Gå til innhold

Regelmessig mens men ikke gravid


Gleder meg :-)

Anbefalte innlegg

Gleder meg :-)

Hei

Jeg er 27 år og har prøvd å bli gravid i et halvt år. Helt siden jeg sluttet med p-ring har jeg hatt regelmessige sykluser på 28 dager. Nesten på timen regelmessig! EL kommer 14 dager før (ifølge babydreams sine tester), og vi har sex regelmessig i disse dagene før og etter. Allikevel skjer ingenting. Jeg vet at det kan være tilfeldig, men når alt virker helt fint og greit, og EL og mens er regelmessig blir jeg så frustrert. Er det andre ting med meg som kan være årsaken til at jeg ikke blir gravid? Jeg vet det kan ha med sædkvalitet å gjøre, men det finner man ikke ut før man tester. Er det mulig å få utredning før 1 år er gått når alt tilsynelatende er ok? Er det noe jeg kan gjøre for å øke sjansene?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Mette Moen, Gynekolog

For det første, så synes jeg ikke det er grunn til panikk etter å ha forsøkt ’bare’ i seks måneder. Da vil ca 65% ha oppnådd graviditet, men altså ikke alle. Se det an til det er gått ett år. Dere bør ha samleie 2-3 ganger per uke, og det er i seks dager som avsluttes eggløsningsdagen hvor det er mulighet for å bli gravid. Etter eggløsning er det liten eller ingen mulighet. Røker dere, bør dere BEGGE slutte.

Det kan være andre årsaker til barnløshet som tette eggledere (etter en undrelivsbetennelse som dessverre ikke alltid oppdages), det kan foreligge endometriose (les i helseleksikon) og det kan være noe galt med sædkvaliteten for å ta de vanligste årsaker.

Man vil ikke starte utredning før det er gått ett år, men jeg kan ikke utelukke at dere kan få startet utredning i ’privat regi’, men jeg anbefaler dere ikke å stresse med utredning for tidlig.

Les ev. denne hjemmeside: http://www.fub.no/

Husk å spise folat 400 mikrog daglig!

Lykke til, vennlig hilsen Mette H Moen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...