Gå til innhold

Hvorfor så stor motvilje mot å spise Sushi?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Annonse

Gjest likersushi

Sushi er noe av det beste som finnes! Vi lager det ofte her hjemme.

Med vennlig hilsen

Hvordan lager dere det? Vi er veldig glad i sushi, men det blir litt dyrt hvis vi skal spise det ofte på restaurant...

Har snakket med ei en gang som hadde prøvd å lage det hjemme, men det ble visst ingen suksess...

Gjest lille rosinen

Jeg syntes heller ikke det var noe spesielt godt første gangen. Tror jeg måtte smake det 4-5 ganger før jeg syntes det var GODT. Men nå syns jeg bare det blir bedre og bedre for hver gang :-) Også må det vel være veldig sundt også vil jeg tro...

Hvordan lager dere det? Vi er veldig glad i sushi, men det blir litt dyrt hvis vi skal spise det ofte på restaurant...

Har snakket med ei en gang som hadde prøvd å lage det hjemme, men det ble visst ingen suksess...

Hei,

Man finner mange oppskrifter både på nett, i biblioteket og i bokhandleren.

Det er viktig å kjøpe korrekt type ris, og det får du i mange asiatiske butikker. Jeg tror også Meny har mye til sushi, men har ikke prøvd.

Med vennlig hilsen

Hei,

Man finner mange oppskrifter både på nett, i biblioteket og i bokhandleren.

Det er viktig å kjøpe korrekt type ris, og det får du i mange asiatiske butikker. Jeg tror også Meny har mye til sushi, men har ikke prøvd.

Med vennlig hilsen

Apropo Sushi.

jeg kjøpte Sushi på Ultra i dag, en liten pakke til 49 kroner. Risen hang ikke sammen en gang. Skal sushien være slik?

Apropo Sushi.

jeg kjøpte Sushi på Ultra i dag, en liten pakke til 49 kroner. Risen hang ikke sammen en gang. Skal sushien være slik?

Nei, hvis man bruker korrekt ris, så skal den henge sammen.

Men sushi-ris må IKKE settes i kjøleskap, fordi da blir den hard (og faller kanskje fra hverandre også).

Med vennlig hilsen

Annonse

Nei, hvis man bruker korrekt ris, så skal den henge sammen.

Men sushi-ris må IKKE settes i kjøleskap, fordi da blir den hard (og faller kanskje fra hverandre også).

Med vennlig hilsen

Denne Sushien lå der resten av fisken lå. og den var tydelig nedkjølt. kommer aldri til å kjøpe sushi der mer

Jeg elsker sushi, og det gjør heldigivs mange av vennene mine også!

Siden jeg smakte det første gang for 5 år siden har jeg vært hekta.

Den eneste ulempen er at det koster ganske mye, enten man spiser på restaurant eller velger take-out. (godt norsk ord...)

Å lage sushi selv har jeg ikke prøvd.

Elsker sushi og har omvendt en del venner etterhvert. Sursild og røkelaks er rått det også, og de fleste spiser da det med god apetitt.

Vi lager det stort sett selv, og det blir bra, bedre enn det vi får kjøpt ute her i byen - kjøp en sushi-kokebok for ideer - og les særlig oppskriften på risen nøye. Den bør lages akkurat så rett før at den rekker å kjøle seg noe - og hold den unna kjøleskapet. Men jeg bruker faktisk ikke den rådyre sushirisen, men vanlig god kvaltitet sjasminris fra innvandrerbutikk til langt lavere pris - funker så det koster - jeg synes faktisk det smaker best - og ja, bitene henger godt sammen etterpå. Av fisk bruker vi stort sett laks (vær kresen på kvaliteten, torsk, steinbit, scampi og ørretkvaiar. Scampien får en rask varmebehandling i wok i en lake som ligner den som skal på risen - ikke helst samme blandingsforhold, men noe lignende.

Jeg fryser alltid fisken et døgn eller så på forhånd for å være helt sikker mot parasitter som egentlig er den eneste faren med rå fisk. Tror ikke det egentlig er så nødvendig med norsk fisk, men gjør det for sikkerhets skyld. Dessuten er det lettere å skjære fisken i tynne skiver hvis den er litt frossen fortsatt. Bruker agurk, gulrot, japansk reddikk, avocado, gressløk mm til pynt og garnering - blir kanskje flott faktisk. Å invitere folk på sushi-laging er temmelig sosialt også.

Lykke til!

Heia du! Har aldri prøvd sushi, men ønsker å smake,så jeg i hvert fall vet hva det er. Har du noen tips til en nybegynner? Hvilken type bør jeg velge første gangen?

på Narvesen eller seven eleven pleier de å ha en liten pakke med ferdig Sushi. anbefaler deg å prøve den før du går på restaurant.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...