Gå til innhold

Stram skjede


samsaya

Anbefalte innlegg

Jeg er ei jente på 21 år som i ungdomsalderen ble utsatt for seksuelle overgrep. nå har jeg endel problemer når det gjelder sex... For det første så får jeg ikke orgasme ved vaginalt samleie, og jeg blir fryktelig sår og øm i skjeden etterpå. Jeg er fryktelig stram i underlivet, og det er vanskelig for samboeren min å trenge inn i meg. Videre er jeg plaget med mye utflod, men jeg har verken infeksjoner eller sopp i underlivet. Vet du hva dette kan komme av, og eventuelt hvordan dette kan kureres?Jeg vet at mye av problemene mine skyldes det jeg tidligere harvært utsatt for, men jeg vil allikevel ikke gå glipp av den flotte opplevelsen av å ha sex med den jeg elsker. Er det noe sted jeg kan ha gynekologisk undersøkelse, annet enn fastlege? den nye fastlegen min er nemlig mann, og jeg ville gjerne foretrukket en kvinne når det gjelder underlivsundersøkelse. På forhånd takk!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Finnes mange kvinnelige gynekologer, telefonkatalogen er vel en ide`:-)

Siden du har vært utsatt for ubehagelige ting tidligere, så kunne det kanskje vært nyttig og snakke med psykolog eller noen andre som har erfaring med dette. Ville også fortalt dette til kjæresten.

Prøv på forum for overgrep:-)

En opplevelse som det du har vært igjennom skaper spenninger som kan gjøre sex vanskelig, men det vil løse seg om du søker hjelp.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest tingelingeling

Hei!

Har selv vært utsatt for overgrep,og har selv hatt det problemet du skriver om,at

skjedemusklene strammer seg.

Det er VIKTIG at partneren din vet om problemet ditt,og at du er trygg på han.Gå forsiktig frem!

Psykologhjelp anbefales,for da får du snakket om det som har skjedd,og spenningene i kroppen din vil kanskje løses opp etterhvert.

Lykke til:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gro Isachsen, Sexolog

De færreste kvinner får orgasme ved kun vaginalt samleie. De fleste må ha klitorisstimulering for å få det til.

Det du beskriver som at du er stram og det gjør at samleiet gjør vondt, kan skrive seg fra dine tidligere overgrepsopplevelser. Det hender skjeden reagerer ved at musklene strammer seg i ren refleks for å stenge ut inntrenging fordi kvinnen forbinder det med smerte og vonde opplevelser. En slik tilstand kalles i tilfelle for vaginisme og kan avlæres ved at du tøyer ut åpningen i skjeden gjentatte ganger. Det hjelper også om du parallelt lærer deg å slappe av i bekkenbunnsmusklene ved at du lærer deg knipeøvelser. Det vil si at du lærer deg å stramme og slappe av i de musklene du bruker når du tisser. Her er avslapningsøvelsene viktigst.

Ikke ha samleie før skjeden ikke lenger føles stram. Vær forberedt på at det kan ta tid.

Det er også mulig de stramme meusklene kan være en årsak til ekstra utflod. Skjeden utsondrer ekstra fuktighet når musklene pumper blod til musklene når de er i aktivitet.

Øvelser mot evt. vaginisme utføres som følger: Vær alene i trygge og behagelige omgivelser. Legg deg på senga. Smør inn skjedeåpningen med glidemiddel og start de første gangene med å åpne skjeden med lillefingeren, forsiktig åpning. Så prøver du noen ganger uten glidemiddel. Når du behersker å åpne skjeden uten at det gjør vondt med lillefingeren, prøver du neste gang med en større finger, først påsmurt glidemiddel, neste gang uten. Så prøver du to fingre samtidig, først med glidemiddel. Når du får inn tre fingre uten glidemiddel. Kan du la ham prøve og starte med en tynn finger. Slik lærer du at åpning av skjeden ikke fører til smerte, heller ikke når han er til stede.

Først når denne refleksen ikke lenger slår ut, er du moden for samleie. Vær forberedt på at det kan ta lang tid. Ha da alltid et godt og langt forspill, slik at du er opphisset før samleie blir aktuelt.

Du kan be fastlegen din om henvisning til en kvinnelig gynekolog. Dersom du bor i Oslo, er Vulvaklinikken spesialister på å undersøke kvinner som opplever smerter under samleie. Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...
  • 1 måned senere...

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...