Gå til innhold

"Bipolar Disorder" og behandling


Gjest Fam. Simonsen

Anbefalte innlegg

Gjest Fam. Simonsen

Hei!

Min kone kommer opprinnelig fra Romania og hun har en bror som bor der. Han fikk en psykisk lidelse da han var i militæret og ble helt ufør. Først fikk han diagnosen Schitzofreni, men er i ettertid blitt endret til "Bopolar disorder". På norsk heter vel dette "Manisk depresiv". Han tar normal Lithium som vedlikeholdsmedisin. Når han "faller", så går han inn i Manisk fase. I denne fasen vil han ikke høre snakk om å gå til lege, for han mener han er frisk. Problemet med Romania er at Lithium er vanskelig å skaffe og er dyrt. Hvilken andre medisiner kan hjelpe mot dette og hvilken medisiner kan man bruke for å få personen opp fra den maniske fasen? Når han kommer fra manisk fase, opplever han en periode med depresjon. Den depresive fasen er ikke så sterk som den maniske. Min kone er svært fortvilet fordi broren får ikke den rette oppfølgingen og de har ikke nok penger til bedre leger. Når han er manisk, er han svært aktiv. Han sover lite, spiser lite, er hele tiden ute på farten og gjør ting som kan være til fare for seg selv og andre.

Hun prøver å snakke med Røde Kors om de har noe i Romania som kan bistå, men det er meget tvilsomt. Noen som kan komme med tips!?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...