Åsemor Skrevet 26. april 2005 Del Skrevet 26. april 2005 Tenkte å lage ordentlig middag i dag, poteter, gulrot og kjøttkaker. At kjøttkakene er fra Fjorland får heller være. Men når skal jeg hive gulrota oppi til potetene? Den skal vel ikke koke like lenge? Liker ikke at den er på grensa til mos, må være litt tyggemotstand også. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/182457-koketid-gulrot/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Åsemor Skrevet 26. april 2005 Forfatter Del Skrevet 26. april 2005 Jeg vet ikke engang hvor lenge potetene skal koke jeg da... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/182457-koketid-gulrot/#findComment-1235980 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Babette Skrevet 26. april 2005 Del Skrevet 26. april 2005 Hvis du deler en gulrot i 2-3 deler kan de koke akkurat like lenge som potetene. Men hvis de skal ligge sammen, bør du råskrelle potetene, synes jeg. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/182457-koketid-gulrot/#findComment-1235984 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest prust Skrevet 26. april 2005 Del Skrevet 26. april 2005 Jeg pleier å skjære gulrøttene i skiver, ca en cm tykke, og koke de alene i vann med bittelitt sukker i. Koker dem kanskje i ti minutter - kun til du så vidt kan stikke en kniv gjennom. De må ikke blir for myke. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/182457-koketid-gulrot/#findComment-1235985 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest prust Skrevet 26. april 2005 Del Skrevet 26. april 2005 Jeg vet ikke engang hvor lenge potetene skal koke jeg da... Til du kan stikke en kniv inn i dem uten at det er hardt :-) Vi koker alltid på rist. Det tar vel en 30-40 minutter. Vet ikke helt. Store poteter kan du dele i to for at det ikke skal ta for lang tid. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/182457-koketid-gulrot/#findComment-1235986 Del på andre sider Flere delingsvalg…
morsan Skrevet 26. april 2005 Del Skrevet 26. april 2005 Jeg vet ikke engang hvor lenge potetene skal koke jeg da... Kommer an på hva slags sort det er og hvor store potetene er. Etter min erfaring har mandelpoteter ganske kort koketid - 20 min kanskje? Rundpoteter må koke MINST en halvtime, noen ganger mer. Men mindre hvis du deler dem i to først. For å slippe å la hele middagen stå og vente på potetene, så kan du koke dem ferdig i god tid, faktisk. Så heller du ut vannet og pakker hele kjelen (med lokk) inn i et stort håndkle. De holder seg mer enn varme nok lenge!! :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/182457-koketid-gulrot/#findComment-1235988 Del på andre sider Flere delingsvalg…
fei1365380229 Skrevet 26. april 2005 Del Skrevet 26. april 2005 Spørs litt hvordan poteter du har kjøpt, men stort sett så tar det vel 1/2 time. Kok opp vannet, legg potetene oppi, ha på lokk og skru ned platen til minste (en), jeg koker stort sett gulrøttene sammen med potetene, men da har jeg skjært dem opp i ca. 5 cm lange deler. Vil du ha dem litt mindre "møre" putt dem oppi etter ca. 10 minutter. Se at det bobler etterpå hvis ikke sett platen litt opp. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/182457-koketid-gulrot/#findComment-1235989 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Freya Skrevet 26. april 2005 Del Skrevet 26. april 2005 Jeg vet ikke engang hvor lenge potetene skal koke jeg da... Bruker å sjekke etter 25 minutter jeg da. Og koker gulrøttene sammen med (skrelte) poteter. Hvis du har store gulrotbiter kan de være litt harde etter 25 minutter. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/182457-koketid-gulrot/#findComment-1235990 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Babette Skrevet 26. april 2005 Del Skrevet 26. april 2005 Jeg vet ikke engang hvor lenge potetene skal koke jeg da... Ca. en halvtime med skallet på, litt mindre hvis de er råskrelte. Prøv med en kniv. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/182457-koketid-gulrot/#findComment-1235992 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest men smaken er som baken Skrevet 26. april 2005 Del Skrevet 26. april 2005 Kjøttkaker er jo bedre med kålstuing da. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/182457-koketid-gulrot/#findComment-1235997 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Åsemor Skrevet 26. april 2005 Forfatter Del Skrevet 26. april 2005 Hvis du deler en gulrot i 2-3 deler kan de koke akkurat like lenge som potetene. Men hvis de skal ligge sammen, bør du råskrelle potetene, synes jeg. Potetene er skrelt og kuttet i to. Ikke alle da, men de største. Men så fikk jeg melding om at sambo må jobbe litt ekstra, så da får jeg ikke satt igang middagen før han kommer hjem, og slipper å beregne tida. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/182457-koketid-gulrot/#findComment-1236009 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Babette Skrevet 26. april 2005 Del Skrevet 26. april 2005 Potetene er skrelt og kuttet i to. Ikke alle da, men de største. Men så fikk jeg melding om at sambo må jobbe litt ekstra, så da får jeg ikke satt igang middagen før han kommer hjem, og slipper å beregne tida. OK. Da kan du kutte gulrøttene i to eller tre, tvers over, så skulle det stemme bra. Gulrøtter er nokså seinkokte. Men enda verre er kålrot. På julaften måtte jeg koke den i flere ÅR til stappa selv om den var kuttet i småbiter. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/182457-koketid-gulrot/#findComment-1236019 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Babette Skrevet 26. april 2005 Del Skrevet 26. april 2005 Potetene er skrelt og kuttet i to. Ikke alle da, men de største. Men så fikk jeg melding om at sambo må jobbe litt ekstra, så da får jeg ikke satt igang middagen før han kommer hjem, og slipper å beregne tida. Før du setter det over, lar du alt ligge i kaldt vann i kjelen med lokk på. Pass på at vannet dekker. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/182457-koketid-gulrot/#findComment-1236021 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Åsemor Skrevet 26. april 2005 Forfatter Del Skrevet 26. april 2005 Før du setter det over, lar du alt ligge i kaldt vann i kjelen med lokk på. Pass på at vannet dekker. Jeg blir nesten litt imponert over meg selv jeg, for det står i vann i kjele med lokk. Men jeg har en høne å plukke med damen som burde lært meg å bli husmor. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/182457-koketid-gulrot/#findComment-1236023 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Babette Skrevet 26. april 2005 Del Skrevet 26. april 2005 Jeg blir nesten litt imponert over meg selv jeg, for det står i vann i kjele med lokk. Men jeg har en høne å plukke med damen som burde lært meg å bli husmor. Ja, jeg skulle nesten til å spørre om det er slutt på at mødrene lærer døtrene (og sønnene) sine å lage mat. Men jeg ville ikke virke sånn "Hva! Kan du ikke koke poeteter?" 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/182457-koketid-gulrot/#findComment-1236034 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sofline Skrevet 26. april 2005 Del Skrevet 26. april 2005 Jeg vet ikke engang hvor lenge potetene skal koke jeg da... Kommer an på størrelsen. Stikk en liten gaffel i og merk. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/182457-koketid-gulrot/#findComment-1236144 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Åsemor Skrevet 26. april 2005 Forfatter Del Skrevet 26. april 2005 Kommer an på størrelsen. Stikk en liten gaffel i og merk. Ja, det er det jeg pleier. Lurte mest for å planlegge sånn at middagen kunne være klar når samboeren min kom hjem fra jobb. Men han jobber overtid og jeg sitter i sofaen og spiser alene mens jeg doler og ser på tv. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/182457-koketid-gulrot/#findComment-1236171 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.