Gå til innhold

abnorm svetteutsondring


Gjest V2nJc7j6

Anbefalte innlegg

Gjest V2nJc7j6

Hei,

Min mor på 84 år har de siste 2 årene lidd under abnorm svetteutsondring. Om natten svetter hun så intenst at hun må skifte nattøy som blir så vått at det kan vris opp. Putetrekket og dynetrekket er også våte. Om dagen er svetteutsondringen mindre intens, men plagsom. Hun bruker forskjellige medisiner som iflg. legen hennes ikke er årsakene til svetteutsondringen. Han tror det er psykiske grunner til denne lidelsen, men han kan ikke kan hjelpe henne. Min mor bruker følgende legemidler hver dag:

aprovel,

fosamax,

calcigran forte,

fluanxol.

Sporadisk bruk av: apodorm,

nozinan, mogadon. Hun er flink til å drikke vann, minst to liter pr. dag, spiser normalt, mye grønnsaker og frukt. Hun er 160 høy etter to kompresjonsbrudd i ryggraden, veier 62 kilo. Flink til å holde seg i bevegelse i forhold til smertene etter skadene på grunn av ryggbruddene. Hun svetter like mye hele året. Kan det være noe som kan hjelpe den gamle damen?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Bente Thommessen, Lege

Svar til V2nJc7j6: Siden din mors problem med nattesvetting har vart såpass lenge som over en 2 års periode, går man ut ifra at hun er utredet for andre eventuelle sykdommer hvor svetting er et kjent symptom. Med dette menes sykdommer som f.eks for høyt stoffskift (hypertyreose), hormonelle forstyrrelse (dog hyppigere hos yngre) og kreftsykdom som f.eks lymfomer. Andre lidelser man bør utelukke i denne sammenheng er tuberkulose eller andre infeksjoner. Svetting er forøvrig vanlig ved ulike psykiske plager, og av og til finner man ingen spesifikk årsak. Dersom det er andre som har erfaring med svetting på liknende måte, ville det være fint å få kommentarer på det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...