad fordi du må spise kjøtt i stedet for fisk - men det er jo lov å søke.

Når det gjelder luftrenseanlegg er jeg neimen ikke sikker, her kan du snakke med hjelpemiddelsentralen. Du kan også snakke med lign.kontoret vedr. fradrag for denne utgiften i ligningen, jeg tror det er større mulighet der.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...