Jump to content
Sign in to follow this  
Friggy

når trenger man egentlig hjelp???

Recommended Posts

Friggy

Hei dere som kan dette. Jeg har kastet opp maten i ca. 6 år nå. Kalles vel bulimi. Kan også gå uten å spise i flere dager i strekk, å da er det jo ikke så mye man orker. Tennene mine er begynt å bli ødelagt, å halsen er ganske vond til tider. Vekta mi er vel ganske, normal påstår alle.

Det er lenge siden jeg spiste et normalt måltid, uten å kaste opp.Kaster opp flere ganger om dagen. Klarer bare ikke å la være. Vet ikke lenger hvordan og hva jeg skal sipse for å ha et normalt kosthold.

Jeg vil jo veldig gjerne spise riktig og sunt, men jg vet ikke lenger hvordan.Føler ikke at jeg kan gå til en lege. Er vel en smule livredd også. Føler ikke at noen egentlig har noe med hva jeg gjør med maten. Er vel kanskje litt flaut også.Flaut å ikke kunne noe så enkelt som å spise ordentlig!!!

Vet ikke helt hva jeg skal gjøre med dette, vet jo at det ødelegger kroppen, og det er det jeg er så redd for. Lurer på om det går an å leve med dette, å i så fall hvor lenge??

Jeg klarer meg jo bra, så derfor synes jeg det er dumt å gå til legen. Vekta mi er jo normal, og jeg fungerer i hverdagen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Guest Katheinka

Hei Friggy,

det er jo ikke vekten som avgjør om du trenger hjelp. De fleste bulemikere er normalvektige - det er derfor så mange durer i vei i årevis uten at noen merker det. Hvis du ikke klarer å la være å overspise og kaster opp, har du et problem. Hvis du ønsker å gjøre noe med problemet, ber du om hjelp!

Spiseforstyrrelser handler ikke om slanking og skjønnhet, det handler om følelser, selvbilde og trygghet.

Foreslår at du går til lege og forteller om hva du sliter med. Der kan du eventuelt få henvisning til psykolog og ernæringsfysiolog. Man kan leve ganske lenge med bulimi - men er det sånn du vil ha det? du har en kropp, og det er den du herper med!

Lykke til,

hilsen

Share this post


Link to post
Share on other sites
Laila Sundgot Schneider, Lege

Kjære Friggy! Du har fått et bra svar av Katheinka som jeg støtter fullt ut. Det er forøvrig riktig at du kan leve relativ lenge med bulimi,- men kroppen kan etterhvert ta alvorlig skade og i verste fall vil det ved normal adferd og matinntak ikke være mulig at kroppen klarer å reparere, komme tilbake til normale funksjoner igjen.Derfor oppfordres du på det sterkeste å søke hjelp. En lege tåler å høre at du har bulimi og er der for å hjelpe deg, lykke til med å ha kraft, mot, vilje til å søke hjelp!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...