Gjest spor av... Skrevet 5. april 2005 Skrevet 5. april 2005 Hvorfor står det i de aller fleste sjokoladene: "Inneholder spor av nøtter" evt melk også? Er det så vanskelig å unngå nøtter i vanlig sjokoladeproduksjon, har de ikke separate maskiner tl å lage ren sjokolade / sjokolade med nøtter i? Ikke allergisk selv, men har lurt på det lenge.... 0 Siter
Gjest sier seg litt selv det da Skrevet 5. april 2005 Skrevet 5. april 2005 Slik at ikke sjokoladeprodusenten skal bli klandret hvis noen med nøtteallergi blir syke etter å ha spist "ren" sjokolade. Det KAN jo være spor av det, at de ikke har rengjort godt nok el.l. etter å ha laget sjokolade med nøtter i 0 Siter
cecily Skrevet 5. april 2005 Skrevet 5. april 2005 Noen er så allergiske at kun spor av allergenet kan føre til anafylaktisk sjokk. Det kan f.eks være nok at det har blitt kvernet nøtter i samme rom som den "rene" sjokoladen eller at maskinen også blir brukt til å lage nøttesjokolade. Anafylaktisk sjokk er svært farlig og kan føre til døden dersom en ikke kommer til behandling raskt nok. Derfor må det stå slike advarsler. 0 Siter
Gjest mij Skrevet 5. april 2005 Skrevet 5. april 2005 Slik at ikke sjokoladeprodusenten skal bli klandret hvis noen med nøtteallergi blir syke etter å ha spist "ren" sjokolade. Det KAN jo være spor av det, at de ikke har rengjort godt nok el.l. etter å ha laget sjokolade med nøtter i Hi-hi, jeg kan ikke høre ordet "nøtteallergi" lenger uten å tenke på Asbjørn.. Han fra Nissene på låven, altså ) 0 Siter
skorpionfisken Skrevet 5. april 2005 Skrevet 5. april 2005 Det der er en standardformulering for å sikre seg mot saksøking hvis det mot formodning skulle være nøttespor i sjokoladen. Den frasen er så innarbeidet, at du også kan finne den på sjokolade som skal inneholde nøtter, eks bocca med nøtter. 0 Siter
carma Skrevet 5. april 2005 Skrevet 5. april 2005 Det der er en standardformulering for å sikre seg mot saksøking hvis det mot formodning skulle være nøttespor i sjokoladen. Den frasen er så innarbeidet, at du også kan finne den på sjokolade som skal inneholde nøtter, eks bocca med nøtter. Hvis sjokoladen allerede inneholder nøtter så står det vel "Kan inneholde spor av _andre_ nøtter.". 0 Siter
skorpionfisken Skrevet 5. april 2005 Skrevet 5. april 2005 Hvis sjokoladen allerede inneholder nøtter så står det vel "Kan inneholde spor av _andre_ nøtter.". Nei, jeg har lest den standardfrasen som står på andre sjokolader også på nøttesjokolader. Tror den er så innarbeidet at de glemmer å fjerne den på nøttesjokolader. Eller så er de såpass amerikanisert at de har med advarselen der også i tilfelle en eller annen idiot med nøtteallergi skulle finne på å spise sjokoladen hvis ikke advarselen sto der spesifikt. I Amerika står det faktisk på mikrobølgeovnen at man ikke må bruke den til å tørke nybadete kjæledyr i... 0 Siter
Lisabeth Skrevet 5. april 2005 Skrevet 5. april 2005 Noen er så allergiske at kun spor av allergenet kan føre til anafylaktisk sjokk. Det kan f.eks være nok at det har blitt kvernet nøtter i samme rom som den "rene" sjokoladen eller at maskinen også blir brukt til å lage nøttesjokolade. Anafylaktisk sjokk er svært farlig og kan føre til døden dersom en ikke kommer til behandling raskt nok. Derfor må det stå slike advarsler. Yes. Slik er det. Men det som er sørgelig er at produsentene overmerker. Og da blir det ingen matvarer igjen å kose seg med for den som har alvorlig nøtteallergi. 0 Siter
carma Skrevet 5. april 2005 Skrevet 5. april 2005 Yes. Slik er det. Men det som er sørgelig er at produsentene overmerker. Og da blir det ingen matvarer igjen å kose seg med for den som har alvorlig nøtteallergi. Heller at de "overmerker" enn at de merker for dårlig, syns jeg i alle fall... Selvom det beste selvsagt hadde vært om de alltid merket riktig i begge retninger. Men jeg vil heller la være å spise noe enn å spise det for så å bli dårlig. 0 Siter
Lisabeth Skrevet 5. april 2005 Skrevet 5. april 2005 Heller at de "overmerker" enn at de merker for dårlig, syns jeg i alle fall... Selvom det beste selvsagt hadde vært om de alltid merket riktig i begge retninger. Men jeg vil heller la være å spise noe enn å spise det for så å bli dårlig. Joda, det er jeg enig med deg i. Men det er snart ingen sjokolader igjen. Enten overmerker produsentene trygge matvarer, eller de er blitt sløvere med produksjonsrutinene (slik at det er en reell fare). Til og med hvetebollene jeg kjøpte her om dagen var merket med nøtteadvarsel. 0 Siter
Gjest spor av... Skrevet 5. april 2005 Skrevet 5. april 2005 Slik at ikke sjokoladeprodusenten skal bli klandret hvis noen med nøtteallergi blir syke etter å ha spist "ren" sjokolade. Det KAN jo være spor av det, at de ikke har rengjort godt nok el.l. etter å ha laget sjokolade med nøtter i Jo men hvorfor ikke bare ha separate rom / maskiner til å lage sjokolade i da...kan det være så vanskelig?? 0 Siter
Snorkfrøken Skrevet 5. april 2005 Skrevet 5. april 2005 Har du aldri sett de bittesmå sporene over sjokoladen!? Det kan være bittesmå avtrykk for det er små nøtter vettu... hehe, kanskje på tide å komme seg i seng.... eh... 0 Siter
Gjest malun Skrevet 5. april 2005 Skrevet 5. april 2005 Har du aldri sett de bittesmå sporene over sjokoladen!? Det kan være bittesmå avtrykk for det er små nøtter vettu... hehe, kanskje på tide å komme seg i seng.... eh... *LOL* 0 Siter
Snorkfrøken Skrevet 5. april 2005 Skrevet 5. april 2005 tenk for en innholdsdeklarasjon det hadde blitt om gilde og freia slo seg ihop og brukte samme maskineriet...hihi, ser for meg "kan inneholde spor av svineblod" på snickersen..hehe urk... 0 Siter
Sofline Skrevet 6. april 2005 Skrevet 6. april 2005 Det er fordi de bruker de samme maskinene til å lage alle de forskjellige sjokoladene. Den ene dagen melkesjokolade, den andre dagen melkesjokolade med nøtter osv. 0 Siter
tiliti Skrevet 6. april 2005 Skrevet 6. april 2005 tenk for en innholdsdeklarasjon det hadde blitt om gilde og freia slo seg ihop og brukte samme maskineriet...hihi, ser for meg "kan inneholde spor av svineblod" på snickersen..hehe urk... ææææsj, hihi 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.