Gjest zal Skrevet 25. januar 2005 Skrevet 25. januar 2005 Hvordan lager man grovt brød som ikke smuldrer opp bare man ser på det?? Kan man tilsette noe for å få det fastere..? 0 Siter
citoyen Skrevet 25. januar 2005 Skrevet 25. januar 2005 Hm, mitt smuldrer aldri opp.. Jeg bruker mindre gjær enn oppskriften sier (en pakke tørrgjær på 2kg mel i stedet for på 1kg mel), og mer olje. Og så bruker jeg grønnsaksbuljong i, men det gjør neppe noen forskjell for smuldringen. Elt godt, og la brødet heve i to omganger, gjerne lenger enn det står i oppskriften. Press ut luften etter første heving. 0 Siter
Gemini Skrevet 25. januar 2005 Skrevet 25. januar 2005 Bruk Kesam i deigen! :-) Les mer her: http://www.tine.no/produktferskost/30026/ og fx http://tine.no/oppskrift/31567/ 0 Siter
Gjest zal Skrevet 25. januar 2005 Skrevet 25. januar 2005 Bruk Kesam i deigen! :-) Les mer her: http://www.tine.no/produktferskost/30026/ og fx http://tine.no/oppskrift/31567/ Ajaj! Det skal jeg prøve! Takk skal du ha! 0 Siter
Gjest zal Skrevet 25. januar 2005 Skrevet 25. januar 2005 Bruk Kesam i deigen! :-) Les mer her: http://www.tine.no/produktferskost/30026/ og fx http://tine.no/oppskrift/31567/ Har du prøvd å lage dette brødet? Såg litt nærmere på oppskriften, og lurer på et par ting... Hva er hvetekli...? Er ikke så veldig inne i alle disse ingrediensene.. Kan man bytte ut hvetekli med noe annet? Og kan jeg bytte ut sammalt fint mel med grovt mel? Går vel an det, men det er jo når jeg bruker mye grovt mel det blir smuldrete... Sløyfer iallefall solsikkekjernene! Ble vanskelig dette, men kan i alle tilfelle bytte ut smøret med kesam i den vanlige oppskriften min om jeg ikke lager dette. 0 Siter
Gemini Skrevet 25. januar 2005 Skrevet 25. januar 2005 Har du prøvd å lage dette brødet? Såg litt nærmere på oppskriften, og lurer på et par ting... Hva er hvetekli...? Er ikke så veldig inne i alle disse ingrediensene.. Kan man bytte ut hvetekli med noe annet? Og kan jeg bytte ut sammalt fint mel med grovt mel? Går vel an det, men det er jo når jeg bruker mye grovt mel det blir smuldrete... Sløyfer iallefall solsikkekjernene! Ble vanskelig dette, men kan i alle tilfelle bytte ut smøret med kesam i den vanlige oppskriften min om jeg ikke lager dette. Har ikke prøvd det sjøl nei. Baker vanligvis i brødbakemaskin når jeg "lager brød sjøl", dvs da er det jo maskinen som gjør jobben da men... Men Ingers Rugbrød (vanlig oppskrift, uten Kesam) får jo så mye skryt fra mange hold. Og kesam'en vil nok gjøre sitt til at det ikke blir smuldrete selv om du ikke følger oppskriften til punkt og prikke. Men hvorfor vil du kutte ut kli? Jeg ville brukt kruskakli, eller gjerne Fibersund, om du får tak i det. Er litt trøblete å få tak i, men Centra/Ultra og andre skikkelig velassorterte matvarebutikker bruker ha det. :-) Sikkert ikke dumt å prøve litt med kesam i din egen brødoppskrift heller. 0 Siter
Gjest zal Skrevet 25. januar 2005 Skrevet 25. januar 2005 Har ikke prøvd det sjøl nei. Baker vanligvis i brødbakemaskin når jeg "lager brød sjøl", dvs da er det jo maskinen som gjør jobben da men... Men Ingers Rugbrød (vanlig oppskrift, uten Kesam) får jo så mye skryt fra mange hold. Og kesam'en vil nok gjøre sitt til at det ikke blir smuldrete selv om du ikke følger oppskriften til punkt og prikke. Men hvorfor vil du kutte ut kli? Jeg ville brukt kruskakli, eller gjerne Fibersund, om du får tak i det. Er litt trøblete å få tak i, men Centra/Ultra og andre skikkelig velassorterte matvarebutikker bruker ha det. :-) Sikkert ikke dumt å prøve litt med kesam i din egen brødoppskrift heller. Nei, jeg vet vel egentlig ikke hva kli er, og har heller ikke sett det på butikken. Men skal prøve om jeg finner det! 0 Siter
Gemini Skrevet 25. januar 2005 Skrevet 25. januar 2005 Nei, jeg vet vel egentlig ikke hva kli er, og har heller ikke sett det på butikken. Men skal prøve om jeg finner det! Hvis jeg husker riktig så er kli "skallet" på kornet. Siktet hvetemel mangler bl.a. kim. Kruskakli har de "over alt", så det får du helt sikkert tak i. Grunnen til at jeg foretrekker Fibersund er at det er mer smak i, fordi det er tilsatt dadler. Men altså, begge deler kan fint brukes i baking. Solsikkefrø er også godt synes jeg! :-) Linfrø er også fint å putte oppi brøddeigen, særlig om man har litt treg fordøyelse. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.