Gjest Dame55 Skrevet 29. oktober 2004 Skrevet 29. oktober 2004 Årets første rakfiskmåltid skal spises ikveld. Hva bruker dere som tilbehør? Vi bruker, lefse, flatbrød, (noen ganger poteter også), godt smør. Rødbeter, løk eller purre. Øl, og for de som liker det: akevitt. (Gammel Oppland) Godt er det..., men det synes nok ikke alle. 0 Siter
Lurveline Skrevet 29. oktober 2004 Skrevet 29. oktober 2004 Jeg bruker flatbrød, eggerøre, mandelpoteter og smør. Bare jeg i huset her som liker det. Pleier å invitere min mor på rakfisk i jula. Gleeeeder meg:o) 0 Siter
Gjest Dame55 Skrevet 29. oktober 2004 Skrevet 29. oktober 2004 Jeg bruker flatbrød, eggerøre, mandelpoteter og smør. Bare jeg i huset her som liker det. Pleier å invitere min mor på rakfisk i jula. Gleeeeder meg:o) Eggerøre var nytt for meg. Kanskje det er godt til. 0 Siter
Gjest Dame55 Skrevet 29. oktober 2004 Skrevet 29. oktober 2004 Mmmmm...og rømme. Rømme....ja, ja. Utfyller vel hverandre, men er ikke så glad i den rømmesmaken. Hender jo det er godt sammen med andre ting, så sikkert verdt å prøve. 0 Siter
Lurveline Skrevet 29. oktober 2004 Skrevet 29. oktober 2004 Eggerøre var nytt for meg. Kanskje det er godt til. Det _er_ det:o) Har hørt om noen som bruker sennep også, men det liker ikke jeg. 0 Siter
Gjest ChiengMai Skrevet 29. oktober 2004 Skrevet 29. oktober 2004 Rakfisk er nam nam! Den skal serveres med kokte poteter, rødløk/purre, flatbrød, rømme og hakka hardkokte egg. Å guri, nå fikk jeg lyst på rakfisk! :-\ 0 Siter
Platina Skrevet 29. oktober 2004 Skrevet 29. oktober 2004 Nå allerede? Heldiggris! Her er den nok ikke ferdig før til jul. Vi spiser den med hjemmebakt flatbrød, meierismør, mandelpoteter og purreløk.og rødbeter for den som vil og det vil ikke jeg. Og så øl og akevitt selvfølelig. Gleder meg til jul!! 0 Siter
Dorthe Skrevet 29. oktober 2004 Skrevet 29. oktober 2004 Å, nå ble jeg misunnelig. Rakfisk har vært det beste jeg har visst fra jeg var liten. Må serveres med kokte poteter, rømme, løk, flatbrød og meierismør og selvfølgelig øl og aquavit ved siden av 0 Siter
MsSophie Skrevet 29. oktober 2004 Skrevet 29. oktober 2004 Sennepssaus..... Å, herregud - nå fikk jeg bare_SÅ_lyst på rakfisk.... 0 Siter
Gjest Dame55 Skrevet 29. oktober 2004 Skrevet 29. oktober 2004 Ser at mange fikk lyst på rakfisk nå. Ja, den har kommet i butikkene her rundt Oslo. Kjøpte på Meny, men Maxi har også fått inn. Hører ikke jula til her, vi begynner "sesongen" nå og spiser rakfisk flere fredager eller lørdager utover vinteren. Idag blir tilbehøret lefser, flatbrød, meierismør, purreløk og rødbeter, (rødbeter bare jeg som liker). Mannen min bryr seg ikke om poteter til så jeg gidder ikke koke bare til meg ikveld. Datteren foretrekker røkelas og gravlaks istedet. Spiste ikke rakfisk da jeg var 15 jeg heller.....! 0 Siter
Gjest Dame55 Skrevet 29. oktober 2004 Skrevet 29. oktober 2004 Hva er rakfisk? I mine barndoms ferier la alltid moren min ned rakfisk når vi var til fjells om sommeren. Far fiska og mor ordna resten. Husker renslighet var bud nr. 1, hun skylte og skylte fisken. La ned i i en butt med grovt salt imellom. Lurer på om det var litt sukker også. Lag på lag. Her ligger den og godgjør seg til slutten av okt. - beg. av nov. I kjøleskaptemperatur. Det er det jeg husker om å legge ned rakfisk. Kan nok lukte av laken når den er ferdig, men skal ikke lukte av fisken da den tas opp og er skylt. 0 Siter
Lurveline Skrevet 29. oktober 2004 Skrevet 29. oktober 2004 Ser at mange fikk lyst på rakfisk nå. Ja, den har kommet i butikkene her rundt Oslo. Kjøpte på Meny, men Maxi har også fått inn. Hører ikke jula til her, vi begynner "sesongen" nå og spiser rakfisk flere fredager eller lørdager utover vinteren. Idag blir tilbehøret lefser, flatbrød, meierismør, purreløk og rødbeter, (rødbeter bare jeg som liker). Mannen min bryr seg ikke om poteter til så jeg gidder ikke koke bare til meg ikveld. Datteren foretrekker røkelas og gravlaks istedet. Spiste ikke rakfisk da jeg var 15 jeg heller.....! Her har vi rakfisk i butikken hele året;o) 0 Siter
Lurveline Skrevet 29. oktober 2004 Skrevet 29. oktober 2004 Hva er rakfisk? http://lahlum.net/rakfisk/oppskrift.htm 0 Siter
Gjest rakkar Skrevet 29. oktober 2004 Skrevet 29. oktober 2004 Har aldri smakt rakfisk men tilbehøret hørtes da godt ut. Hva smaker det som. Jo, rakfisk selvfølgelig, men likner den noe annet i smak? 0 Siter
Gjest gardkjerring i hedmark Skrevet 29. oktober 2004 Skrevet 29. oktober 2004 rakfisk med til spekesild! Tradisjonelt er det kun erterbrød, flatbrød eller lefser med godt smør som er tilbehøret. Senere har kokte poteter kommet til i enkelte bygder og i urbane strøk har det dukket opp purreløk, rømme og nå også rødbeter......... Blir omtrent som om vi skulle tilføyd ertestuing til svineribba eller surkål til julekalkunen! 0 Siter
noami Skrevet 29. oktober 2004 Skrevet 29. oktober 2004 Aldri smakt men ble litt fristet til å prøve 0 Siter
Lurveline Skrevet 29. oktober 2004 Skrevet 29. oktober 2004 Aldri smakt men ble litt fristet til å prøve Rå fisk som sushi, rakfisk og røket fisk er ikke å anbefale når du er gravid, det kan inneholde listeria-bakterien. 0 Siter
Gjest Dame55 Skrevet 30. oktober 2004 Skrevet 30. oktober 2004 Har aldri smakt rakfisk men tilbehøret hørtes da godt ut. Hva smaker det som. Jo, rakfisk selvfølgelig, men likner den noe annet i smak? Jeg synes den er helt spesiell. Kan ikke akkurat sammenligne den med noe annet jeg. Fisken igår var nydelig. Smaker jo ekstra godt det første rakfiskmåltidet hver høst, men blir ikke det siste.....! Fisken smeltet i munnen, var passe i smak, altså ikke for sterk, men vi kjente smaken. Noen liker den jo sterkere i smak enn andre, for min del liker jeg den sånn middels. Anbefales absolutt en mørk høstkveld, med levende lys og noe godt i glasset og kanskje en liten akevitt. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.