air315 Skrevet 1. februar 2001 Del Skrevet 1. februar 2001 Jeg har hatt høye verdier, særlig mht triglycerider. De har vært oppe i 10,3 men er nå nede i rundt 3,0, men såvidt jeg vet bør de helst være >2,0? Videre er det noe som heter HDL som skal være >1.0. Her ligger jeg tilsynelatende konstant på 0,6-0,8. Hva er alt dette for noe og hvor viktig er det å oppnå disse målene? Hvor mye spiller arv inn som en bremsende faktor? Hva kan anbefales for å få skikk på disse verdiene? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/17705-kolestrol/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest TT Skrevet 2. februar 2001 Del Skrevet 2. februar 2001 Det er forskjellige fettstoffer. For å få en skikk på verdiene, kan du mosjonere, holde deg unda røyking og spise bytte en del metta fett ut med umetta fett. Metta fett finnes i melkeprodukt og i kjøttprodukter. Fisk, nøtter, og planteoljer er rikt på umetta fett, som du altså kan spise mer av. Men det er vel ikke lurt å ta for store forandringer i slengen, gå små skritt, så du ikke gir opp! Lykke til! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/17705-kolestrol/#findComment-80222 Del på andre sider Flere delingsvalg…
air315 Skrevet 2. februar 2001 Forfatter Del Skrevet 2. februar 2001 Det er forskjellige fettstoffer. For å få en skikk på verdiene, kan du mosjonere, holde deg unda røyking og spise bytte en del metta fett ut med umetta fett. Metta fett finnes i melkeprodukt og i kjøttprodukter. Fisk, nøtter, og planteoljer er rikt på umetta fett, som du altså kan spise mer av. Men det er vel ikke lurt å ta for store forandringer i slengen, gå små skritt, så du ikke gir opp! Lykke til! Takk TT; hvem du nå er? Du svarte på hva man kan foreta seg. Jeg er også interessert i den mer "tekniske" delen av mitt spørsmål, så jeg håper å få svar på det også.Hvorfor skal noen av disse fettstoffene ha en øvre- og noen en nedre grense? Hvilken betydning har feks forskjellen på 0,6 og 1,0 mht HDL? Og så var det dette med arv... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/17705-kolestrol/#findComment-80262 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Einar Søyland, spesialist i hjertesykdom Skrevet 8. februar 2001 Del Skrevet 8. februar 2001 Svar til Air315. Jeg forutsetter at du ikke har sukkersyke. Triglycerider på ditt nivå (over 10 mmol/l) ser vi rel. sjelden, og helst hos personer som har en genetisk disposisjon for slike fettverdier i blodet. Du skriver ikke noe om din total-kolesterol-verdi. Hvis den er normal (men med noe lav HDL-kolesterol), kan du ha en isolert hyper-triglyceridaemi, forutsatt at du ikke har annen tilstand som vil kunne gi slike verdier. Du kan ta kontakt med Lipidklinikken på Rikshospitalet, eller tilsvarende avdeling ved et av de andre Regionssykehusene. Din privatlege vil også kunne formidle slik kontakt. Du bør ha kostholdsveiledning og andre retningslinjer for videre forebyggende behandling. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/17705-kolestrol/#findComment-82931 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Einar Søyland, spesialist i hjertesykdom Skrevet 8. februar 2001 Del Skrevet 8. februar 2001 Det er forskjellige fettstoffer. For å få en skikk på verdiene, kan du mosjonere, holde deg unda røyking og spise bytte en del metta fett ut med umetta fett. Metta fett finnes i melkeprodukt og i kjøttprodukter. Fisk, nøtter, og planteoljer er rikt på umetta fett, som du altså kan spise mer av. Men det er vel ikke lurt å ta for store forandringer i slengen, gå små skritt, så du ikke gir opp! Lykke til! Se annet svar. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/17705-kolestrol/#findComment-82943 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Einar Søyland, spesialist i hjertesykdom Skrevet 8. februar 2001 Del Skrevet 8. februar 2001 Takk TT; hvem du nå er? Du svarte på hva man kan foreta seg. Jeg er også interessert i den mer "tekniske" delen av mitt spørsmål, så jeg håper å få svar på det også.Hvorfor skal noen av disse fettstoffene ha en øvre- og noen en nedre grense? Hvilken betydning har feks forskjellen på 0,6 og 1,0 mht HDL? Og så var det dette med arv... Se annet svar. Øvre grense angis som regel for stoffer som er skadelige (f.eks. høy LDL-kolesterol). Nedre grense for "gode" stoff, f.eks. HDL-kolesterol. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/17705-kolestrol/#findComment-82948 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Einar Søyland, spesialist i hjertesykdom Skrevet 8. februar 2001 Del Skrevet 8. februar 2001 Svar til Air315. Jeg forutsetter at du ikke har sukkersyke. Triglycerider på ditt nivå (over 10 mmol/l) ser vi rel. sjelden, og helst hos personer som har en genetisk disposisjon for slike fettverdier i blodet. Du skriver ikke noe om din total-kolesterol-verdi. Hvis den er normal (men med noe lav HDL-kolesterol), kan du ha en isolert hyper-triglyceridaemi, forutsatt at du ikke har annen tilstand som vil kunne gi slike verdier. Du kan ta kontakt med Lipidklinikken på Rikshospitalet, eller tilsvarende avdeling ved et av de andre Regionssykehusene. Din privatlege vil også kunne formidle slik kontakt. Du bør ha kostholdsveiledning og andre retningslinjer for videre forebyggende behandling. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/17705-kolestrol/#findComment-82966 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Einar Søyland, spesialist i hjertesykdom Skrevet 8. februar 2001 Del Skrevet 8. februar 2001 Det er forskjellige fettstoffer. For å få en skikk på verdiene, kan du mosjonere, holde deg unda røyking og spise bytte en del metta fett ut med umetta fett. Metta fett finnes i melkeprodukt og i kjøttprodukter. Fisk, nøtter, og planteoljer er rikt på umetta fett, som du altså kan spise mer av. Men det er vel ikke lurt å ta for store forandringer i slengen, gå små skritt, så du ikke gir opp! Lykke til! Se annet svar. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/17705-kolestrol/#findComment-82971 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Einar Søyland, spesialist i hjertesykdom Skrevet 8. februar 2001 Del Skrevet 8. februar 2001 Takk TT; hvem du nå er? Du svarte på hva man kan foreta seg. Jeg er også interessert i den mer "tekniske" delen av mitt spørsmål, så jeg håper å få svar på det også.Hvorfor skal noen av disse fettstoffene ha en øvre- og noen en nedre grense? Hvilken betydning har feks forskjellen på 0,6 og 1,0 mht HDL? Og så var det dette med arv... Se annet svar. Øvre grense angis som regel for stoffer som er skadelige (f.eks. høy LDL-kolesterol). Nedre grense for "gode" stoff, f.eks. HDL-kolesterol. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/17705-kolestrol/#findComment-82973 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.