Inne Skrevet 17. mars 2005 Skrevet 17. mars 2005 Komlegryta står på komfyren og putrer.... Jeg er spent på om jeg får dette til! Gleder meg =) MMmmmmmmmmm... 0 Siter
Hønemoren Skrevet 17. mars 2005 Skrevet 17. mars 2005 Dette må jeg få høre om hvordan ble og gjerne få oppskriften. Lykke til. 0 Siter
Inne Skrevet 17. mars 2005 Forfatter Skrevet 17. mars 2005 Dette må jeg få høre om hvordan ble og gjerne få oppskriften. Lykke til. Det er klart du skal få! 1kg poteter (rå), 300g kokte poteter (avkjølte), salt, byggmel, hvetemel, Rasp/mos potetene og ha i litt salt (jeg brukte en ts.) Melet må du prøve deg frem med, og det er dette jeg er veldig spent på! Bruk mest byggmel, da får du den fine (?) gråfargen. For mye mel gir harde klumper, mens for lite blir seige/deigete komler. Litt vanskelig å vite før man har prøvd seg fram med andre ord.. 0 Siter
Gjest Shira12 Skrevet 17. mars 2005 Skrevet 17. mars 2005 Å, komler er kjempegodt!!! Håper det smakte! Jeg er lager ofte komler, er vel det eneste av tradisjonel matlaging mamma greide og lære meg :-) 0 Siter
Gjest Wilhma Skrevet 18. mars 2005 Skrevet 18. mars 2005 Det er klart du skal få! 1kg poteter (rå), 300g kokte poteter (avkjølte), salt, byggmel, hvetemel, Rasp/mos potetene og ha i litt salt (jeg brukte en ts.) Melet må du prøve deg frem med, og det er dette jeg er veldig spent på! Bruk mest byggmel, da får du den fine (?) gråfargen. For mye mel gir harde klumper, mens for lite blir seige/deigete komler. Litt vanskelig å vite før man har prøvd seg fram med andre ord.. Men har du ikke noe i midten? Vi kaller matretten potetball, og det er et must med en fleske-bit (eller pølse-bit for de som ikke liker flesk) i midten slik at potetballen ikke blir for hard. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.