Gjest Finne Skrevet 29. mars 2005 Skrevet 29. mars 2005 Jeg tenkte å lage det til helga. Hvordan gjør jeg det? 0 Siter
Gjest kroppogsjel Skrevet 29. mars 2005 Skrevet 29. mars 2005 Mange varianter, ift krydring etc. Det viktigste er å la det småkoke lenge nok etter at du har stekt det så ikke det er så seigt og så du slipper trevler. Jeg lar det koke _minst_ en halvtime. Har oppi champignong/ annen sopp og løk. Krydrer mednoen einebær, et laubærblad eller to, salt og pepper. Så har jeg oppi det jeg måtte ha for hånden av meieriprodukter, som creme fraîche/ rømme/ fløte/ litt melk. Gjerne et par skiver brunost og en skje tyttebær. Ved siden av serverer jeg poteter/ potetmos og broccoli. 0 Siter
Lillemus Skrevet 29. mars 2005 Skrevet 29. mars 2005 Det er søstra mi som står for det hos oss, men jeg tror hun gjør det omtrent sånn: En pakke reinskav stekes i meierismør og krydres med salt og pepper. Så har hun i to poser viltsaus fra Toro og en boks fløte + vann (2 bokser fløte ble litt vel mektig!) og krydder etter smak og behag. Sopp has visst i også, jeg spiser ikke sopp så jeg er ikke helt sikker, men tror jeg pleier å pelle den ut... ) Vi har kokte poteter og broccoli til. 0 Siter
noami Skrevet 29. mars 2005 Skrevet 29. mars 2005 Hjemmelaget potetmos er tingen som tilbehør!! Ellers, pleier å lage den som står på baksiden av finnbiffpakningen, er vel noe a'la å steke kjøttet, ha i sopp, koke med fløte, ha i knuste einebær og krydder og sånn og brunost for smak....? 0 Siter
Lurveline Skrevet 29. mars 2005 Skrevet 29. mars 2005 Stek litt løk, ta det opp fra pannen og fres så kjøttet raskt på sterk varme. Tilsett løken og skivet sjampinjong. Hell i en boks seterrømme, surr i ett par minutter. Serveres med potetmos, rørte tyttebær, gulerot, blomkål og broccoli. 0 Siter
Gjest gryta hennar mor Skrevet 29. mars 2005 Skrevet 29. mars 2005 Mange varianter, ift krydring etc. Det viktigste er å la det småkoke lenge nok etter at du har stekt det så ikke det er så seigt og så du slipper trevler. Jeg lar det koke _minst_ en halvtime. Har oppi champignong/ annen sopp og løk. Krydrer mednoen einebær, et laubærblad eller to, salt og pepper. Så har jeg oppi det jeg måtte ha for hånden av meieriprodukter, som creme fraîche/ rømme/ fløte/ litt melk. Gjerne et par skiver brunost og en skje tyttebær. Ved siden av serverer jeg poteter/ potetmos og broccoli. Sellerirot i terninger og gulrot i skiver er veldig godt oppi i tillegg. 0 Siter
ariadne Skrevet 29. mars 2005 Skrevet 29. mars 2005 Supplerende info: Ved fresing av kjøttet er det viktig å ikke steke for mye på én gang, da blir panna for kald. 0 Siter
Lurveline Skrevet 29. mars 2005 Skrevet 29. mars 2005 Supplerende info: Ved fresing av kjøttet er det viktig å ikke steke for mye på én gang, da blir panna for kald. Det har du rett i:o) For da blir panna for kald, kjøttkrafta renner ut og kjøttet kokes istedet for stekes. 0 Siter
Lillemus Skrevet 29. mars 2005 Skrevet 29. mars 2005 Stek litt løk, ta det opp fra pannen og fres så kjøttet raskt på sterk varme. Tilsett løken og skivet sjampinjong. Hell i en boks seterrømme, surr i ett par minutter. Serveres med potetmos, rørte tyttebær, gulerot, blomkål og broccoli. Løk??? Nei nei nei! Det skal da ikke være løk i finnbiff! 0 Siter
Lurveline Skrevet 29. mars 2005 Skrevet 29. mars 2005 Løk??? Nei nei nei! Det skal da ikke være løk i finnbiff! Jooooooooo da!!!!!!! Det er godt, så hvorfor ikke? 0 Siter
Lurveline Skrevet 29. mars 2005 Skrevet 29. mars 2005 Glemte å skrive salt og pepper, det skal også være med. MEN, ikke ha i salt før kjøttet har fått stekeskorpe, meeeget viktig. 0 Siter
fyrlykt Skrevet 29. mars 2005 Skrevet 29. mars 2005 hvem lærte dere at det skal være potetmos (yækk) til finnbiff? ;-)) Lag finnbiff som beskrevet her, ha rømme og fløte oppi til sist og gi det et lite oppkok. Bruk vanlige poteter til, nam, nam... Og tyttebær og broccoli. Det beste er dagen etter, varme opp finnbiffen og potetrester og ha det på brød. Nei, nå ble jeg sulten.. 0 Siter
Gjest gammel husmor Skrevet 29. mars 2005 Skrevet 29. mars 2005 1 bud: Hold deg unna pakke saus. La kjøttet få romtemperatur før du bruner det. Krydre godt med salt og pepper. (Bruk så rikelig at du får god smak når vannet er tilsatt.) Hell over vann slik at det dekker kjøttet og kok til det er mørt. (ca 1/2 time) Mens kjøtter koker bruner du fersk oppskjært shampingnon. (Husk å salte denne.) Ta opp kjøttet og hell av kraften. Brun/smelt meierismør og ha i mel, spe med kraften. Kok godt opp. Tilsett ca 1/2 beger seter rømme eller crem fresh og 6-7 skiver ekte geitost. Liker du einebær gir dette en god smak. Kjøtt og shampingnon tilsettes nå i sausen Server med nykokte poteter, ferske grønnsaker etter ønske og nyrørte tyttebær. 0 Siter
Lurveline Skrevet 30. mars 2005 Skrevet 30. mars 2005 1 bud: Hold deg unna pakke saus. La kjøttet få romtemperatur før du bruner det. Krydre godt med salt og pepper. (Bruk så rikelig at du får god smak når vannet er tilsatt.) Hell over vann slik at det dekker kjøttet og kok til det er mørt. (ca 1/2 time) Mens kjøtter koker bruner du fersk oppskjært shampingnon. (Husk å salte denne.) Ta opp kjøttet og hell av kraften. Brun/smelt meierismør og ha i mel, spe med kraften. Kok godt opp. Tilsett ca 1/2 beger seter rømme eller crem fresh og 6-7 skiver ekte geitost. Liker du einebær gir dette en god smak. Kjøtt og shampingnon tilsettes nå i sausen Server med nykokte poteter, ferske grønnsaker etter ønske og nyrørte tyttebær. Oi, så mye styr. Det enkle er ofte det beste vet du;o) 0 Siter
Gjest gammel husmor Skrevet 30. mars 2005 Skrevet 30. mars 2005 Oi, så mye styr. Det enkle er ofte det beste vet du;o) Nei da, dette er ganske raskt å lage. Og er ikke enig i at det enkle ofte er det beste. Den Rema 1000 reklamen stemmer ikke i forhold til mat, synes nå jeg :-) 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.