Gå til innhold

Hvordan lage riskrem?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Visp krem, vend inn risen forsiktig (OBS: risen MÅ være kald....tok lunken ris engang for var så utoldmodig og kremen "smeltet" og ble kornete og ikke så god). Vanskelig å si mål, men tror jeg leste 4dl risgrøt til 3 dl krem... tok bare hele kremfløten og lagde kremen og blandet i ris..var akkurat passe det jeg fikk iallefall.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/167250-hvordan-lage-riskrem/#findComment-1091525
Del på andre sider

Her har du oppskriften på den nissemor disker opp med når det er romjulselskap i Julebygda.

Dette er en stor porsjon til 10-12 nisser

ca. 1 liter risgrøt

2 ts vaniljesukker

100 gr hakkede mandler -uten skall

2 ss sukker

1/2 liter kremfløte

serveres med rød saus

Rør grøten opp med vaniljesukker, mandler og sukker. Pisk krem av fløten og bland grøten forsiktig i.

Legg en skoldet mandel i riskremen, rør rundt og server.

PS. Husk å ha marsipangrisen klar til finneren!

(Oppskriften er hentet hos http://www.julenissen.no/nissemor.html )

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/167250-hvordan-lage-riskrem/#findComment-1091576
Del på andre sider

Hei

Jeg så litt på rislapptråden din lenger nede her, og tenkte at det var altfor lite mel og kanskje altfor sterk varme. Svidde rislapper, som er rå inni, er da ikke noe greit. Sett plata på middels varme og prøv f.eks. denne oppskriften neste gang. Lykke til :-)

Rislapper

1 tallerken risgrøt

7 ss sukker

½ ts kardemomme

½ ts vaniljesukker

5-6 ss smeltet margarin/smør

3 halvpiskede egg

ca. 2,5 dl hvetemel

litt salt

margarin/smør til steking

Slik gjør du:

Bland grøten til en jevn røre. Sikt i det tørre (hold igjen noe av melet i tilfelle du kanskje ikke trenger alt). Ha i smeltet margarin/smør og halvpiskede egg. Sikt i mer mel dersom det er nødvendig. Stek lappene på begge sider i panne. Serveres varme eller kalde. Smaker godt med syltetøy og sukker.

Denne oppskriften kommer fra http://www.hev.oslo.kommune.no/default.asp?page=/Samfunnshelse/Ernaring&id=40082

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/167250-hvordan-lage-riskrem/#findComment-1091597
Del på andre sider

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...