Gå til innhold

Fersk asparges


Gjest prust

Anbefalte innlegg

Gjest prust

Noe av det beste jeg vet er fersk grønn asparges nå i mai. Mmmmmmm!

Mannen min kom hjem med en bunt i forrige uke, men av ulike årsaker ble den liggende i kjøleskapet. nå er stilkene ganske inntørket og slappe, men skuddene ser ganske fine ut. Kan jeg bruke dem fremdeles?

Og: da jeg så på dem i kjøleskapet nå i dag, lurte jeg på om asparges egentlig IKKE skal i kjøleskapet i det hele tatt? Noen som vet???

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

vet ingenting - men hva gjør du med dem? - koker, steker, rå? smør, salt?

Det lurer jeg også på! Håper du får noen oppskriftssvar, flisa! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

vet ingenting - men hva gjør du med dem? - koker, steker, rå? smør, salt?

Man koker dem.

Brekk av den nederste biten (det brekker på rett plass selv), skrell av skallet på den nederste halvparten omtrent og kok dem i vann til de er møre.

Smør eller blåostsuas til .

*nam*

Også la flyfly ut en link der det sto om grilla asparges i grilltråden...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest prust

vet ingenting - men hva gjør du med dem? - koker, steker, rå? smør, salt?

Jeg koker dem 3-4 minutter i saltvann, Lager en vinegraittesaus til hvis det skal være fint :-)

Mmmmmmmmmmmmmmmmm!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

jeg er sulten....

..jeg også, og vi skal ha pølse og brød til middagene. Det verste er at jeg har bestemt det selv...:-/

..det er ikke rart jeg sitter her og koper fremfor å stå på kjøkkenet:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg koker dem 3-4 minutter i saltvann, Lager en vinegraittesaus til hvis det skal være fint :-)

Mmmmmmmmmmmmmmmmm!

Å _ jeg så de hadde sånne på butikken - må prøve....)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Man koker dem.

Brekk av den nederste biten (det brekker på rett plass selv), skrell av skallet på den nederste halvparten omtrent og kok dem i vann til de er møre.

Smør eller blåostsuas til .

*nam*

Også la flyfly ut en link der det sto om grilla asparges i grilltråden...

Skal vi se:

http://www.nesteklikk.no/20050413/56731.html

nederst på siden

Lenke til kommentar
Del på andre sider

mariaflyfly

Man koker dem.

Brekk av den nederste biten (det brekker på rett plass selv), skrell av skallet på den nederste halvparten omtrent og kok dem i vann til de er møre.

Smør eller blåostsuas til .

*nam*

Også la flyfly ut en link der det sto om grilla asparges i grilltråden...

...og DE er gode, de! ;)

http://www.nesteklikk.no/20050413/56731.html

Dessuten kan man rulle dem inn i parmaskinke også, men jeg veit ikke om man kan legge de på grillen etterpå da, asså! :)

Jeg har en diiiger bunt liggende hjemme i kjøleskapet. Skal nok tilberede de når jeg kommer hjem, ja! *sikle*

Lenke til kommentar
Del på andre sider

..jeg også, og vi skal ha pølse og brød til middagene. Det verste er at jeg har bestemt det selv...:-/

..det er ikke rart jeg sitter her og koper fremfor å stå på kjøkkenet:)

Gnavler penaøtter jeg som tilfeldigvis lå i veska mi :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gnavler penaøtter jeg som tilfeldigvis lå i veska mi :)

...ja, de datt vel tilfeldigvis ned i der...helt av seg selv...:-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

...og DE er gode, de! ;)

http://www.nesteklikk.no/20050413/56731.html

Dessuten kan man rulle dem inn i parmaskinke også, men jeg veit ikke om man kan legge de på grillen etterpå da, asså! :)

Jeg har en diiiger bunt liggende hjemme i kjøleskapet. Skal nok tilberede de når jeg kommer hjem, ja! *sikle*

...hvis du får pølse og brød av meg...kan jeg få asparges med parmaskinke av deg da?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Legg merke til monstergrillen vår! ;)

Døh - den er observert. Og oppskriften må prøves :-)

Nå skal jeg sykle hjem og spise pizza :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

mariaflyfly

...hvis du får pølse og brød av meg...kan jeg få asparges med parmaskinke av deg da?

Ehh.... nei, takk!

Men du kan få komme og spise asparges med parmaskinke og høvla parmesan og drikke Amarone på terrassen min sammen med annegunn. ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

mariaflyfly

Døh - den er observert. Og oppskriften må prøves :-)

Nå skal jeg sykle hjem og spise pizza :-)

Og da snakker vi ikke Grandiosa? ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ehh.... nei, takk!

Men du kan få komme og spise asparges med parmaskinke og høvla parmesan og drikke Amarone på terrassen min sammen med annegunn. ;)

Okay, den er grei...skal bare fore ungene mine her først..:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...