Gjest godt stekt Skrevet 18. januar 2001 Del Skrevet 18. januar 2001 Jeg vet at i rått kjøtt kan det finnes endel bakterier, men at disse mer eller mindre forsvinner når du steker/koker maten. Gjelder det får andre type bakterier også, jeg tenker på kugalskap og sånn. Går det ann å tilberede maten på en måte at det er mindre farlig for å bli smittet av sykdommen, kanskje steke kjøttet veldig godt eller noe ???? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/15953-stekt-godt-nok-kugalskap/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Miklos Degre, Dr Med Spesialist i mikrob Skrevet 18. januar 2001 Del Skrevet 18. januar 2001 Det er riktig at de fleste bakterier og virus blir ødelagt av sterk varme, som "godt stekt" kjøtt. Det er noen bakterietoksiner som er ganske resistente og overlever vanlige mattilberedingstemperaturer. Prioner, som er årsak til kugalskap og lignende sykdommer, er svært varmeresistente og ødelegges kun ved langvarig autoklavering (fuktig varme under trykk) (Se forøvrig i artikkel her i Doktoronline om "Skrapesyke og kugalskap". Vennlig hilsen 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/15953-stekt-godt-nok-kugalskap/#findComment-74505 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.