Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Hva bruker du som tilbehør til spekemat?

Når jeg lager i stand dette lager jeg som regel spekeskinke, morrpølse, paperoni evt fenalår. Til dette serverer jeg potetsalat, eggerøre, flatbrød, rømme.

Dette er jeg vant med fra jeg var barn - bortsett fra at vi brukte bare vanlige kokte poteter, og kun spekeskinke.

Det er jo inmari godt, men jeg synes det "mangler" noe. Har forsøkt med asparges til -og det er slett ikke verst, men kanskje dere har noen ideer?

Fortsetter under...

Skrevet

Jeg har allid "vanlig " grønn salt eller tomat salat. Og melon, (honning og vannmelon)

Skrevet

Melon i skiver

rødløk i tynne ringer

artiskokk

Jeg synes dessuten at potetstuing er mye bedre enn potetsalat til spekemat. Kutt poteter i små terninger, lag en tykk, hvit saus, bland sammen og kok potetene i sausen til de har en passe myk konsistens. Krydre med litt salt, hvit pepper og evt andre ting, som feks dill eller gressløk.

Skrevet

Jordbær, melon, hjemmelaget potetsalat, potetvaffel (oppskrift nederst), avocado, oliven, reddiker ++

Potetvaffel med ost

5 ss smør

4 store poteter

2 ss hakket gressløk

2 ss hakket persille

4 ss revet ost

salt/pepper

Smelt smøret. riv potetene og klem ut overflødig væske. Bland med urter, salt, pepper, ost og smør. Stekes i smurt vaffeljern ca 10 minutter.

Skrevet

Melon i skiver

rødløk i tynne ringer

artiskokk

Jeg synes dessuten at potetstuing er mye bedre enn potetsalat til spekemat. Kutt poteter i små terninger, lag en tykk, hvit saus, bland sammen og kok potetene i sausen til de har en passe myk konsistens. Krydre med litt salt, hvit pepper og evt andre ting, som feks dill eller gressløk.

Takk for tips om potetstuing! Synes at det blir veldig mye "tungt fett" sånn som jeg steller til, så det er verd et forsøk!

Men du...artiskokk har jeg aldri spis...hvordan tilbererder/spiser du den? Fersk? På boks? Koke? Noe en _ikke_ kan spise? Hva minner den om i smak?

Annonse

Skrevet

Jordbær, melon, hjemmelaget potetsalat, potetvaffel (oppskrift nederst), avocado, oliven, reddiker ++

Potetvaffel med ost

5 ss smør

4 store poteter

2 ss hakket gressløk

2 ss hakket persille

4 ss revet ost

salt/pepper

Smelt smøret. riv potetene og klem ut overflødig væske. Bland med urter, salt, pepper, ost og smør. Stekes i smurt vaffeljern ca 10 minutter.

Takk for oppskrift på potetvaffel! Den må prøves ut!

Avocado, oliven og reddiker blir nok også med i neste spekematmiddag :-)

Takk for tips!

*vann i munnen*

Skrevet

jordbær syns jeg passer til spekemat

Mmm...Gleder meg til det kommer norske jordbær, jeg!

Skrevet

Jeg har allid "vanlig " grønn salt eller tomat salat. Og melon, (honning og vannmelon)

Ah...godt tips!

Skrevet

Ah...godt tips!

Mente selvfølgelig salat, og ikke salt :-)

Skrevet

Takk for tips om potetstuing! Synes at det blir veldig mye "tungt fett" sånn som jeg steller til, så det er verd et forsøk!

Men du...artiskokk har jeg aldri spis...hvordan tilbererder/spiser du den? Fersk? På boks? Koke? Noe en _ikke_ kan spise? Hva minner den om i smak?

Du kan kjøpe den fersk, men det har jeg aldri gjort selv. Det er lite av den som spiser da, tror jeg.

Jeg pleier å kjøpe den på boks eller glass. Da er den "renset" slik at alt kan spises. Jeg bruker den som regel på pizza sammen med spekeskinke - det er en nydelig kombinasjon.

Smaken er litt...hm...mild, men syrlig/bitter.

Skrevet

Mamma bruker alltid eggerøre og hvit saus til spekeskinke..

Pappa Bjørn
Skrevet

Rødløk i skiver er godt til, men det er kanskje drikke du mangler som det lille ekstra? Serveringen høtes jo topp ut, var vel ikke noe som manglert der?

Akkevitt og øl derimot, det er viktig!

Annonse

Skrevet

Mamma bruker alltid eggerøre og hvit saus til spekeskinke..

Oi - hvit saus? Det har jeg ikke hørt om før! Ikke til spekemat i alle fall, - men det er sikkert fint i forhold til det salte kjøttet! Får sånn "tradisjonsfølelse" hvis jg tenker på spekeskinke, kokt potet og hvit saus!

Svigemor bruker hvit saus til Lutefisken hun...(bare så det er sagt ;-))

Skrevet

Rødløk i skiver er godt til, men det er kanskje drikke du mangler som det lille ekstra? Serveringen høtes jo topp ut, var vel ikke noe som manglert der?

Akkevitt og øl derimot, det er viktig!

Rødløk er notert!

Pleier å ha øl til, så akevitt var jammet et godt forslag ...så kanskje det blir _gøy_ å spise spekemat også ;-)

Tror jeg har en slant stående siden jul....

Tusen takk :-)

Pappa Bjørn
Skrevet

Rødløk er notert!

Pleier å ha øl til, så akevitt var jammet et godt forslag ...så kanskje det blir _gøy_ å spise spekemat også ;-)

Tror jeg har en slant stående siden jul....

Tusen takk :-)

Skal du ha et tips så er Gammel Reserve en knallgod akkevit. Det er første akkevitten jeg har smakt hvor jeg virkelig har nydt glasset og har hatt ordentlig lyst på et til. Vi har kjøpt den til jul de siste årene, og jeg har notert meg noen svært blide karer i form av far og svigerfar som er ganske kresne i den gaten.

Den fås på polet og var slettes ikke dye heller minnes jeg.

Tror jammen jeg tar den skvetten med juledram i kveld jeg. Har også en slant fra jul nemlig.*L*

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...