Gjest Grillguri Skrevet 12. mai 2004 Del Skrevet 12. mai 2004 Hva mener dere? Har dere gode oppskrifter på spicy marinader til kyllingfilet? Og gode potetsalatoppskrifter? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/146544-hva-er-et-must-for-en-perfekt-grillfest/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Marix Skrevet 12. mai 2004 Del Skrevet 12. mai 2004 En god, alternativ potetsalat er som følger: Kok en viss mengde poteter (dersom du bruker ny-poteter trenger de ikke skrelles). Når potetene er lunkne/kalde, skjæres de i tynne skiver og blandes med rødløk/vårløk, som også er skjært i tynne skiver. Smak til med en del salt og pepper, gjerne friske urter også om du har. Hell oljen fra et glass med fetaost over til slutt. Kjempegodt, synes 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/146544-hva-er-et-must-for-en-perfekt-grillfest/#findComment-928539 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tornerose Skrevet 12. mai 2004 Del Skrevet 12. mai 2004 Jeg lager en kjempegod potetsalat som jeg alltid får masse skryt for. Det er viktig at det er nettopp hjemmelaget majones i denne, kjøpemajones er bare fælt. Men jeg lover deg at det ikke tar lang tid. 8-10 kokte poteter 1 liten rød løk 4-5 hardkokte egg 1 boks maiskorn 1 bunt gressløk ca ½ beger lettrømme 1 ss balsamicoeddik 2 eggeplommer 1 ts sennepspulver salt/pepper ca 2 dl olje (jeg bruker 50/50 blanding av god olivenolje og maisolje) en skvett sitronsaft Skjær poteter og egg i biter og hell i en bolle sammen med hakket rødløk, hakket gressløk og mais. Lag hjemmelaget majones ved å vispe sammen eggeplommer, sennep, salt og pepper. Visp inn (bruk elektrisk håndmikser) oljen, først dråpevis så si en tynn stråle. Til slutt smaker du den til med sitronsaft og evt mer salt og pepper. Bland i salaten sammen med rømme og eddik. La gjerne stå i kjøleskap et par timer før servering. Kjempegodt! Skulle majonesen skille seg kan du først prøve å redde den ved å vispe inn litt sitronsaft. Virker ikke det har du en ny eggeplomme i en ny bolle og visper den "ødelagte" majones i skjevis, og så fortsetter du som vanlig med resten av oljen. Ellers synes jeg grønnsaksspyd er kjempegodt tilbehør til all slags grillmat. Paprika, sopp, småløk, squash, cherrytomater, purrebiter osv. Du kan selvsagt også ha reker, små kjøttboller, pølsebiter, fisketerninger eller kjøttbiter på spydene om du vil. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/146544-hva-er-et-must-for-en-perfekt-grillfest/#findComment-928555 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kakel Skrevet 12. mai 2004 Del Skrevet 12. mai 2004 den ALLER Beste potetsalaten lagde min mor i helgen - jeg tar den etter hukommelsen 8 personer: 8 kokte poteter 8 kokte egg 3 paprika i 3 farger 2 gulerøtter raspet finraspet sellerirot purre Majones... jeg skal skaffe den skikkelige......DET VAR SABLA GODT - for da trenger man ikke mer tilbehød enn god vin og litt kjøtt på grillen :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/146544-hva-er-et-must-for-en-perfekt-grillfest/#findComment-928563 Del på andre sider Flere delingsvalg…
serendipity Skrevet 12. mai 2004 Del Skrevet 12. mai 2004 den ALLER Beste potetsalaten lagde min mor i helgen - jeg tar den etter hukommelsen 8 personer: 8 kokte poteter 8 kokte egg 3 paprika i 3 farger 2 gulerøtter raspet finraspet sellerirot purre Majones... jeg skal skaffe den skikkelige......DET VAR SABLA GODT - for da trenger man ikke mer tilbehød enn god vin og litt kjøtt på grillen :-) Ikke rømme??? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/146544-hva-er-et-must-for-en-perfekt-grillfest/#findComment-928570 Del på andre sider Flere delingsvalg…
serendipity Skrevet 12. mai 2004 Del Skrevet 12. mai 2004 I min potetsalat har jeg kokte kalde poteer, lett rømme, majones, finhakket rødløk, finhakket sylteaguk, og purre. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/146544-hva-er-et-must-for-en-perfekt-grillfest/#findComment-928572 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kakel Skrevet 12. mai 2004 Del Skrevet 12. mai 2004 Ikke rømme??? nei - vi reagerte også på det, men det var faktisk godt - smakte som en blanding av italiensk salat i store biter og potetsalat. VELDIG GODT 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/146544-hva-er-et-must-for-en-perfekt-grillfest/#findComment-928580 Del på andre sider Flere delingsvalg…
serendipity Skrevet 12. mai 2004 Del Skrevet 12. mai 2004 nei - vi reagerte også på det, men det var faktisk godt - smakte som en blanding av italiensk salat i store biter og potetsalat. VELDIG GODT Hm. Kanskje jeg for en gangs skyld skulle prøve en annen enn den jeg pleier å lage... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/146544-hva-er-et-must-for-en-perfekt-grillfest/#findComment-928588 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kakel Skrevet 12. mai 2004 Del Skrevet 12. mai 2004 Hm. Kanskje jeg for en gangs skyld skulle prøve en annen enn den jeg pleier å lage... Mulig jeg har glemt et par ingredienser - skal prøve å luske det ut av damen .) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/146544-hva-er-et-must-for-en-perfekt-grillfest/#findComment-928600 Del på andre sider Flere delingsvalg…
skorpionfisken Skrevet 12. mai 2004 Del Skrevet 12. mai 2004 I min potetsalat har jeg kokte kalde poteer, lett rømme, majones, finhakket rødløk, finhakket sylteaguk, og purre. Jeg lager den også nesten sånn. I tilegg har jeg et eple, av den grønne sure typen. Det frisker kjempegodt opp. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/146544-hva-er-et-must-for-en-perfekt-grillfest/#findComment-928630 Del på andre sider Flere delingsvalg…
serendipity Skrevet 12. mai 2004 Del Skrevet 12. mai 2004 Jeg lager den også nesten sånn. I tilegg har jeg et eple, av den grønne sure typen. Det frisker kjempegodt opp. Jeg jeg har også det noen ganger, og det er godt det også ;-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/146544-hva-er-et-must-for-en-perfekt-grillfest/#findComment-928633 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Grillguri Skrevet 12. mai 2004 Del Skrevet 12. mai 2004 I min potetsalat har jeg kokte kalde poteer, lett rømme, majones, finhakket rødløk, finhakket sylteaguk, og purre. tar den jeg! Hørtes enkel og god ut, men hvor mye rømme og majones? Bare smake til eller? Hva er et must å ha ellers utenom potetsalat? Hva mener dere er en perfekt grillaften med alt av kjøtt, salater osv? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/146544-hva-er-et-must-for-en-perfekt-grillfest/#findComment-928636 Del på andre sider Flere delingsvalg…
serendipity Skrevet 12. mai 2004 Del Skrevet 12. mai 2004 tar den jeg! Hørtes enkel og god ut, men hvor mye rømme og majones? Bare smake til eller? Hva er et must å ha ellers utenom potetsalat? Hva mener dere er en perfekt grillaften med alt av kjøtt, salater osv? eh... jeg tar det sån på feelingen. Men det skal være mye mer rømme enn majones. En ide kan væer å koke så mye poteter du skal ha, avkjøle og dele de opp. Blande inn purre, løk, finkuttet sylteagurk. Så lager du en blandinga av rømme og majones ( ca. 75 % rømme, 25 % majones) og så blander du inn litt og litt i det "tørre". Jeg liker ikke at det er alt for "sausete", dvs. ikke FOR mye rømme og majo. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/146544-hva-er-et-must-for-en-perfekt-grillfest/#findComment-928643 Del på andre sider Flere delingsvalg…
skorpionfisken Skrevet 12. mai 2004 Del Skrevet 12. mai 2004 tar den jeg! Hørtes enkel og god ut, men hvor mye rømme og majones? Bare smake til eller? Hva er et must å ha ellers utenom potetsalat? Hva mener dere er en perfekt grillaften med alt av kjøtt, salater osv? Halvt om halvt rømme og majones. En vanlig salat er også godt til. Da tar man det man liker og blander det sammen. Jeg er veldig glad i rødløk og fetaost i tillegg til grønt, paprika og alt man liker å ha i. Bruker kraften i fetaosten som dressing over salaten. Nystekte rundstykker er godt til. Eller hvitløksbrød. Grillmat selvfølgelig. Marinert kjøtt. Fisk er nydelig å grille. Barna foretrekker ofte pølser, men jeg synes ikke pølser er et must når man griller. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/146544-hva-er-et-must-for-en-perfekt-grillfest/#findComment-928649 Del på andre sider Flere delingsvalg…
serendipity Skrevet 12. mai 2004 Del Skrevet 12. mai 2004 tar den jeg! Hørtes enkel og god ut, men hvor mye rømme og majones? Bare smake til eller? Hva er et must å ha ellers utenom potetsalat? Hva mener dere er en perfekt grillaften med alt av kjøtt, salater osv? Så ville jeg hatt en BB saus, husker ikke oppskriften på den jeg lager men du finner sikkert en på nett. En grønn salat med oljedressing over, og en tomat salat m/tomatskiver, rødløk i ringer og en oljedressing over. Så kan man ta litt av hver. Og Tsatziki (MASSE av det). Av kjøtt ville jeg hatt kylling, rødt rent kjøtt (entrecote eller ytrefilèt egner seg best på grillen) disse kan du marinere, men er jo ganske møre i utg. punktet. Eller evt. lammekoteletter. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/146544-hva-er-et-must-for-en-perfekt-grillfest/#findComment-928653 Del på andre sider Flere delingsvalg…
skorpionfisken Skrevet 12. mai 2004 Del Skrevet 12. mai 2004 Halvt om halvt rømme og majones. En vanlig salat er også godt til. Da tar man det man liker og blander det sammen. Jeg er veldig glad i rødløk og fetaost i tillegg til grønt, paprika og alt man liker å ha i. Bruker kraften i fetaosten som dressing over salaten. Nystekte rundstykker er godt til. Eller hvitløksbrød. Grillmat selvfølgelig. Marinert kjøtt. Fisk er nydelig å grille. Barna foretrekker ofte pølser, men jeg synes ikke pølser er et must når man griller. Jeg pleier å ha et beger rømme og en pose majones. Det er jo mye mer i et beger rømme enn det er i en pose majones, så jeg forsnakka meg litt der da jeg sa halvt om halvt..... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/146544-hva-er-et-must-for-en-perfekt-grillfest/#findComment-928654 Del på andre sider Flere delingsvalg…
serendipity Skrevet 12. mai 2004 Del Skrevet 12. mai 2004 Jeg pleier å ha et beger rømme og en pose majones. Det er jo mye mer i et beger rømme enn det er i en pose majones, så jeg forsnakka meg litt der da jeg sa halvt om halvt..... Og dessuten er det langt bedre med mest rømme, jeg har ca. 75% rømme og 25% majo. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/146544-hva-er-et-must-for-en-perfekt-grillfest/#findComment-928663 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest malun Skrevet 12. mai 2004 Del Skrevet 12. mai 2004 Cole slaw er veldig godt til grillmat! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/146544-hva-er-et-must-for-en-perfekt-grillfest/#findComment-928692 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tornerose Skrevet 12. mai 2004 Del Skrevet 12. mai 2004 Så ville jeg hatt en BB saus, husker ikke oppskriften på den jeg lager men du finner sikkert en på nett. En grønn salat med oljedressing over, og en tomat salat m/tomatskiver, rødløk i ringer og en oljedressing over. Så kan man ta litt av hver. Og Tsatziki (MASSE av det). Av kjøtt ville jeg hatt kylling, rødt rent kjøtt (entrecote eller ytrefilèt egner seg best på grillen) disse kan du marinere, men er jo ganske møre i utg. punktet. Eller evt. lammekoteletter. Her er en god grillsaus: 1 dl vann 1 dl tomatpuré 1 ts Dijon-sennep 2 fedd presset hvitløk ½ dl sitronsaft 1 ss brunt sukker 2 ss olivenolje 2 ss worcestershiresaus ½ ts spisskummen ½ ts chilipulver 1 ts pepper 1 ts salt Bland alle ingrediensene i en kjele og kok opp over svak varme. La sausen småkoke 15 minutter under omrøring. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/146544-hva-er-et-must-for-en-perfekt-grillfest/#findComment-928781 Del på andre sider Flere delingsvalg…
serendipity Skrevet 13. mai 2004 Del Skrevet 13. mai 2004 Her er en god grillsaus: 1 dl vann 1 dl tomatpuré 1 ts Dijon-sennep 2 fedd presset hvitløk ½ dl sitronsaft 1 ss brunt sukker 2 ss olivenolje 2 ss worcestershiresaus ½ ts spisskummen ½ ts chilipulver 1 ts pepper 1 ts salt Bland alle ingrediensene i en kjele og kok opp over svak varme. La sausen småkoke 15 minutter under omrøring. Det er vel ca. sånn jeg lager, men det var flott å få en med mål. Prøver den neste gang. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/146544-hva-er-et-must-for-en-perfekt-grillfest/#findComment-929351 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.