Gjest venter besøk Skrevet 6. februar 2005 Skrevet 6. februar 2005 skal ha besøk av noen amerikanske bekjente som er jøder. Har aldri laget noe måltid til dem før og nå lurer jeg på hva jeg bør tenke på. Hva er de viktigste reglene når det gjelder kosher-mat? noen med erfaringer? 0 Siter
Osiris Skrevet 6. februar 2005 Skrevet 6. februar 2005 Har noen jødiske venner, men de holder seg ikke "helt til boka". De sjekker ikke om noen koker melkemat og kjøttmat i samme kjeler før de spiser hjemme hos noen for eksempel. Du finner noe om kosher mat på http://www.dmt.oslo.no/joededommen/hverdagen/kashrut.html Vet ikke hvor du bor, men både i Oslo og Trondheim er det synagoge og helt sikkert noen du kan spørre. Vera Kommisar fra Trondheim skrev en kokebok som heter "Jødiske gleder" for noen få år siden. Kan hende biblioteket ditt har den eller kan skaffe den. 0 Siter
Gjest tips Skrevet 6. februar 2005 Skrevet 6. februar 2005 Du bør snakke med dem, du kan ikke lese deg til "hvor kosher" denne familien er. Spiser de bare helt kosher-mat, kan ikke du lage det i ditt vanligfe norske kjøkken, en kaserolle det (for fem år siden) ble kokt grøt / saus / melkemat i , og senere har blitt brukt til kjøtt, er allerede ødelagt, og all mat laget i denne vil ikke være kosher.. Kosherkjøkken er fysisk delt i to, med en avdeling hvor alt utstyr har vært i kontakt med melk, og en hvor alt utstyr har vært i kontakt med kjøtt.. Hadde de vært så "strengt" religiøse, ville de nok ikke kommet på et vanlig besøk hjem til dere uten å gi beskjed.. Så søk på nettet, les deg opp, og så ringer du og spør hva de spiser / hvor "rettroende" eller "strenge" de er. Men hold deg i hvertfall unna svin (og alle andre dyr som ikke har kløvde hover, som hest osv). Ikke rovfugler og en del annet vilt. Bare server fisk som har finner og skjell (dvs ikke store fisker som sverdfisk, tunfisk osv). Les mer her, før du ringer og snakker med dem: http://www.lu.hio.no/krl/grunn/jodedom/matregler.htm http://www.dinkost.no/wsp/dinkost/webon.cgi?func=show&table=CONTENT&func_id=2856&parent=413&template=tema_mat http://www.mil.no/felles/fpk/religion/start/saksbehandlig/Bekledning__kosthold__sykdom_og/jodedom/ http://www.matprat.no/Article.aspx?artid=9649&mnu1=5010&mnu2= http://matportalen.no/Saker/1068202107.14 0 Siter
Atene Skrevet 6. februar 2005 Skrevet 6. februar 2005 Du skal ikke blande melkeprodukter og kjøtt. Det er f.eks. en dårlig idé å servere lasagne. Ikke svinekjøtt selvfølgelig. Ikke skalldyr heller. Så skal kjøttet være slaktet på en spesiell måte. Kanskje like greit å servere fisk ? 0 Siter
Gjest venter besøk Skrevet 6. februar 2005 Skrevet 6. februar 2005 Du bør snakke med dem, du kan ikke lese deg til "hvor kosher" denne familien er. Spiser de bare helt kosher-mat, kan ikke du lage det i ditt vanligfe norske kjøkken, en kaserolle det (for fem år siden) ble kokt grøt / saus / melkemat i , og senere har blitt brukt til kjøtt, er allerede ødelagt, og all mat laget i denne vil ikke være kosher.. Kosherkjøkken er fysisk delt i to, med en avdeling hvor alt utstyr har vært i kontakt med melk, og en hvor alt utstyr har vært i kontakt med kjøtt.. Hadde de vært så "strengt" religiøse, ville de nok ikke kommet på et vanlig besøk hjem til dere uten å gi beskjed.. Så søk på nettet, les deg opp, og så ringer du og spør hva de spiser / hvor "rettroende" eller "strenge" de er. Men hold deg i hvertfall unna svin (og alle andre dyr som ikke har kløvde hover, som hest osv). Ikke rovfugler og en del annet vilt. Bare server fisk som har finner og skjell (dvs ikke store fisker som sverdfisk, tunfisk osv). Les mer her, før du ringer og snakker med dem: http://www.lu.hio.no/krl/grunn/jodedom/matregler.htm http://www.dinkost.no/wsp/dinkost/webon.cgi?func=show&table=CONTENT&func_id=2856&parent=413&template=tema_mat http://www.mil.no/felles/fpk/religion/start/saksbehandlig/Bekledning__kosthold__sykdom_og/jodedom/ http://www.matprat.no/Article.aspx?artid=9649&mnu1=5010&mnu2= http://matportalen.no/Saker/1068202107.14 takk for tipsene:). Tror jeg bestiller fra en catering eller noe sånt 0 Siter
Gjest frustrert frue Skrevet 6. februar 2005 Skrevet 6. februar 2005 Ovnsbakt laks med agurksalat og poteter må da gå bra? Vet ikke om man kan blande melk (smør, rømme) og fisk, men det kan du jo sjekke med dem på forhånd. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.