rart Skrevet 8. februar 2001 Del Skrevet 8. februar 2001 Jeg har vært plaget med pollenallergi siden jeg var 18 år, og er også allergisk mot midd og dyrehår. Jeg er nå 24 år og i sommer oppdaget jeg for første gang at jeg reagerte på mat, dvs. moreller (har aldri spist det før). I det siste har jeg også blitt "allergisk" mot mat med hasselnøtter i, f,eks. sjokolade, noe som jeg aldri tidligere har merket. Jeg får en intens kløe i munn og hals og en slags nummenhet. Jeg synes det er litt ekkelt og jeg lurer på hvordan det kan ha seg at jeg "plutselig" reagerer på slike ting? Hvilke andre ting er det da sannsynlig at jeg kan reagere på?? Kan matallergi utvikle seg til skumlere symptomer enn de jeg har opplevd?? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/18562-mer-allergi/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ragnhild Halvorsen, Lege Spesialist i Im Skrevet 8. februar 2001 Del Skrevet 8. februar 2001 Kjære rart Det du opplever er helt typisk for pollenallergikere - særlig bjørkepollenallergikere. Det kalles kryssallergi og betyr at det du reagerer på i pollen fra bjørk også finnes i endel rå frukt og grønnsaker og fører til kløe i munnen, eventuelt hevelser og utslett. Det vanligste å reagere på er rå gulrøtter, epler, pærer, plommer, moreller, selleri o.l. Allergenene som du reagerer på ødelegges ved koking - så kokte gulrøtter, eplemos o.l. går greitt. Reaksjonen er ikke farlig, men veldig ubehagelig så det er lurt å unngå akkurat det du merker du reagerer på når det serveres rått. Nøtter gir tilsvarende reaksjoner - det er veldig vanlig å reagere på nøtter så hold deg til sjokolade uten nøtter. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/18562-mer-allergi/#findComment-82911 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.