Gjest Håper på raskt svar. Skrevet 30. desember 2004 Skrevet 30. desember 2004 Har du kokebøker der det står forskjellig tid. Et sted står 1 time pr. kg mens et annet sted står det 1/2 time pr. kg. Hva er riktig? 0 Siter
Gjest Sniff Skrevet 30. desember 2004 Skrevet 30. desember 2004 På den anvisningen som følger med Prior kalkunene står det 1/2 - 3/4 time pr kilo. Og når kalkunen er på 7 kg. f.eks. blir det jo litt lite spesifikt,da. Men sånn er det bare... 0 Siter
ShitDiddelyDo Skrevet 30. desember 2004 Skrevet 30. desember 2004 1/2 time per kilo er riktig. Men følg også med på steketermometeret. Det skal sprette ut når pip-pipen er ferdig. 0 Siter
Gjest midia Skrevet 30. desember 2004 Skrevet 30. desember 2004 1/2 time per kilo er riktig. Men følg også med på steketermometeret. Det skal sprette ut når pip-pipen er ferdig. Det bruker å være for lite steketid til pip-pipen vår. 0 Siter
Gjest Sniff Skrevet 30. desember 2004 Skrevet 30. desember 2004 Det bruker å være for lite steketid til pip-pipen vår. Det har også mye å si om den er helt gjennomtint, eller om den er litt frossen helt innerst f.eks. Alt mellom 1/2 og 3/4 time er mulig... Så det er ikke så enkelt å beregne når maten er ferdig hvis kalkunen er stor. 0 Siter
ShitDiddelyDo Skrevet 30. desember 2004 Skrevet 30. desember 2004 Det bruker å være for lite steketid til pip-pipen vår. Det er mulig det kommer an på hvor stor den er? Problemet med kalkun er at det er så utrolig lite som skal til før den stekes for lenge, og da blir pip-pipen tør. 0 Siter
Gjest midia Skrevet 30. desember 2004 Skrevet 30. desember 2004 Det er mulig det kommer an på hvor stor den er? Problemet med kalkun er at det er så utrolig lite som skal til før den stekes for lenge, og da blir pip-pipen tør. Bruker å steke den ennå en halv time etter at termometeret har kommet ut. Nå har jeg ikke det problemet lengre for jeg bruker marinert pip pip bryst. 0 Siter
serendipity Skrevet 30. desember 2004 Skrevet 30. desember 2004 1/2 time pr. kilo. Stol ikke på den der som spretter ut, den spretter nesten alltid ut før tiden. Har du et eget steketermometer er det langt mer pålitetlig enn den som sitter i fjærkreet. La den heller så litt for lenge Kalkun er uasett ikke svært saftig så du får ikke stekt den for tørr (nesten da) 0 Siter
ShitDiddelyDo Skrevet 30. desember 2004 Skrevet 30. desember 2004 Bruker å steke den ennå en halv time etter at termometeret har kommet ut. Nå har jeg ikke det problemet lengre for jeg bruker marinert pip pip bryst. Oki, jeg tar ikke sjansen på å steke den for lenge, men hvor lenge den skal stå kommer helt klart an på hvor stor den er. De små, de rundt 4-5 kilo, bør tas når steketermometeret spretter. Det er i hvert fall min erfaring. For tørr kalkun er tørt! 0 Siter
Grip Skrevet 1. januar 2005 Skrevet 1. januar 2005 Spiser dere virkelig disse ekle fjærkreene? 0 Siter
Gjest alive&kicking Skrevet 1. januar 2005 Skrevet 1. januar 2005 Spiser dere virkelig disse ekle fjærkreene? Vi spiser ikke fjæra da. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.