Gå til innhold

Syk av behandling


Gjest pasientens rettigheter

Anbefalte innlegg

Gjest pasientens rettigheter

Har ikke pasienten som søker psykologhjelp for sine plager en rett på bedring? Jeg mener at psykologen må ta et ansvar her og ikke gjøre pasienten dårligere enn han var i utgangspunktet. Hvilke rettigheter har pasienten i slike tilfeller hvor han/hun rett og slett blir dårligere av behandling og ute av stand til å jobbe og studere og ender opp med en alvorligere diagnose enn han/hun i utgangspunktet kom for? Hvor finne jeg informasjon om dette?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

hei.

på hjemmesiden til den Norske Psykologforening ligger det masse lover rundt behandling, pasienters rettigheter osv...

hvis ikke kanskje du kan sjekke www.lovdata.no?!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest nicksie

Til anaki.

Det er normalt å bli dårligere med en gang man begynner å åpne gamle sår i en terapisituasjon. Når dette behandles, kan det skje en bedring. Det er pasienten selv som må gjøre arbeidet, mens psykologen stiller spørsmål, kommer med kommentarer, hjelper og støtter. Det må selvsagt være en forsvarlig behandling psykologen gir, men til syvende og sist er det også mange andre faktorer som spiller inn hva angår pasienten: motivasjon, hvor mye personen gjør for å forsere bedringsprosessen, pasientens nåværende livssituasjon, nettverk, økonomi osv.

Om det skulle ligge dypregående traumatisk stoff eller svært alvorlige vansker, som pasienten ikke kom til behandling for, må selvsagt psykologen ta med dette også når han skal stille en diagnose. F.eks. om man søker hjelp for angst for fly, men i realiteten har en generalisert angstlidelse. Eller om man kommer dit for å bearbeide angst for blod, mens det dreier seg om alvorlige krigstraumer. Eller at man kommer dit for problemer etter voldsmishandling, mens pasienten også viser seg å ha en unnvikende personlighetsforstyrrelse. osv, osv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pasienter har rett på faglig forsvarlig behandling - ikke bedring.

Dersom pasienten blir verre under behandlingen, så kan det være vanskelig å si hvorvidt det skyldes behandlingen eller de vanskene pasienten kom i behandling for.

Dersom en mener behandlingen ikke har vært faglig korrekt, kan dette klages på.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...