amber sun Skrevet 10. april 2004 Skrevet 10. april 2004 Til superkokkene her inne igjen: Imorgen skal jeg lage en deilig påskemiddag, og skal lage lam indrefilet. Har 200-300 gram, og vil få det best mulig, saftig og godt, akkurat som det skal være. Så, hvor lenge i ovnen? Foretrekker lang steketid og lav temperatur, framfor hurtigsteking...det blir alltid best da. Men med denne lille mengden blir det ikke like lett å finne riktig steketid. Så: din beste oppskrift mht. steketid, folie eller stekepose, og temperatur. Lammekjøttkrydder har jeg, så det skal nok bli godt krydret. Hva med å ha noen løkbåter oppi, forresten? Vil det bli bra? 0 Siter
tiliti Skrevet 10. april 2004 Skrevet 10. april 2004 Jeg ville ikke pakket det inn i noe, og brukt steketermometer. Kokken jeg kjenner bruker tilogmed steketermometer på biff. 0 Siter
Florence Skrevet 10. april 2004 Skrevet 10. april 2004 Du må selvfølgelig bruke steketermometer. Du bruner steken først i stekepannen, så setter du inn steketermometeret i den tykkeste delen av fileten og steker den videre i stekeovnen (har du god tid ved 70-100 grader, har du ikke så god tid 200 grader) til kjernetemperaturen er 60 grader (rødt), 65 grader (pyserosa) eller 70 grader (grått, ødelagt og ubrukelig kjøtt). Skal du lage skjysaus kan du legge steken på en seng av løk- og gulerotoppkapp mens du steker den i stekeovnen og koke ut av pannen til skjysausen. Etter steking i stekeovn pakker du steken inn i aluminiumsfolie og lar den hvile i 15-30 minutter (den tiden det tar å lage saus) før du skjærer opp steken. 0 Siter
amber sun Skrevet 10. april 2004 Forfatter Skrevet 10. april 2004 Du må selvfølgelig bruke steketermometer. Du bruner steken først i stekepannen, så setter du inn steketermometeret i den tykkeste delen av fileten og steker den videre i stekeovnen (har du god tid ved 70-100 grader, har du ikke så god tid 200 grader) til kjernetemperaturen er 60 grader (rødt), 65 grader (pyserosa) eller 70 grader (grått, ødelagt og ubrukelig kjøtt). Skal du lage skjysaus kan du legge steken på en seng av løk- og gulerotoppkapp mens du steker den i stekeovnen og koke ut av pannen til skjysausen. Etter steking i stekeovn pakker du steken inn i aluminiumsfolie og lar den hvile i 15-30 minutter (den tiden det tar å lage saus) før du skjærer opp steken. Thanks...da blir det pyserosa Steketermometer har jeg, da. 0 Siter
amber sun Skrevet 10. april 2004 Forfatter Skrevet 10. april 2004 Jeg ville ikke pakket det inn i noe, og brukt steketermometer. Kokken jeg kjenner bruker tilogmed steketermometer på biff. Thank you. Har steketermometer, og satser på graderingen til Florence.(pyserosa blir det) 0 Siter
Gjest Sal Bass Skrevet 10. april 2004 Skrevet 10. april 2004 Ja, det var nå godt at indrefileten var lam:-D Det skulle tatt seg ut om den begynte å springe avgårde når du skulle steke den. 0 Siter
jacob Skrevet 10. april 2004 Skrevet 10. april 2004 Jeg hadde lynsvidd den på panna for å "lukke" og brune kjøttet. Deretter hadde jeg satset på 10-15 min i stekeovnen ved 250 graders varme. Men det er vel mer matpolitisk korrekt å gjøre som føkenene under i tråden her oppfordrer til kanskje? 0 Siter
Gjest malun Skrevet 10. april 2004 Skrevet 10. april 2004 Sånn leirgryte...Schlemmertopf, heter det vel, er suveren til sånne ting! 0 Siter
amber sun Skrevet 11. april 2004 Forfatter Skrevet 11. april 2004 Ja, det var nå godt at indrefileten var lam:-D Det skulle tatt seg ut om den begynte å springe avgårde når du skulle steke den. Bra det er noen som har humor 0 Siter
amber sun Skrevet 11. april 2004 Forfatter Skrevet 11. april 2004 Sånn leirgryte...Schlemmertopf, heter det vel, er suveren til sånne ting! Det har jeg ikke. Får satse på de andre tipsene. *gleder meg* 0 Siter
amber sun Skrevet 11. april 2004 Forfatter Skrevet 11. april 2004 Jeg hadde lynsvidd den på panna for å "lukke" og brune kjøttet. Deretter hadde jeg satset på 10-15 min i stekeovnen ved 250 graders varme. Men det er vel mer matpolitisk korrekt å gjøre som føkenene under i tråden her oppfordrer til kanskje? Kommer nok til å ha lavere temperatur, ja. Fant fram steketermometeret igår kveld, og nå gleder jeg meg allerede til middag. Blir nok bra dette her. 0 Siter
HanneMarie90 Skrevet 26. april 2018 Skrevet 26. april 2018 Her står det litt div. om kjernetemperatur på lam, kjøtt og egentlig alt som er 0 Siter
laban Skrevet 26. april 2018 Skrevet 26. april 2018 1 time siden, HanneMarie90 skrev: Her står det litt div. om kjernetemperatur på lam, kjøtt og egentlig alt som er Åh, nå trodde jeg amber sun hadde kommet tilbake hit - tråden er 14 år gammel... 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.