Gjest amparro Skrevet 23. desember 2004 Skrevet 23. desember 2004 Vi skal servere kalkun på julaften. Noen som har gode tips vedr. tilbehør? 0 Siter
ShitDiddelyDo Skrevet 23. desember 2004 Skrevet 23. desember 2004 Waldorfsalt er et must. Poteter og saus sier seg selv. Kalkun er digg. Jeg skal også spise det i morgen! 0 Siter
ilene1365380268 Skrevet 23. desember 2004 Skrevet 23. desember 2004 Vi har svisker og epler som stuffing (dette settes også på bordet). Ellers er det jo rosenkål og gulerøtter. Sausen lager du selv av skyen. Jeg bruker alltid mandarin i denne sausen. Gir en spennende smak. Har også gulrøttene og løken som lå under kalkunen under stekingen på bordet. 0 Siter
flosshatt Skrevet 23. desember 2004 Skrevet 23. desember 2004 vi pleier å ha waldorfsalat, gulrøtter, rosenkål og blomkål - og mais. (enten kolber delt i to, eller maiskort fra boks). Potetmos og saus. 0 Siter
fruen fra havet Skrevet 23. desember 2004 Skrevet 23. desember 2004 Vi bruker å lage stuffing av kyllingfarse, sopp, løk, hvitløk og stangselleri. Steker den i form i vannbad, i stedet for å fylle kalkunen (så reduseres steketiden noe). Tilbehør: Gode kokte poteter, saus laget fra skyen + kraft av innmaten, salat (issalat, cherrytomater, skrellet agurk, stangselleri, vårløk, avokadoterninger, oliven og fetaost). 0 Siter
Gjest har ikke lagt det før Skrevet 23. desember 2004 Skrevet 23. desember 2004 Vi bruker å lage stuffing av kyllingfarse, sopp, løk, hvitløk og stangselleri. Steker den i form i vannbad, i stedet for å fylle kalkunen (så reduseres steketiden noe). Tilbehør: Gode kokte poteter, saus laget fra skyen + kraft av innmaten, salat (issalat, cherrytomater, skrellet agurk, stangselleri, vårløk, avokadoterninger, oliven og fetaost). Må man ha stuffing i? 0 Siter
Gjest malun Skrevet 23. desember 2004 Skrevet 23. desember 2004 Appelsinsalat: Appelsiner i biter med olivenolje og hvitløk. Veldig godt! Vi stuffer for øvrig kalkunen med appelsiner også, slik blir den ekstra saftig. 0 Siter
ilene1365380268 Skrevet 23. desember 2004 Skrevet 23. desember 2004 Må man ha stuffing i? nei, må ikke 0 Siter
karisma Skrevet 23. desember 2004 Skrevet 23. desember 2004 Vi pleier å ha god saus kokt på innmaten, waldorfsalat, rosenkål, gulerøtter, tyttebærsyltetøy og rødbeter. 0 Siter
serendipity Skrevet 23. desember 2004 Skrevet 23. desember 2004 Waldorfsalat, rosenkål, Grønne asparges, baby gulerøtter. Noen ganger stuffing og selvfølgelig svært god saus. Jeg syntes faktisk vanlig kokte poteter er best eller ris. Har prøvd pommes Ducettes et år og ett år med potetbåter, men vanlig kokte er best ettersom det er så mye med waldorf og saus osv. 0 Siter
noami Skrevet 23. desember 2004 Skrevet 23. desember 2004 Ser de fleste sverger til poteter, her spiser vi helst ris til kalkunen. Ellers har vi saus laget av sjy + kokt innmat (kjøp sånn stekepose til å ha kalkunen i, samler opp all sjyen og gir mindre søl... beholder også en viss fuktighet tror jeg om den stekes i pose). Waldorfsalaten er et must, rosenkål liker mamma Ellers pynter hun fatet med kalkunkjøttet med svisker og druer/eplebiter. Kalkun er godt 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.