Gjest Kristine Skrevet 12. januar 2001 Del Skrevet 12. januar 2001 Hei Du har tidligere svart på et innlegg mht min atopiske eksem. Da svarte du at noen matvarer kan forverre eksemet som: sitrusfrukter, tomat, sterke krydder, sterke farger tilsatt til smågodt, leskedrikker. Hvordan er det disse matvarene forverrer eksemet, er det flere produkter som fører til samme reaksjoner og finnes der informasjonshefter eller annen litteratur hvor jeg kan lese om disse tingene. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/15158-mat-ved-atopisk-eksem/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ragnhild Halvorsen, Lege Spesialist i Im Skrevet 12. januar 2001 Del Skrevet 12. januar 2001 Kjære Kristine Mange av de tingene jeg nevnte for deg sist er tatt ut fra erfaring, både egen og andres. Det er skrevet endel medisinsk litteratur om emnet og det er de samme stoffene som går igjen. Tidligere trodde vi mekanismen bak hadde med direkte frigjøring av histamin (som er et stoff som gir slike reaksjoner som kløe og andre allergiske reaksjoner). Dette har vært vanskelig å bevise, men er fortsatt en meget sannsynlig hypotese. Det dreier seg sikkert om frigjøring av andre substanser som virker på hud og slimhinner. Den litteraturen som finnes er mest medisinsk faglitteratur i medisinske tidsskrifter. Hvis du har tilgang på slik litteratur kan du søke på atopisk eksem og histaminfrigjøring i medisinske databaser. Jeg skal undersøke om det finnes annen tilgjengelig litteratur, og finner jeg noe skal jeg komme tilbake til saken. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/15158-mat-ved-atopisk-eksem/#findComment-71677 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest TeseDahl Skrevet 21. februar 2001 Del Skrevet 21. februar 2001 Har kostholdet en innvirkning på atopisk eksem? i så fall, hvordan? Håper på svar så fort som mulig!!!!!!!!! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/15158-mat-ved-atopisk-eksem/#findComment-87808 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.