Gå til innhold

Creme Broulet..eller noe sånt..


Anbefalte innlegg

Gjest Bare meg.....tamtitam..
Skrevet

Spiste Creme Broulet på en restaurant i en bursdag...og d var helt utrolig nydelig! Og jeg som ikke liker dessert til vanlig..

Men såå lurer jeg.. er d noen som vet hvordan dette lages? Må man ha en spesielt "brenne-ovn-ting" til dette??

Håper på svar!

Fortsetter under...

Skrevet

Tror det går an å lage det under grillelementet i stekeovnen. Ellers får man kjøpt en sånn creme bruleé-brenner på kjøkkenforretninger, som gjør det enklere å brenne sukkeret på toppen.

Oppskrift har jeg dessverre ikke, men det har de sikkert på Google. :)

Skrevet

Det skrives Créme Brûlèt (flott skal det være). Finishen på toppen fikser du fint med en primus evt. en skibrenner hvis du har noe slikt for hånden.

Skrevet

Det skrives Créme Brûlèt (flott skal det være). Finishen på toppen fikser du fint med en primus evt. en skibrenner hvis du har noe slikt for hånden.

Ehh... sorry. Denne retten staves Crème Brûlée...

Skrevet

Jeg har ikke oppskrifta tilgjengelig her, men fikk den av amber bare for noen dager siden. (Hun lagde det på lørdag, til og med.)

Når hun bare får lest dette, så får du den nok!

Skrevet

Jeg har ikke oppskrifta tilgjengelig her, men fikk den av amber bare for noen dager siden. (Hun lagde det på lørdag, til og med.)

Når hun bare får lest dette, så får du den nok!

Ho ho :) Jeg skal grave fram oppskriften ;)

(det er forøvrig mariaflyflys oppskrift)

Annonse

Skrevet

Heisan, her er oppskriften: 8-10stk.

1 l kremfløte

3 dl melk

85 g sukker

13 eggeplommer

revet skall fra en appelsin

2 kanelstenger

1 splittet vaniljestang

Kok opp melk og fløte med alt utenom eggeplommene. Hell blandinga over eggeplommene mens du rører som faen. La det hele stå og trekke i en halvtime uten varme. Sil over i ildfaste porsjonsformer, sett i ovn på 100grader i nesten en time til løs puddingkonsistens. Vugg på brettet underveis for å sjekke.

Avkjøl helt kaldt i kjøleskap. Ha på Denamarasukker, og brenn av med brenner.

* *

Jeg lagde den på lørdag, ja, og den var kjempegod!!

Skrevet

Heisan, her er oppskriften: 8-10stk.

1 l kremfløte

3 dl melk

85 g sukker

13 eggeplommer

revet skall fra en appelsin

2 kanelstenger

1 splittet vaniljestang

Kok opp melk og fløte med alt utenom eggeplommene. Hell blandinga over eggeplommene mens du rører som faen.

La det hele stå og trekke i en halvtime uten varme.

Sil over i ildfaste porsjonsformer, sett i ovn på 100grader i nesten en time til løs puddingkonsistens. Vugg på brettet underveis for å sjekke.

Avkjøl helt kaldt i kjøleskap. Ha på Denamarasukker, og brenn av med brenner.

Skrevet

Heisan, her er oppskriften: 8-10stk.

1 l kremfløte

3 dl melk

85 g sukker

13 eggeplommer

revet skall fra en appelsin

2 kanelstenger

1 splittet vaniljestang

Kok opp melk og fløte med alt utenom eggeplommene. Hell blandinga over eggeplommene mens du rører som faen.

La det hele stå og trekke i en halvtime uten varme.

Sil over i ildfaste porsjonsformer, sett i ovn på 100grader i nesten en time til løs puddingkonsistens. Vugg på brettet underveis for å sjekke.

Avkjøl helt kaldt i kjøleskap. Ha på Denamarasukker, og brenn av med brenner.

Se der, ja!

:o)

mariaflyfly
Skrevet

Heisan, her er oppskriften: 8-10stk.

1 l kremfløte

3 dl melk

85 g sukker

13 eggeplommer

revet skall fra en appelsin

2 kanelstenger

1 splittet vaniljestang

Kok opp melk og fløte med alt utenom eggeplommene. Hell blandinga over eggeplommene mens du rører som faen.

La det hele stå og trekke i en halvtime uten varme.

Sil over i ildfaste porsjonsformer, sett i ovn på 100grader i nesten en time til løs puddingkonsistens. Vugg på brettet underveis for å sjekke.

Avkjøl helt kaldt i kjøleskap. Ha på Denamarasukker, og brenn av med brenner.

Flink jente! :)

Åsså heter det visst Creme Catalana. Forskjellen er appelsin-innslaget. ;)

Skrevet

Flink jente! :)

Åsså heter det visst Creme Catalana. Forskjellen er appelsin-innslaget. ;)

ja ja, catalana, da.

*pirkehøne*

;)

mariaflyfly
Skrevet

ja ja, catalana, da.

*pirkehøne*

;)

Pirkehøne?? *fornærma*

Jaja, du er flink som lager så god dessert, dah! ;)

Skrevet

Pirkehøne?? *fornærma*

Jaja, du er flink som lager så god dessert, dah! ;)

:-p

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...