Gå til innhold

God ostekakeoppskrift mottas med stor takk


Anbefalte innlegg

Gjest Shira12
Skrevet

Jeg skal lage ostekake i morgen, sånn med knuste kjeks til bunn og sånn ostegreier oppå.

Men jeg har greid og rote vekk oppskriften min, dessuten har jeg ikke hatt særlig suksess med mine tidligere forsøk på ostekake.

Så søker jeg hjelp her på DOL.

Noen som har en enkel (dvs at den er enkel nok at jeg greier og lage den ) og god oppskrift til meg?

den opprinnelige m&m
Skrevet

Jeg har en oppskrift på ostekake UTEN ost.. Den er superenkel:

Lag en pakke sitrongele med halvparten mengde vann. La det stå til avkjøling.

Knus en pakke Kornmo-kjeks, og smelt ca. 50 g. smør. Bland kjekssmulene med smøret, ta litt ekstra smør hvis det ikke blir "vått" nok. Trykk blandingen ned i en springform og sett den i kjøleskap eller fryser mens du lager resten.

Pisk en kartong kremfløte til krem, bland oppi et beger lettrømme. Pisk blandingen langsomt mens du heller oppi geleen i en tynn stråle. Ikke klæsj alt oppi på en gang.

Ha fyllet på bunnen og sett det kaldt i et par timer. Pynt med bær eller kiwi.

Fyllet smaker som sitronfromasj, ikke så tungt og mektig som vanlige ostekaker.

Gjest papirtiger
Skrevet

Jeg har en oppskrift på ostekake UTEN ost.. Den er superenkel:

Lag en pakke sitrongele med halvparten mengde vann. La det stå til avkjøling.

Knus en pakke Kornmo-kjeks, og smelt ca. 50 g. smør. Bland kjekssmulene med smøret, ta litt ekstra smør hvis det ikke blir "vått" nok. Trykk blandingen ned i en springform og sett den i kjøleskap eller fryser mens du lager resten.

Pisk en kartong kremfløte til krem, bland oppi et beger lettrømme. Pisk blandingen langsomt mens du heller oppi geleen i en tynn stråle. Ikke klæsj alt oppi på en gang.

Ha fyllet på bunnen og sett det kaldt i et par timer. Pynt med bær eller kiwi.

Fyllet smaker som sitronfromasj, ikke så tungt og mektig som vanlige ostekaker.

Jeg bruker samme oppskrift, bare at jeg i tillegg har oppi et beger med philadelfia.

Gjest Shira12
Skrevet

Jeg har en oppskrift på ostekake UTEN ost.. Den er superenkel:

Lag en pakke sitrongele med halvparten mengde vann. La det stå til avkjøling.

Knus en pakke Kornmo-kjeks, og smelt ca. 50 g. smør. Bland kjekssmulene med smøret, ta litt ekstra smør hvis det ikke blir "vått" nok. Trykk blandingen ned i en springform og sett den i kjøleskap eller fryser mens du lager resten.

Pisk en kartong kremfløte til krem, bland oppi et beger lettrømme. Pisk blandingen langsomt mens du heller oppi geleen i en tynn stråle. Ikke klæsj alt oppi på en gang.

Ha fyllet på bunnen og sett det kaldt i et par timer. Pynt med bær eller kiwi.

Fyllet smaker som sitronfromasj, ikke så tungt og mektig som vanlige ostekaker.

Takker.

Da er det bare og sette igang og lage i morgen, og jeg som ikke får smake kaken selv...

Kanskje jeg skal lage to, en til meg selv også ;-)

Gjest Shira12
Skrevet

Jeg bruker samme oppskrift, bare at jeg i tillegg har oppi et beger med philadelfia.

Notert, takk.

Skrevet

Jeg har en oppskrift på ostekake UTEN ost.. Den er superenkel:

Lag en pakke sitrongele med halvparten mengde vann. La det stå til avkjøling.

Knus en pakke Kornmo-kjeks, og smelt ca. 50 g. smør. Bland kjekssmulene med smøret, ta litt ekstra smør hvis det ikke blir "vått" nok. Trykk blandingen ned i en springform og sett den i kjøleskap eller fryser mens du lager resten.

Pisk en kartong kremfløte til krem, bland oppi et beger lettrømme. Pisk blandingen langsomt mens du heller oppi geleen i en tynn stråle. Ikke klæsj alt oppi på en gang.

Ha fyllet på bunnen og sett det kaldt i et par timer. Pynt med bær eller kiwi.

Fyllet smaker som sitronfromasj, ikke så tungt og mektig som vanlige ostekaker.

Er det ikke litt rart å lage ostekake uten ost?

;o)

Skrevet

Takk.

Har printet ut oppskriften og hengt den på kjøleskapet.

...men har du nå laget den - og kan vi få smake - i det minste i ord? :)

Gjest Shira12
Skrevet

...men har du nå laget den - og kan vi få smake - i det minste i ord? :)

Den står i kjøleskapet, mangler bare ett lag med gele på toppen.

Ostefyllet smakte iallefall himmelsk!!!

Kaken skal spises av en gjeng med arbeidskarer i morgen, så jeg får sikkert tilbakemelding på om den er god eller ikke. :-)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...