Gjest uvant med to steiker. Skrevet 23. desember 2004 Skrevet 23. desember 2004 Har da lagd mat i årevis, men i romjula skal jeg steike to surra skinkesteiker på en gang. Er litt usikker på steiketiden. Vanligvis steiker jeg skinkesteik i 1 t. pr. kg., 1 1/2 t. på første kg.. Disse to jeg nå skal steike er hver på ca. 1.3 kg. Regner jeg steiketiden for 2.6 kg. da eller blir dem tørre da tror dere? 0 Siter
Elbereth Skrevet 23. desember 2004 Skrevet 23. desember 2004 Beregn hver stek for seg. Det er lurest å bruke steketermometer. Svinestek skal ha en kjernetemperatur på ca. 75 grader. Om stekene er noenlunde like store er det nok å ha steketermometer bare i den ene, vanskelig å angi ekstakt tid. (Går ut fra at du har vanlig stekeovn - ikke varmluft, for det har jeg ikke erfaring med) 0 Siter
Gjest Dame55 Skrevet 23. desember 2004 Skrevet 23. desember 2004 Beregn hver stek for seg. Det er lurest å bruke steketermometer. Svinestek skal ha en kjernetemperatur på ca. 75 grader. Om stekene er noenlunde like store er det nok å ha steketermometer bare i den ene, vanskelig å angi ekstakt tid. (Går ut fra at du har vanlig stekeovn - ikke varmluft, for det har jeg ikke erfaring med) Ja, har jo kun et steiketermometer i huset. Da får jeg sette det inn i den ene steika og håpe begge er ferdig på likt da. Svinekjøtt skal jo være gjennomstekt samtidig som jeg ikke vil ha det tørt som det blir om det blir for lenge stekt. 0 Siter
Gregga Skrevet 23. desember 2004 Skrevet 23. desember 2004 Det holder med et steketermometer. Sett det i den som veier mest, så går det så fint atte:-) God Jul! 0 Siter
Gjest uvant med to steiker Skrevet 23. desember 2004 Skrevet 23. desember 2004 Det holder med et steketermometer. Sett det i den som veier mest, så går det så fint atte:-) God Jul! Takk for tips og god jul til dere også. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.