Gå til innhold

Hornsalt/Natron


Gjest Trodde jeg kan bake..

Anbefalte innlegg

Gjest Trodde jeg kan bake..
Skrevet

Hjelp, hva har jeg klart å gjøre. Skulle prøve en ny kakeoppskrift, Finske sitronkaker.(Tørre småkaker)

Det står natron i oppskriften og jeg har klart å ha i hornsalt istedet. Skjønner ikke hvordan jeg leser....

Første stekebrett er tatt ut og venter på at de skal bli kalde før jeg smaker. Deigen smakte forøvrig bra.

Noen som vet om denne forvekslingen gjør noe?

Fortsetter under...

Skrevet

Aner ikke, men fortell iallefall :) Ser kakene greie ut forøvrig?

Skrevet

Aner ikke, men fortell iallefall :) Ser kakene greie ut forøvrig?

Ja, dem gjør det altså, så gleder meg til en smak snart, lukter godt i hele kjøkkenet.

Lærte noe nytt også forresten. Deigen skulle trilles ut til kuler. Et glass skulle smøres med smør under, dyppes i perlesukker og deretter trykke ned på kula. Veldig lettvint, fikk gjort så mye på en gang. Dette har aldri jeg sett i noen oppskrift på småkaker.

Kommer tilbake med referat om smaken.......!

Skrevet

Tror det går bra jeg.

Både natron og hjortesalt er jo et hevingsmiddel.

Skrevet

Tror det går bra jeg.

Både natron og hjortesalt er jo et hevingsmiddel.

Høres bra ut, skulle være bakepulver også, så er vel sikra da skulle jeg tro.

Smaker nå.....nam nam, ble kjempegode, satte virkelig en spiss på smaken med noen tesjkeer med finrevet sitronskall.

Liker å prøve en ny kakesort hvert år.

Har mere kaffe igjen så må ta en kake til..!

Det er Dame55 som "Trodde hun kan bake" og tror det fremdeles.

Skrevet

Høres bra ut, skulle være bakepulver også, så er vel sikra da skulle jeg tro.

Smaker nå.....nam nam, ble kjempegode, satte virkelig en spiss på smaken med noen tesjkeer med finrevet sitronskall.

Liker å prøve en ny kakesort hvert år.

Har mere kaffe igjen så må ta en kake til..!

Det er Dame55 som "Trodde hun kan bake" og tror det fremdeles.

Hm nå må du nesten ut med oppskriften gitt :)

Annonse

Gjest rutangis netu
Skrevet

Ja, dem gjør det altså, så gleder meg til en smak snart, lukter godt i hele kjøkkenet.

Lærte noe nytt også forresten. Deigen skulle trilles ut til kuler. Et glass skulle smøres med smør under, dyppes i perlesukker og deretter trykke ned på kula. Veldig lettvint, fikk gjort så mye på en gang. Dette har aldri jeg sett i noen oppskrift på småkaker.

Kommer tilbake med referat om smaken.......!

Brukte du glass med mønster under da eller?

Skrevet

Høres bra ut, skulle være bakepulver også, så er vel sikra da skulle jeg tro.

Smaker nå.....nam nam, ble kjempegode, satte virkelig en spiss på smaken med noen tesjkeer med finrevet sitronskall.

Liker å prøve en ny kakesort hvert år.

Har mere kaffe igjen så må ta en kake til..!

Det er Dame55 som "Trodde hun kan bake" og tror det fremdeles.

Kos deg du, men ikke spis opp alt før jul!

*vifter med pekefinger´n*

Skrevet

Brukte du glass med mønster under da eller?

Neida, et vanlig kjøkkenglass, bunn av glasset.

Skrevet

Hm nå må du nesten ut med oppskriften gitt :)

Finske sitronkaker.

100 marg./smør (romtemperert)

3/4 ts. salt, 1 1/2 ts. finrevet sitronskall, 1 egg, 225 g. sukker, 3 ss. melk, 1 1/2 ts bakepulver, 3/4 ts. NATRON, 300 g hvetemel.

perlesukker til pynt.

Rør marg. lyst og porøst. Tilsett de øvrige indgr. og arbeid deigen raskt sammen. Trill små kuler av deigen som settes på plate med bakepapir med god avstand. Smør et glass på undersiden med litt marg. og dypp det i perlesukker. Trykk kulene flate med glasset. Dypp glasset i sukker for hver kake.

Stekes 180g. ca. 10 min. Avkjøl på rist og oppbevar i tett boks.

Det sto ikke at deigen skal hvile over natta, men det gjør jeg. Har allikevel stekt noen prøvekaker nå fordi jeg rotet og bytta om natron og hornsalt. Gikk fint an å forme og steike dem med en gang.

Disse ble veldig gode og friske med hint av sitron. Litt utenom det vanlige.

PS. Jeg lagde dobbel oppskrift.

Skrevet

Finske sitronkaker.

100 marg./smør (romtemperert)

3/4 ts. salt, 1 1/2 ts. finrevet sitronskall, 1 egg, 225 g. sukker, 3 ss. melk, 1 1/2 ts bakepulver, 3/4 ts. NATRON, 300 g hvetemel.

perlesukker til pynt.

Rør marg. lyst og porøst. Tilsett de øvrige indgr. og arbeid deigen raskt sammen. Trill små kuler av deigen som settes på plate med bakepapir med god avstand. Smør et glass på undersiden med litt marg. og dypp det i perlesukker. Trykk kulene flate med glasset. Dypp glasset i sukker for hver kake.

Stekes 180g. ca. 10 min. Avkjøl på rist og oppbevar i tett boks.

Det sto ikke at deigen skal hvile over natta, men det gjør jeg. Har allikevel stekt noen prøvekaker nå fordi jeg rotet og bytta om natron og hornsalt. Gikk fint an å forme og steike dem med en gang.

Disse ble veldig gode og friske med hint av sitron. Litt utenom det vanlige.

PS. Jeg lagde dobbel oppskrift.

Takker :)

hare1365380455
Skrevet

Venninnen min gjorde det samme. Måtte kaste kakene....

Annonse

Skrevet

Venninnen min gjorde det samme. Måtte kaste kakene....

Hvorfor?

Mine ble bra dem, kanskje litt harde, men fullt spiselig.

hare1365380455
Skrevet

Hvorfor?

Mine ble bra dem, kanskje litt harde, men fullt spiselig.

Jeg vet ikke hvorfor. Men hun sa de smakte vondt.. (Og alle havnet i søppla.)

Skrevet

Finske sitronkaker.

100 marg./smør (romtemperert)

3/4 ts. salt, 1 1/2 ts. finrevet sitronskall, 1 egg, 225 g. sukker, 3 ss. melk, 1 1/2 ts bakepulver, 3/4 ts. NATRON, 300 g hvetemel.

perlesukker til pynt.

Rør marg. lyst og porøst. Tilsett de øvrige indgr. og arbeid deigen raskt sammen. Trill små kuler av deigen som settes på plate med bakepapir med god avstand. Smør et glass på undersiden med litt marg. og dypp det i perlesukker. Trykk kulene flate med glasset. Dypp glasset i sukker for hver kake.

Stekes 180g. ca. 10 min. Avkjøl på rist og oppbevar i tett boks.

Det sto ikke at deigen skal hvile over natta, men det gjør jeg. Har allikevel stekt noen prøvekaker nå fordi jeg rotet og bytta om natron og hornsalt. Gikk fint an å forme og steike dem med en gang.

Disse ble veldig gode og friske med hint av sitron. Litt utenom det vanlige.

PS. Jeg lagde dobbel oppskrift.

Blir det virkelig sitronsmak av 1 1/2 teskje finrevet sitronskall, uten sitronsaft?

Jeg tror ikke du har rotet igjen altså, bare lurer. Jeg liker sitron.

Snittet du bare opp skallet av en vanlig sitron, med kniv, eller brukte du rivjern?

Skrevet

Blir det virkelig sitronsmak av 1 1/2 teskje finrevet sitronskall, uten sitronsaft?

Jeg tror ikke du har rotet igjen altså, bare lurer. Jeg liker sitron.

Snittet du bare opp skallet av en vanlig sitron, med kniv, eller brukte du rivjern?

Neida, roter ikke hele tiden"smil".

Leste over oppskriften jeg sendte inn så den er helt riktig. Jeg bakte dobbel oppskrift og tok 3 ts. revet sitronskall, gode teskjeer. Brukte vel skallet av halvannen sitron ialt. Er jo forskjell på sitronstørrelsen da..!

Brukte rivjernet på det fineste. Helt sikkert, det ble sitronsmak, jeg liker også den smaken godt for er så friskt. Kan sikkert bruke enda mere revet sitronskall.

Skrevet

Finske sitronkaker.

100 marg./smør (romtemperert)

3/4 ts. salt, 1 1/2 ts. finrevet sitronskall, 1 egg, 225 g. sukker, 3 ss. melk, 1 1/2 ts bakepulver, 3/4 ts. NATRON, 300 g hvetemel.

perlesukker til pynt.

Rør marg. lyst og porøst. Tilsett de øvrige indgr. og arbeid deigen raskt sammen. Trill små kuler av deigen som settes på plate med bakepapir med god avstand. Smør et glass på undersiden med litt marg. og dypp det i perlesukker. Trykk kulene flate med glasset. Dypp glasset i sukker for hver kake.

Stekes 180g. ca. 10 min. Avkjøl på rist og oppbevar i tett boks.

Det sto ikke at deigen skal hvile over natta, men det gjør jeg. Har allikevel stekt noen prøvekaker nå fordi jeg rotet og bytta om natron og hornsalt. Gikk fint an å forme og steike dem med en gang.

Disse ble veldig gode og friske med hint av sitron. Litt utenom det vanlige.

PS. Jeg lagde dobbel oppskrift.

Hei!

Hvorfor la deigen stå over natta i kjøleskap, er det noe spes fordel eller er det bare for å få den skikelig kald nok?

Skrevet

Hei!

Hvorfor la deigen stå over natta i kjøleskap, er det noe spes fordel eller er det bare for å få den skikelig kald nok?

I noen deiger til tørre kaker står det i oppskriften at de skal stå kjølig over natta. Er vel fordi deigen skal "sette seg". Serinakakedeigen skal stå over natta og denne oppskriften ligner.

Jeg har alltid tatt bollen ut av kjøleskapet et par timer før jeg skal bake for er ikke noe godt å jobbe med en kald og hard deig.

Stekte resten av mine Sitronkaker idag og de falt i god smak her.

Skrevet

Finske sitronkaker.

100 marg./smør (romtemperert)

3/4 ts. salt, 1 1/2 ts. finrevet sitronskall, 1 egg, 225 g. sukker, 3 ss. melk, 1 1/2 ts bakepulver, 3/4 ts. NATRON, 300 g hvetemel.

perlesukker til pynt.

Rør marg. lyst og porøst. Tilsett de øvrige indgr. og arbeid deigen raskt sammen. Trill små kuler av deigen som settes på plate med bakepapir med god avstand. Smør et glass på undersiden med litt marg. og dypp det i perlesukker. Trykk kulene flate med glasset. Dypp glasset i sukker for hver kake.

Stekes 180g. ca. 10 min. Avkjøl på rist og oppbevar i tett boks.

Det sto ikke at deigen skal hvile over natta, men det gjør jeg. Har allikevel stekt noen prøvekaker nå fordi jeg rotet og bytta om natron og hornsalt. Gikk fint an å forme og steike dem med en gang.

Disse ble veldig gode og friske med hint av sitron. Litt utenom det vanlige.

PS. Jeg lagde dobbel oppskrift.

Et spm til! sorry :) Rør margarin lyst og porøst skriver du, antar du mener sammen med sukkeret? :P

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...