flowy Skrevet 13. februar 2005 Skrevet 13. februar 2005 Når man skal legge lokket over marsipankaken.Hvordan får man det til uten at det blir folder rundt kanten? Mine kaker blir veldig gode, men alltid med disse irriterende foldene. 0 Siter
Niobe Skrevet 13. februar 2005 Skrevet 13. februar 2005 Du skjærer innsnitt der foldene kommer, og lapper sammen marsipanen etterpå. 0 Siter
amber sun Skrevet 13. februar 2005 Skrevet 13. februar 2005 Det der kan jeg. Først kjevler du ut marsipanen så den er større enn du trenger. Så ruller du den forsiktig rundt kjevlet, ikke så det henger fast (bruk litt mel), men sånn at du kan løfte den over mot kaken. Nå kommer det viktige: du må ta del for del av kaken å dekke med marsipanlokket. Når du har lagt på en tredjedel f eks, så glattedrar du lokket litt utover, hvis du skjønner. Da unngår du sånne stygge krøller når du glatter inntil. Så tar du litt til, legger det på mens du samtidig drar marsipanlokket litt ut mot sidene før du legger det mot kanten. Tilslutt tar du finishen, og ordner så kanten blir helt jevn og fin før du kutter av med kniv nederst. Når jeg gjør det sånn, blir kakene kjempefine, helt uten sånne stygge kanter. Da trenger du heller ikke få sånne skjøter som Niobe foreslo. hilsen 0 Siter
flowy Skrevet 14. februar 2005 Forfatter Skrevet 14. februar 2005 Det der kan jeg. Først kjevler du ut marsipanen så den er større enn du trenger. Så ruller du den forsiktig rundt kjevlet, ikke så det henger fast (bruk litt mel), men sånn at du kan løfte den over mot kaken. Nå kommer det viktige: du må ta del for del av kaken å dekke med marsipanlokket. Når du har lagt på en tredjedel f eks, så glattedrar du lokket litt utover, hvis du skjønner. Da unngår du sånne stygge krøller når du glatter inntil. Så tar du litt til, legger det på mens du samtidig drar marsipanlokket litt ut mot sidene før du legger det mot kanten. Tilslutt tar du finishen, og ordner så kanten blir helt jevn og fin før du kutter av med kniv nederst. Når jeg gjør det sånn, blir kakene kjempefine, helt uten sånne stygge kanter. Da trenger du heller ikke få sånne skjøter som Niobe foreslo. hilsen Tusen takk, amber sun. Nå blir nok min kjære far veldig glad. Tviler på at han ser foldene, men jeg er perfeksjonist! Hva liker du å fylle kaken med? 0 Siter
Lurveline Skrevet 14. februar 2005 Skrevet 14. februar 2005 Tusen takk, amber sun. Nå blir nok min kjære far veldig glad. Tviler på at han ser foldene, men jeg er perfeksjonist! Hva liker du å fylle kaken med? http://www.newman.ac.uk/Students_Websites/~c.i.hughes/howtoice.htm 0 Siter
amber sun Skrevet 14. februar 2005 Skrevet 14. februar 2005 Tusen takk, amber sun. Nå blir nok min kjære far veldig glad. Tviler på at han ser foldene, men jeg er perfeksjonist! Hva liker du å fylle kaken med? Bare hyggelig å kunne hjelpe. Jeg pleier å fylle med en blanding av krem, og rårørte jordbær som jeg har i fryseren fra sommeren. Pleier alltid å lage masse som jeg fryser ned, og dermed har jeg både syltetøy og kakefyll gjennom hele året. Det er vel omtrent det eneste skikkelige husmorgreia jeg gjør hehe 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.