Gå til innhold

gratinerte poteter..


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hei folkens, noen som kunne hjelpe meg med oppskriften på de beste gratinerte potetene??

Skal ha 6-7 av gutta på førjulsmiddag..., og for ikke å ha overkill på julematen allerede før julaften serveres det indrefilet

....men trenger hjelp til "den beste potet-oppskriften":-)

Fortsetter under...

Gjest prøv dette
Skrevet

Skrell og skjær potetene i skiver (mange poteter). Legg i en form, og strø på salt og pepper. Så heller du på godt med fløte, og strør revet ost på toppen. Ha i ovnen (200-220 grader). Begynner osten å bli for mørk mot slutten tar du folie over. Du kan ta en kniv gjennom potetene for å sjekke at de er ferdige. Du kan evt. ha løk/hvitløk i.

Skrevet

Åsemor er helt på bærtur. Gratinerte poteter fra Rimi smaker helvete på jord.

Mine er best:

Poteter! Kok disse i ca. 10 minutter (avhengig av størrelse).

Kapp dem opp.

Legg dem i en ildfast form.

Hell fløte over sånn at samtlige poteter drukner. Selv pleier jeg å bruke matfløte, men kremfløte går (visstnok) også strykende. Til 8-10 poteter holder det med 2 stk. fløtedingster.

Alt over sier seg selv, så her kommer det som gjør potetene fantastiske. Vi snakker selvsagt om krydder!

Selv bruker jeg hvitløk (kapp opp eller skvis et par fedd, og sleng oppi), en type grillkrydder jeg liker, samt basilikum og oregano.

Ikke spar på kruttet. Heller for mye (akkurat som om det går an...) enn for lite. Seriøst. Det er krydderet som gjør mine poteter bedre enn alle andres.

Rør rundt.

Ost. Det er viktig. Klin til med så mye ost at hele overflaten dekkes.

Sett herligheten inn i ovnen på 200 grader. La den stå i 30-45 minutter. Du får følge med. Selv vet jeg hvordan de ser ut når de er som best, men rundt 35 minutter tror jeg det pleier å ta når jeg bruker ca. 8-10 poteter. Det er viktig at de ikke står for lenge, for da kan de fort bli litt tørre.

En genial rett å servere sammen med biff på en guttekveld. Gjorde det selv og folk blei lange i maska når de fant ut hvilken vannvittig potetkokk jeg er.

Skrevet

Åsemor er helt på bærtur. Gratinerte poteter fra Rimi smaker helvete på jord.

Mine er best:

Poteter! Kok disse i ca. 10 minutter (avhengig av størrelse).

Kapp dem opp.

Legg dem i en ildfast form.

Hell fløte over sånn at samtlige poteter drukner. Selv pleier jeg å bruke matfløte, men kremfløte går (visstnok) også strykende. Til 8-10 poteter holder det med 2 stk. fløtedingster.

Alt over sier seg selv, så her kommer det som gjør potetene fantastiske. Vi snakker selvsagt om krydder!

Selv bruker jeg hvitløk (kapp opp eller skvis et par fedd, og sleng oppi), en type grillkrydder jeg liker, samt basilikum og oregano.

Ikke spar på kruttet. Heller for mye (akkurat som om det går an...) enn for lite. Seriøst. Det er krydderet som gjør mine poteter bedre enn alle andres.

Rør rundt.

Ost. Det er viktig. Klin til med så mye ost at hele overflaten dekkes.

Sett herligheten inn i ovnen på 200 grader. La den stå i 30-45 minutter. Du får følge med. Selv vet jeg hvordan de ser ut når de er som best, men rundt 35 minutter tror jeg det pleier å ta når jeg bruker ca. 8-10 poteter. Det er viktig at de ikke står for lenge, for da kan de fort bli litt tørre.

En genial rett å servere sammen med biff på en guttekveld. Gjorde det selv og folk blei lange i maska når de fant ut hvilken vannvittig potetkokk jeg er.

Det smaker ikke direkte vondt hvis du lemper oppi en håndfull cashewnøtter i tillegg til krydderet :-)

Skrevet

Det smaker ikke direkte vondt hvis du lemper oppi en håndfull cashewnøtter i tillegg til krydderet :-)

Jeg lover å forsøke det neste gang! :)

Annonse

Skrevet

Åsemor er helt på bærtur. Gratinerte poteter fra Rimi smaker helvete på jord.

Mine er best:

Poteter! Kok disse i ca. 10 minutter (avhengig av størrelse).

Kapp dem opp.

Legg dem i en ildfast form.

Hell fløte over sånn at samtlige poteter drukner. Selv pleier jeg å bruke matfløte, men kremfløte går (visstnok) også strykende. Til 8-10 poteter holder det med 2 stk. fløtedingster.

Alt over sier seg selv, så her kommer det som gjør potetene fantastiske. Vi snakker selvsagt om krydder!

Selv bruker jeg hvitløk (kapp opp eller skvis et par fedd, og sleng oppi), en type grillkrydder jeg liker, samt basilikum og oregano.

Ikke spar på kruttet. Heller for mye (akkurat som om det går an...) enn for lite. Seriøst. Det er krydderet som gjør mine poteter bedre enn alle andres.

Rør rundt.

Ost. Det er viktig. Klin til med så mye ost at hele overflaten dekkes.

Sett herligheten inn i ovnen på 200 grader. La den stå i 30-45 minutter. Du får følge med. Selv vet jeg hvordan de ser ut når de er som best, men rundt 35 minutter tror jeg det pleier å ta når jeg bruker ca. 8-10 poteter. Det er viktig at de ikke står for lenge, for da kan de fort bli litt tørre.

En genial rett å servere sammen med biff på en guttekveld. Gjorde det selv og folk blei lange i maska når de fant ut hvilken vannvittig potetkokk jeg er.

SDD's gratinerte poteter er kjempegode. Har laget dem flere ganger, og det blir alltid like vellykket.

Skrevet

Takk takk, dette blir nok en strålende kveld..., skakke stå på potetene ihvertfall:-)

Skrevet

Åsemor er helt på bærtur. Gratinerte poteter fra Rimi smaker helvete på jord.

Mine er best:

Poteter! Kok disse i ca. 10 minutter (avhengig av størrelse).

Kapp dem opp.

Legg dem i en ildfast form.

Hell fløte over sånn at samtlige poteter drukner. Selv pleier jeg å bruke matfløte, men kremfløte går (visstnok) også strykende. Til 8-10 poteter holder det med 2 stk. fløtedingster.

Alt over sier seg selv, så her kommer det som gjør potetene fantastiske. Vi snakker selvsagt om krydder!

Selv bruker jeg hvitløk (kapp opp eller skvis et par fedd, og sleng oppi), en type grillkrydder jeg liker, samt basilikum og oregano.

Ikke spar på kruttet. Heller for mye (akkurat som om det går an...) enn for lite. Seriøst. Det er krydderet som gjør mine poteter bedre enn alle andres.

Rør rundt.

Ost. Det er viktig. Klin til med så mye ost at hele overflaten dekkes.

Sett herligheten inn i ovnen på 200 grader. La den stå i 30-45 minutter. Du får følge med. Selv vet jeg hvordan de ser ut når de er som best, men rundt 35 minutter tror jeg det pleier å ta når jeg bruker ca. 8-10 poteter. Det er viktig at de ikke står for lenge, for da kan de fort bli litt tørre.

En genial rett å servere sammen med biff på en guttekveld. Gjorde det selv og folk blei lange i maska når de fant ut hvilken vannvittig potetkokk jeg er.

Har ikke jeg prøvd å lære deg at du bør dele de opp FØR du koker de!?!?!? Og har du da godt med aslt og evt. Buljong pulver i vannet blir de ennå bedre.

Skrevet

Åsemor er helt på bærtur. Gratinerte poteter fra Rimi smaker helvete på jord.

Mine er best:

Poteter! Kok disse i ca. 10 minutter (avhengig av størrelse).

Kapp dem opp.

Legg dem i en ildfast form.

Hell fløte over sånn at samtlige poteter drukner. Selv pleier jeg å bruke matfløte, men kremfløte går (visstnok) også strykende. Til 8-10 poteter holder det med 2 stk. fløtedingster.

Alt over sier seg selv, så her kommer det som gjør potetene fantastiske. Vi snakker selvsagt om krydder!

Selv bruker jeg hvitløk (kapp opp eller skvis et par fedd, og sleng oppi), en type grillkrydder jeg liker, samt basilikum og oregano.

Ikke spar på kruttet. Heller for mye (akkurat som om det går an...) enn for lite. Seriøst. Det er krydderet som gjør mine poteter bedre enn alle andres.

Rør rundt.

Ost. Det er viktig. Klin til med så mye ost at hele overflaten dekkes.

Sett herligheten inn i ovnen på 200 grader. La den stå i 30-45 minutter. Du får følge med. Selv vet jeg hvordan de ser ut når de er som best, men rundt 35 minutter tror jeg det pleier å ta når jeg bruker ca. 8-10 poteter. Det er viktig at de ikke står for lenge, for da kan de fort bli litt tørre.

En genial rett å servere sammen med biff på en guttekveld. Gjorde det selv og folk blei lange i maska når de fant ut hvilken vannvittig potetkokk jeg er.

Syns du det skal være ost på da?

Skrevet

Syns du det skal være ost på da?

Jaaaaaaa, det må være ost på.

Skrevet

Har ikke jeg prøvd å lære deg at du bør dele de opp FØR du koker de!?!?!? Og har du da godt med aslt og evt. Buljong pulver i vannet blir de ennå bedre.

Det har jeg faktisk glemt. Jeg lover å forsøke det (også) neste gang.

Skrevet

Det har jeg faktisk glemt. Jeg lover å forsøke det (også) neste gang.

;-) takk...

Annonse

Skrevet

Syns du det skal være ost på da?

Ost er et must!

Skrevet

Ost er et must!

Jeg tenkte på pai jeg tror jeg...for der bruker jeg uten ost, mens andre bruker mer - eller noe sånt - om jeg tenkte i det hele tatt da...hehe

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...