Gå til innhold

NHD er du enig med Fedon?


Gjest minimip

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Nils Håvard Dahl, psykiater

Ingenting av det han skriver er direkte feil. Jeg synes ikke at han godt nok nevner den relative betydning av kosthold i forhold til andre intervensjoner som samtaler, medisin og fysisk trening.

Uansett kan en være enig i at et svært dårlig kosthold er uhensiktsmessig for helsen inkl den psykiske. Likeledes at det vil være behandlingsmessig riktig å korrigere feilernæring.

Dosene omega-3 som er nødvendige for å få effekt er så enorme at storparten av pasientene vil ha vansker med å gjennomføre den. Dels på grunn av det høye antall meget store tabletter som skal sveldes, dels grunnet transmak i munnen.

.........

I min studietid var vi en del gutter på kullet som var relativt spreke. Vi var med i utallige mosjons/gateløp, halvmaraton og helmaraton. Maratontiden lå i området 2.50 til 3.10 dvs 170 - 190 minutter eller 10200 - 11400 sekunder.

Vi var selvsagt opptatt av alt som kunne påvirke den tiden. I maraton er utstyret begrenset, men la meg anslå følgende:

Overgang fra vanlig bomull T-skjorte til armeløs siglett i kunststoff kunne kanskje gi 30 - 60 sekunder.

Overgang fra vanlig truse og shorts til spesiell løpershorts med innsydd truse kanksje 60 - 120 sek.

Overgang fra vanlige treninssko til racingsko kunne kanskje gi 3-400 sekunder.

Hva påvirket resten? Antallet timer og intensitet på veien resten av året.

Slik er det her også. Kostholdet er som singletten eller løpertrusen. Omega 3 er som racingskoene.

Mosjon, samtaler og medisiner er som treningstiden ute på veien.

Limer inn en artikkel fra Finland:

Am J Psychiatry. 2004 Mar;161(3):567-9.

Is low dietary intake of omega-3 fatty acids associated with depression?

Hakkarainen R, Partonen T, Haukka J, Virtamo J, Albanes D, Lonnqvist J.

Department of Mental Health and Alcohol Research, National Public Health Institute, Helsinki, Finland. [email protected]

OBJECTIVE: This study examined the association between the dietary intake of omega-3 fatty acids and low mood, major depression, and suicide. METHOD: A total of 29,133 men ages 50 to 69 years participated in a population-based trial in Finland. The intake of fatty acids and fish consumption were calculated from a diet history questionnaire. Self-reported depressed mood was recorded three times annually, data on hospital treatments due to a major depressive disorder were derived from the National Hospital Discharge Register, and suicides were identified from death certificates. RESULTS: There were no associations between the dietary intake of omega-3 fatty acids or fish consumption and depressed mood, major depressive episodes, or suicide. CONCLUSIONS: Dietary intake of omega-3 fatty acids showed no association with low mood level.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...