Gå til innhold

Rakfisk!


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Annonse

Ser at mange fikk lyst på rakfisk nå. Ja, den har kommet i butikkene her rundt Oslo. Kjøpte på Meny, men Maxi har også fått inn.

Hører ikke jula til her, vi begynner "sesongen" nå og spiser rakfisk flere fredager eller lørdager utover vinteren.

Idag blir tilbehøret lefser, flatbrød, meierismør, purreløk og rødbeter, (rødbeter bare jeg som liker). Mannen min bryr seg ikke om poteter til så jeg gidder ikke koke bare til meg ikveld.

Datteren foretrekker røkelas og gravlaks istedet. Spiste ikke rakfisk da jeg var 15 jeg heller.....!

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/163227-rakfisk/#findComment-1057015
Del på andre sider

Hva er rakfisk?

I mine barndoms ferier la alltid moren min ned rakfisk når vi var til fjells om sommeren. Far fiska og mor ordna resten.

Husker renslighet var bud nr. 1, hun skylte og skylte fisken. La ned i i en butt med grovt salt imellom. Lurer på om det var litt sukker også. Lag på lag. Her ligger den og godgjør seg til slutten av okt. - beg. av nov. I kjøleskaptemperatur. Det er det jeg husker om å legge ned rakfisk.

Kan nok lukte av laken når den er ferdig, men skal ikke lukte av fisken da den tas opp og er skylt.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/163227-rakfisk/#findComment-1057020
Del på andre sider

Annonse

Ser at mange fikk lyst på rakfisk nå. Ja, den har kommet i butikkene her rundt Oslo. Kjøpte på Meny, men Maxi har også fått inn.

Hører ikke jula til her, vi begynner "sesongen" nå og spiser rakfisk flere fredager eller lørdager utover vinteren.

Idag blir tilbehøret lefser, flatbrød, meierismør, purreløk og rødbeter, (rødbeter bare jeg som liker). Mannen min bryr seg ikke om poteter til så jeg gidder ikke koke bare til meg ikveld.

Datteren foretrekker røkelas og gravlaks istedet. Spiste ikke rakfisk da jeg var 15 jeg heller.....!

Her har vi rakfisk i butikken hele året;o)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/163227-rakfisk/#findComment-1057043
Del på andre sider

Gjest gardkjerring i hedmark

rakfisk med til spekesild!

Tradisjonelt er det kun erterbrød, flatbrød eller lefser med godt smør som er tilbehøret. Senere har kokte poteter kommet til i enkelte bygder og i urbane strøk har det dukket opp purreløk, rømme og nå også rødbeter......... Blir omtrent som om vi skulle tilføyd ertestuing til svineribba eller surkål til julekalkunen!

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/163227-rakfisk/#findComment-1057108
Del på andre sider

Har aldri smakt rakfisk men tilbehøret hørtes da godt ut. Hva smaker det som. Jo, rakfisk selvfølgelig, men likner den noe annet i smak?

Jeg synes den er helt spesiell. Kan ikke akkurat sammenligne den med noe annet jeg.

Fisken igår var nydelig. Smaker jo ekstra godt det første rakfiskmåltidet hver høst, men blir ikke det siste.....!

Fisken smeltet i munnen, var passe i smak, altså ikke for sterk, men vi kjente smaken. Noen liker den jo sterkere i smak enn andre, for min del liker jeg den sånn middels.

Anbefales absolutt en mørk høstkveld, med levende lys og noe godt i glasset og kanskje en liten akevitt.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/163227-rakfisk/#findComment-1057396
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...