Gjest elgstek til middag Skrevet 15. oktober 2004 Skrevet 15. oktober 2004 Har kjøpt meg en liten benfri elgstek på 1.3 kg. Kan noen fortelle meg om fremgangsmåten her, har aldri laget dette før. Skal det være viltsaus til? 0 Siter
TrineE Skrevet 15. oktober 2004 Skrevet 15. oktober 2004 endel oppskrifter her: http://google.startsiden.no/index.html?q=elgstek 0 Siter
Gjest Dame55 Skrevet 15. oktober 2004 Skrevet 15. oktober 2004 endel oppskrifter her: http://google.startsiden.no/index.html?q=elgstek Hadde jeg vært deg hadde jeg lagd gryterett av den. Har prøvd å steike den som steik og lagd gryte, absolutt mest fornøyd med gryte. Til gryte bruker du eventuelt løk, sopp, rømme eller creme fraiche, matfløte, litt tomatpure tilsatt litt sukker og til slutt krydder. Vi hadde poteter til, broccoli og rørte tyttebær. Ellers mange, fine oppskrifter på matsidene på nettet. Bon Apetit! 0 Siter
Gjest elgstek til middag Skrevet 15. oktober 2004 Skrevet 15. oktober 2004 Hadde jeg vært deg hadde jeg lagd gryterett av den. Har prøvd å steike den som steik og lagd gryte, absolutt mest fornøyd med gryte. Til gryte bruker du eventuelt løk, sopp, rømme eller creme fraiche, matfløte, litt tomatpure tilsatt litt sukker og til slutt krydder. Vi hadde poteter til, broccoli og rørte tyttebær. Ellers mange, fine oppskrifter på matsidene på nettet. Bon Apetit! Hvordan tilbereder du som gryte, skal den stekes hel eller? 0 Siter
Elisabeth1365380359 Skrevet 15. oktober 2004 Skrevet 15. oktober 2004 Så heldig du er! Elgstek er godt! Jeg bruker å steke det ved 150 grader i 2-2 1/2 timer, nederste rille. Du kan steke ved svakere varme, men da lenger. Ha elgsteken i en ildfast form med litt smør. Salt og pepper på steken. Ha aluminiumsfolie tett rundt! (hvis du ikke har lokk til formen da). I slutten av steketiden kan du ha litt vann i, Jeg pleier å fjerne folie/lokk og skru opp varmen til 225 grader de siste 20/30 minuttene. da blir den perfekt! Det er godt med kraften som blir av elgsteken og smør/vann, men i tillegg pleier jeg å lage viltsaus. Håper det smaker! 0 Siter
tiliti Skrevet 15. oktober 2004 Skrevet 15. oktober 2004 En god rosa elgstek! Med viltkrydder og noe vann i formen. Stekt på ca 150 grader til kjernetemperaturen er 60-70 grader. *sikle* Med store mengder saus (jeg foretrekker kjøttkakesaus med einebær og noen skjeer rømme + stekekraft fra steken og noe kokevann fra grønnsakene), poteter og rosenkål/gulerøtter/kålrabi ved. Og tyttebærsyltetøy! Elg-gryte er også godt, men kjøttet er jo SÅ mye bedre rosa. Min elg-gryte er allikevel som følger: Brun elgkjøtt i store firkanter sammen med frisk sjampinjong uten stilk. Lag brunsaus med smørjevning (brun mel i smøret) og noe vann, spe med kraft av kokte grønnsaker (samme som til stek), og sjy fra pannen (kok ut stekepannen med vann etter steking av kjøtt og sopp). Ha i litt einebær eller viltkrydder, og noen teskjeer tomatpure for å regulere surhetsgraden (IKKE LA DET BLI TOMATSAUS :-) ). Kok opp, ha i elgkjøttet. La koke 1/2-1 time, alt etter størrelsen på kjøttet. Noen skiver brunost i sausen til slutt gir ofte enda bedre saus. Tynn saus er bedre enn tykk (synes jeg), og man kan også velge halvt om halvt med hjemmelaget og kjøttkakesaus. Server med poteter, tyttebær, grønnsakene, rømme og ev. rødvin. 0 Siter
tiliti Skrevet 15. oktober 2004 Skrevet 15. oktober 2004 En god rosa elgstek! Med viltkrydder og noe vann i formen. Stekt på ca 150 grader til kjernetemperaturen er 60-70 grader. *sikle* Med store mengder saus (jeg foretrekker kjøttkakesaus med einebær og noen skjeer rømme + stekekraft fra steken og noe kokevann fra grønnsakene), poteter og rosenkål/gulerøtter/kålrabi ved. Og tyttebærsyltetøy! Elg-gryte er også godt, men kjøttet er jo SÅ mye bedre rosa. Min elg-gryte er allikevel som følger: Brun elgkjøtt i store firkanter sammen med frisk sjampinjong uten stilk. Lag brunsaus med smørjevning (brun mel i smøret) og noe vann, spe med kraft av kokte grønnsaker (samme som til stek), og sjy fra pannen (kok ut stekepannen med vann etter steking av kjøtt og sopp). Ha i litt einebær eller viltkrydder, og noen teskjeer tomatpure for å regulere surhetsgraden (IKKE LA DET BLI TOMATSAUS :-) ). Kok opp, ha i elgkjøttet. La koke 1/2-1 time, alt etter størrelsen på kjøttet. Noen skiver brunost i sausen til slutt gir ofte enda bedre saus. Tynn saus er bedre enn tykk (synes jeg), og man kan også velge halvt om halvt med hjemmelaget og kjøttkakesaus. Server med poteter, tyttebær, grønnsakene, rømme og ev. rødvin. Salt og pepre kjøttet også seff, og smaks-sett sausen med buljong/salt/pepper/viltkrydder. 0 Siter
ferry Skrevet 15. oktober 2004 Skrevet 15. oktober 2004 Salt og pepre kjøttet også seff, og smaks-sett sausen med buljong/salt/pepper/viltkrydder. Kan jeg bruke samme oppskriften til rådyr? Har et lår liggene i fryseren, aner egentlig ikke helt hva jeg skal gjøre med det? Er det stor forskjell i smaken på de to dyrene? 0 Siter
tiliti Skrevet 15. oktober 2004 Skrevet 15. oktober 2004 Kan jeg bruke samme oppskriften til rådyr? Har et lår liggene i fryseren, aner egentlig ikke helt hva jeg skal gjøre med det? Er det stor forskjell i smaken på de to dyrene? Ja, fungerer med samme oppskrift. Teksturen er jo noe forskjellig på de to, men smaken ligger iallefall i samme bane. Begge er jo nydelige. *tørke sikkel* Det kan forøvrig lønne seg å brune steken før den legges i ovnen, eller starte med høyere temperatur (200-230) og senke til 150 etter 10-15 minutter. 0 Siter
ferry Skrevet 15. oktober 2004 Skrevet 15. oktober 2004 Ja, fungerer med samme oppskrift. Teksturen er jo noe forskjellig på de to, men smaken ligger iallefall i samme bane. Begge er jo nydelige. *tørke sikkel* Det kan forøvrig lønne seg å brune steken før den legges i ovnen, eller starte med høyere temperatur (200-230) og senke til 150 etter 10-15 minutter. 1000 takk, da blir det rådyr her på søndag. Gleder med til å prøve:D 0 Siter
fei1365380229 Skrevet 15. oktober 2004 Skrevet 15. oktober 2004 Ja, fungerer med samme oppskrift. Teksturen er jo noe forskjellig på de to, men smaken ligger iallefall i samme bane. Begge er jo nydelige. *tørke sikkel* Det kan forøvrig lønne seg å brune steken før den legges i ovnen, eller starte med høyere temperatur (200-230) og senke til 150 etter 10-15 minutter. Min mann har kjøpt 13 kg elgkjøtt i dag. Nam.... 0 Siter
tiliti Skrevet 15. oktober 2004 Skrevet 15. oktober 2004 Min mann har kjøpt 13 kg elgkjøtt i dag. Nam.... ååååå.. jeg er så.. SÅ misunnelig :-))) 0 Siter
Gjest Dame55 Skrevet 16. oktober 2004 Skrevet 16. oktober 2004 Hvordan tilbereder du som gryte, skal den stekes hel eller? Nei, skjærer opp i terninger og bruner disse, surres deretter til dem er møre, smak etter en times tid så kjenner du om dem må surre lengre. Deretter har du i de andre ingrediensene. Surr alt sammen litt til. Lykke til! 0 Siter
fei1365380229 Skrevet 16. oktober 2004 Skrevet 16. oktober 2004 ååååå.. jeg er så.. SÅ misunnelig :-))) Ja, jeg er kjempefornøyd. Mannen min jobber sammen med en som jakter. Det ble omtrent 8 kg stek, og 5 kg elgdeig. Holder til neste år. 0 Siter
Gjest Den opprinnelige m&m Skrevet 16. oktober 2004 Skrevet 16. oktober 2004 Wenches kjøkken på God morgen Norge hadde elgstek her om dagen. Den var stekt på lav temperatur i mange timer og ble da kjempemør - så det ut som i alle fall :-) Det ligger sikkert oppskrift på TV2.no 0 Siter
musikeren Skrevet 16. oktober 2004 Skrevet 16. oktober 2004 Steik den på 100 grader i laaang tid. Bruk steketermometer. Kjernetemperatur 60-70 grader, alt etter hvor rød du vil ha den. Garantert mør og saftig:-) Smør inn med godt med smør, salt og pepper. Så bruker du krafta som blir, og blander med rømme eller fløte, noen brunostskiver, einerbær, pepper, og kanskje litt salt. Trenger ikke jevnes. Snadder:-) 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.