Gå til innhold

stekt godt nok/ kugalskap


Anbefalte innlegg

Gjest godt stekt

Jeg vet at i rått kjøtt kan det finnes endel bakterier, men at disse mer eller mindre forsvinner når du steker/koker maten. Gjelder det får andre type bakterier også, jeg tenker på kugalskap og sånn. Går det ann å tilberede maten på en måte at det er mindre farlig for å bli smittet av sykdommen, kanskje steke kjøttet veldig godt eller noe ????

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/15953-stekt-godt-nok-kugalskap/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Miklos Degre, Dr Med Spesialist i mikrob

Det er riktig at de fleste bakterier og virus blir ødelagt av sterk varme, som "godt stekt" kjøtt. Det er noen bakterietoksiner som er ganske resistente og overlever vanlige mattilberedingstemperaturer. Prioner, som er årsak til kugalskap og lignende sykdommer, er svært varmeresistente og ødelegges kun ved langvarig autoklavering (fuktig varme under trykk) (Se forøvrig i artikkel her i Doktoronline om "Skrapesyke og kugalskap".

Vennlig hilsen

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...