Gå til innhold

Sårt underliv


titteisann

Anbefalte innlegg

Hei! Er en 18 år gammel jente, fremdeles jomfru. Har i en god stund gått å tenkt litt over et ubehag i underlivet som egentlig har plaget meg en stund. For et par år tilbake tror jeg kanskje jeg hadde en form for bakteriell vagiose, etter symptomene å følge. Dette har gått over, uten noen form for behandling. Nå i senere tid har jeg merket at jeg er ganske 'sår' nedentil, og ganske følelesesløs. Jeg bruker ikke tamponger fast, men har gjort det av og til, og i blant uten problemer, andre ganger er det så sårt at jeg må bare gi meg på det, det går ikke. I grunn plager det meg ikke i den grad, men jeg frykter for at når jeg vil ha min deby (dette er i grunn kanskje en faktor som har holdt meg litt tilbake), at jeg da ikke vil kjenne noe. Kan det være en fremdeles bakteriell vagiose? Før luktet det en del, men ikke nå lenger. Er nøye med intimhygienen. Også føler jeg på meg at det er ganske 'surt' miljø i underlivet, -kanskje med en litt høy ph-verdi?:) Er kanskje litt ekstra sår iløpet av menstrasjonen, noe jeg har tolket av bruk av bind? Noen råd?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Når du vasker deg nedentil skal du bruke enten bare vann eller en intimsåpe som har en ph på 3,5.

Hvis du blir sår av å bruke dagens "plastbind" kan du jo prøve Saba eller et annet merke, Nille har en del av de myke, gammeldagse bindene. De er ikke så lekre og dessverre tykkere og mer klumpete, men mye mer behagelig i grunnen. :o) Hadde en test-runde på bind da jeg var nyoperert nedentil og skikkelig øm og sår.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

HEI

JEG ER EN JENTE PÅ 25 OG HAR VERT MYE PLAGET AV SÅRT UNDERLIV . DET SOM ER MITT PROBLEM ER AT JEG HAR VERT MYE PLAGET AV SOPP. DET KAN FORUSAKE SLØVE SLIMHINNER I KJEDEN. JEG VILLE KONTAKTET DIN LEG OG FÅTT DET SJEKKET, ELLER DU KAN PRØVE CANESTEN SOM ER RESEPTFRITT.. LYKKE TIL. KLEM LINE

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mette Moen, Gynekolog

Normal skal det være surt i skjeden (og lavt pH). Du kan ikke influere på det, det ordner kroppen selv. Intimhygiene betyr bare vaske med vann, spesielle såper er ikke nødvendig.

Ved bakteriell vaginose er pH for høy, tilstanden er meget uvanlig hos de som ikke har hatt samleie., og den medfører ikke spesiell sårhet. Kan det ha vært sopp du har hatt?

Jeg synes ikke du skal engste deg for det første samleier, det går vanligvis greit. Med forspill blir man fuktig som man ikke gjør det ved å sette inn en tørr tampong.

Hvis du er veldig plaget, kan du få en sjekk hos legen, men egentlig tror jeg ikke at det er nødvendig.

Vennlig hilsen Mette H Moen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...