Gå til innhold

setefødsel


jan ikke

Anbefalte innlegg

Hei. Jeg har ett spørsmål om setefødsel. Er nå i uke 28 og har nettåpp fått hvite at den i magen ligger i seteleie. Fikk beskjed av legen jeg var hos at den kunne snu seg helt fram til uke 32 men etter det var det lite sannsynelig. Fikk også beskjed om at det var veldig trangt hos meg alerede. Det jeg lurte på var om jeg kan velge keisersnitt selv eller om dem ser an hva som er best? har en datter fra før som veide 4730g og var 55 cm lang, fødselen med henne var tung da jeg bare fikk 9 cm åpning og at det var en vegg i livmoren som stoppet henne. måtte bruke vakum tilslutt etter å ha ligget i 32 timer. hilsen en litt bekymret mor

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest det bestemmer du

I de aller fleste tilfeller kan mor selv bestemme om hun ønsker keisersnitt som alternativ til setefødsel.

takk ja til alle ekstra kontroller og målinger, så sjekker de alle størrelser på deg og barnet (og tar også hensyn til størrelse på tidligere barn). Ligger h*n fortsatt i seteleie nærmere termin, kan du sammen med legene på sykehuset bestemme om du vil ha keisersnitt, eller en planlagt setefødsel (med god smertelindring og mulighet for keisersnitt hvis det stopper opp).

I Norge er det en del planlagte setefødsler, i mange andre land blir det automatisk keisersnitt.

Har du sterke ønsker for en av delene, hører de på deg. Hvis ikke kommer dere sammen frem til det beste.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ei jente jeg trener sammen med har baby som ligger i seteleie.Hun skal på ultralyd i uke 37,for å se om ungen har snudd seg ned.Hvis ikke skal de forsøke å snu ungen.Altså,ungen kan snu seg av seg selv før uke 37.Og i de aller fleste tilfeller gjør de det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Trine Endsjø, jordmor

Er det slik at barnet ikke snur seg spontant i hodeleie før du er i uke 36, blir du henvist til spesialist med tanke på forløsningsmetode. Det er lite sannsynlig at den snur seg etter uke 36, men etter uke 32 har den gode muligheter.

Når du har født et så stort barn som din datter var, er det lite sannsynlig at man vil satse på setefødsel hvis man antar at denne er like stor. Du kan uansett få være med å legge føringene for hvilken måte barnet skal komme ut på. Har du et sterkt ønske om keisersnitt, blir du hørt og mest sannsynlig blir det som du ønsker. Jeg antar at de fleste sykehus i dag har en viss form for valgfrihet på dette området i dag. Der jeg jobber får ihvertfall kvinnen får være med på bestemmelsen.

Jeg synes uansett ikke at du bør dvele for mye ved dette foreløpig siden det er svært store sjanser for at barnet snur seg. Jeg ønsker det imidlertid lykke til under alle omstendigheter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...