Gå til innhold

Tilbehør til kalkun?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Vi skal servere kalkun på julaften. Noen som har gode tips vedr. tilbehør?

Fortsetter under...

Skrevet

Waldorfsalt er et must. Poteter og saus sier seg selv.

Kalkun er digg. Jeg skal også spise det i morgen!

ilene1365380268
Skrevet

Vi har svisker og epler som stuffing (dette settes også på bordet). Ellers er det jo rosenkål og gulerøtter.

Sausen lager du selv av skyen. Jeg bruker alltid mandarin i denne sausen. Gir en spennende smak.

Har også gulrøttene og løken som lå under kalkunen under stekingen på bordet.

Skrevet

vi pleier å ha waldorfsalat, gulrøtter, rosenkål og blomkål - og mais. (enten kolber delt i to, eller maiskort fra boks). Potetmos og saus.

fruen fra havet
Skrevet

Vi bruker å lage stuffing av kyllingfarse, sopp, løk, hvitløk og stangselleri. Steker den i form i vannbad, i stedet for å fylle kalkunen (så reduseres steketiden noe).

Tilbehør: Gode kokte poteter, saus laget fra skyen + kraft av innmaten, salat (issalat, cherrytomater, skrellet agurk, stangselleri, vårløk, avokadoterninger, oliven og fetaost).

Gjest har ikke lagt det før
Skrevet

Vi bruker å lage stuffing av kyllingfarse, sopp, løk, hvitløk og stangselleri. Steker den i form i vannbad, i stedet for å fylle kalkunen (så reduseres steketiden noe).

Tilbehør: Gode kokte poteter, saus laget fra skyen + kraft av innmaten, salat (issalat, cherrytomater, skrellet agurk, stangselleri, vårløk, avokadoterninger, oliven og fetaost).

Må man ha stuffing i?

Annonse

Skrevet

Appelsinsalat: Appelsiner i biter med olivenolje og hvitløk.

Veldig godt!

Vi stuffer for øvrig kalkunen med appelsiner også, slik blir den ekstra saftig.

Skrevet

Vi pleier å ha god saus kokt på innmaten, waldorfsalat, rosenkål, gulerøtter, tyttebærsyltetøy og rødbeter.

Skrevet

Waldorfsalat, rosenkål, Grønne asparges, baby gulerøtter. Noen ganger stuffing og selvfølgelig svært god saus. Jeg syntes faktisk vanlig kokte poteter er best eller ris. Har prøvd pommes Ducettes et år og ett år med potetbåter, men vanlig kokte er best ettersom det er så mye med waldorf og saus osv.

Skrevet

Ser de fleste sverger til poteter, her spiser vi helst ris til kalkunen. Ellers har vi saus laget av sjy + kokt innmat (kjøp sånn stekepose til å ha kalkunen i, samler opp all sjyen og gir mindre søl... beholder også en viss fuktighet tror jeg om den stekes i pose). Waldorfsalaten er et must, rosenkål liker mamma :P Ellers pynter hun fatet med kalkunkjøttet med svisker og druer/eplebiter.

Kalkun er godt :)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...