flisa Skrevet 22. desember 2004 Skrevet 22. desember 2004 Ja, vi skal bare være 3 på nyttårsaften og da gidder jeg ikke lage kalkun, så jeg tenkte juleskinke ville være tingen. Men jeg har aldri laget noe sånt før....hva gjør jeg? - Den har ligget rå med netting i en pose i kjøleskapet siden i går....skal jeg hive den i fryseren nå - eller skal jeg koke den/steke den - og SÅ fryse den - eller - - HJELP! Hva skal jeg gjøre med svinet? Det skal passe til druesalat/Waldorfsalat....og kokte poteter...tror jeg :-) 0 Siter
Lurveline Skrevet 22. desember 2004 Skrevet 22. desember 2004 http://www.gilde.no/article.php/category/Oppskrifter/Juleskinke%20med%20rødkål,%20råstekte%20poteter,%20glaserte%20aprikoser%20og%20pastinak%20*/?articleID=336 0 Siter
flisa Skrevet 22. desember 2004 Forfatter Skrevet 22. desember 2004 http://www.gilde.no/article.php/category/Oppskrifter/Juleskinke%20med%20rødkål,%20råstekte%20poteter,%20glaserte%20aprikoser%20og%20pastinak%20*/?articleID=336 Nei - den der var jo en ferdigkokt sak..... 0 Siter
Gjest Morsk Skrevet 22. desember 2004 Skrevet 22. desember 2004 Legg hele skinken i en diger kasserolle og fyll varmt vann over. La den så stå med lokk og surre like oppunder kokepunktet (uten å koke) i et par timers tid. Siden kan den anrettes på mange ulike vis, f.esk som i eksempelet fra Gilde. 0 Siter
Gjest Morsk Skrevet 22. desember 2004 Skrevet 22. desember 2004 Legg hele skinken i en diger kasserolle og fyll varmt vann over. La den så stå med lokk og surre like oppunder kokepunktet (uten å koke) i et par timers tid. Siden kan den anrettes på mange ulike vis, f.esk som i eksempelet fra Gilde. Plastikken beholdes naturligvis på under trekkingen...ikke surringen:-) 0 Siter
amber sun Skrevet 22. desember 2004 Skrevet 22. desember 2004 Og jeg som leste "rå julesminke"... *ler* ja ja 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 22. desember 2004 Skrevet 22. desember 2004 Og jeg som leste "rå julesminke"... *ler* ja ja Duh... Nr du lagde den creme brulee-greia - Tok det lang tid eller? Jeg vurderer å lage det til dessert på julaften, men har ikke prøvd før. Var det vnskelig? Fikk du fin konsistens på den? 0 Siter
amber sun Skrevet 22. desember 2004 Skrevet 22. desember 2004 Duh... Nr du lagde den creme brulee-greia - Tok det lang tid eller? Jeg vurderer å lage det til dessert på julaften, men har ikke prøvd før. Var det vnskelig? Fikk du fin konsistens på den? Jeg lagde den dagen før, og lot den stå i kjøleskapet. Konsistensen ble veldig fin, men den ble litt for myk siden den sto i stekeovnen med sukkeret. Det går raskere med brenner, da vil den fine konsistensen holde seg, tenker jeg. Jeg skal lage den 1.juledag...med svigermor på besøk...så det bør bli bra hehe 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 22. desember 2004 Skrevet 22. desember 2004 Jeg lagde den dagen før, og lot den stå i kjøleskapet. Konsistensen ble veldig fin, men den ble litt for myk siden den sto i stekeovnen med sukkeret. Det går raskere med brenner, da vil den fine konsistensen holde seg, tenker jeg. Jeg skal lage den 1.juledag...med svigermor på besøk...så det bør bli bra hehe Hmmm...trur kanskje jeg går for den på julaften. Selv om detblir både for svigers og fadern. Fatter veit at jeg er en dårlig kokk, dah! Skal...skal ikke... 0 Siter
amber sun Skrevet 22. desember 2004 Skrevet 22. desember 2004 Hmmm...trur kanskje jeg går for den på julaften. Selv om detblir både for svigers og fadern. Fatter veit at jeg er en dårlig kokk, dah! Skal...skal ikke... Tommelen opp - du klarer det nok Lag den dagen før, og ta det _helt_ med ro mens du lager finishen, så går det nok som det skal 0 Siter
Gjest rutangis netu Skrevet 22. desember 2004 Skrevet 22. desember 2004 Den juleskinka jeg kjøpte, vakuumpakket, rå den også, var merket med holdbarhetsdato ved oppbevaring i kjøleskp, og det var også angitt tilberedningsmåte. Steking i ovn ble foreslått. Er det bayonneskinke du har fått, skal den også være merket med dato. Den pleier jeg trekke i en kasserolle med vann på plata. Nærmere et par timer. Kan serveres varm med poteter og saus eller kald til koldtbord. 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 22. desember 2004 Skrevet 22. desember 2004 Tommelen opp - du klarer det nok Lag den dagen før, og ta det _helt_ med ro mens du lager finishen, så går det nok som det skal Tror jeg får tigge naboen om å låne brenneren hans! 0 Siter
flisa Skrevet 22. desember 2004 Forfatter Skrevet 22. desember 2004 Legg hele skinken i en diger kasserolle og fyll varmt vann over. La den så stå med lokk og surre like oppunder kokepunktet (uten å koke) i et par timers tid. Siden kan den anrettes på mange ulike vis, f.esk som i eksempelet fra Gilde. Å takk! :-) Men jeg skal jo ikke ha den før nyttårsaften, betyr det at jeg hiver den i fryseren nå - og så koker den på nyttårsaften, eller skal jeg fryse den kokt? - *dum på stek* .-9 0 Siter
flisa Skrevet 22. desember 2004 Forfatter Skrevet 22. desember 2004 Den juleskinka jeg kjøpte, vakuumpakket, rå den også, var merket med holdbarhetsdato ved oppbevaring i kjøleskp, og det var også angitt tilberedningsmåte. Steking i ovn ble foreslått. Er det bayonneskinke du har fått, skal den også være merket med dato. Den pleier jeg trekke i en kasserolle med vann på plata. Nærmere et par timer. Kan serveres varm med poteter og saus eller kald til koldtbord. bAYONNESKINKE ER HESLIG! 0 Siter
flisa Skrevet 22. desember 2004 Forfatter Skrevet 22. desember 2004 Plastikken beholdes naturligvis på under trekkingen...ikke surringen:-) den er uten plast....men med nett... 0 Siter
Gjest Morsk Skrevet 22. desember 2004 Skrevet 22. desember 2004 Å takk! :-) Men jeg skal jo ikke ha den før nyttårsaften, betyr det at jeg hiver den i fryseren nå - og så koker den på nyttårsaften, eller skal jeg fryse den kokt? - *dum på stek* .-9 Det blir det samme. Lager du den nå så tin langsomt i kjøleskap halvannet døgn før, så blir den helt fin i konstistensen. Jeg glemte vel også å nevne at den godt kan stekes som det står her: http://www.vg.no/matogdrikke/matguiden/index.hbs?o=911 men jeg foretrekker å trekke...mindre arbeidskrevende. 0 Siter
Gjest Morsk Skrevet 22. desember 2004 Skrevet 22. desember 2004 den er uten plast....men med nett... Hmmm ja vel. Da tør jeg ikke si sikkert...muligens best å steke da. Er litt redd at mye av smaken og kraften forsvinner ellers. 0 Siter
Dorthe Skrevet 22. desember 2004 Skrevet 22. desember 2004 Duh... Nr du lagde den creme brulee-greia - Tok det lang tid eller? Jeg vurderer å lage det til dessert på julaften, men har ikke prøvd før. Var det vnskelig? Fikk du fin konsistens på den? Prøv å gå inn på msn, din nysgjerrigper ;o) 0 Siter
annegunn Skrevet 22. desember 2004 Skrevet 22. desember 2004 Tror jeg får tigge naboen om å låne brenneren hans! Atte - creme brulee er godt selv om sukkeret på toppen ikke er sprøtt, altså.... Snakker av erfaring, og nå har jeg ønsket meg brenner til jul :-) 0 Siter
Gregga Skrevet 23. desember 2004 Skrevet 23. desember 2004 Hiv den i fryser`n nå. Ta den opp i god tid, la den tine i kjøleskap. Kok/trekk en i 1 time pr kilo + en 1/2 time. Kjøp ferdig butterdeig, kjevle ut 2 - 3 plater legg på skivet gulost, legg på skinka, legg gulost over skinka og pakk inn skinka og osten i butterdeigen. (Godt med mye ost) Stekes på 200 grader til deigen er gylden. Skinka MÅ være varm,(rett fra kjelen, ellers blir deigen brent før skinka er varm igjennom.) Serveres med fløtegratinerte eller kokte poteter og gulrøtter og brocolli ved siden av. Lag saus av kokevannet. Smelt smør og brun smør og mel osv.. Dette er bare ubeskrivelig godt, og det blir litt festmiddag over det. Store og små pleier å elske det. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.