Gjest Timari Skrevet 14. juni 2005 Skrevet 14. juni 2005 En naturterapeut (aner ikke helt hvilken tittel hun hadde) fortalt jeg en gang for noen år siden at å lage mat i mikrobølgeovn måtte jeg ikke finne på, for det skadet proteinene og vitaminene i maten. Det var altså helt fy fy!! Holder denne teorien mål? må innrømme at jeg stolt blindt på denne terapeuten en sårbar periode i livet mitt. Er det bare tull det hun har foret meg med? 0 Siter
Prozak Skrevet 14. juni 2005 Skrevet 14. juni 2005 Jeg ville vel kanskje spurt vedkommende om dokumentasjon før jeg trodde på det. Og uansett - om man "skader" proteinene og vitaminene, så betyr det vel at de blir dårligere, ikke at det er skadelig å spise dem? "....................................." 0 Siter
Gjest sunt kosthold Skrevet 14. juni 2005 Skrevet 14. juni 2005 Jeg ville vel kanskje spurt vedkommende om dokumentasjon før jeg trodde på det. Og uansett - om man "skader" proteinene og vitaminene, så betyr det vel at de blir dårligere, ikke at det er skadelig å spise dem? "....................................." Grunnen til at mat er viktig, er jo for å tilføre oss næring og vitaminer da. Så hvis disse forringes ved bruk av mikroovn, så er vel det god nok grunn til å la være, selv om det ikke (?) skulle være farlig. 0 Siter
kyrillo Skrevet 14. juni 2005 Skrevet 14. juni 2005 Hvis du orker å lese på engelsk, så er det en del om dette her: http://www.nexusmagazine.com/articles/microwave.html Jeg har hørt at dette er seriøst. 0 Siter
Prozak Skrevet 14. juni 2005 Skrevet 14. juni 2005 Grunnen til at mat er viktig, er jo for å tilføre oss næring og vitaminer da. Så hvis disse forringes ved bruk av mikroovn, så er vel det god nok grunn til å la være, selv om det ikke (?) skulle være farlig. Tja. Det spørs jo i hvilken grad de forringes. Her til lands har vi i lange tider hatt for vane å f.eks koke ihjel grønnsaker, med det resultat at mye av det gode innholdet blir borte. Det er ikke dermed sagt at vi ikke likevel får i oss det vi trenger. Når det gjelder mikrobølgeovn så vet jeg lite om akkurat det, men jeg velger å ta en uttalelse fra en naturmedisiner med en stor klype salt til jeg ser holdbar dokumentasjon på det. Men for all del - det kan godt hende det er sant. "..................................." 0 Siter
Gjest sunt kosthold Skrevet 14. juni 2005 Skrevet 14. juni 2005 Tja. Det spørs jo i hvilken grad de forringes. Her til lands har vi i lange tider hatt for vane å f.eks koke ihjel grønnsaker, med det resultat at mye av det gode innholdet blir borte. Det er ikke dermed sagt at vi ikke likevel får i oss det vi trenger. Når det gjelder mikrobølgeovn så vet jeg lite om akkurat det, men jeg velger å ta en uttalelse fra en naturmedisiner med en stor klype salt til jeg ser holdbar dokumentasjon på det. Men for all del - det kan godt hende det er sant. "..................................." "Her til lands har vi i lange tider hatt for vane å f.eks koke ihjel grønnsaker, med det resultat at mye av det gode innholdet blir borte. Det er ikke dermed sagt at vi ikke likevel får i oss det vi trenger" Jo det er jo nettopp det som er problemet: nordmenn flest får ikke i seg det de trenger. De tror det bare er å slenge en pose frosne grønnsaker i kjelen, ved siden av sine fiskepinner eller hamburgere, så er alt ok. Selv er jeg en av tusenvis som ble syk og slapp av det vanlige kostholdet (uten at jeg først skjønte det var dette). For å gjøre en lang historie kort: Først da jeg la om kostholdet mitt (til masse frisk frukt og grønnsaker og minst mulig ferdigmat. Og ikke mikrobehandlet, for sikkerhets skyld) har jeg blitt frisk og fått krefter igjen. Dessverre gjelder dette utrolig mange godtroende nordmenn. 0 Siter
Prozak Skrevet 14. juni 2005 Skrevet 14. juni 2005 "Her til lands har vi i lange tider hatt for vane å f.eks koke ihjel grønnsaker, med det resultat at mye av det gode innholdet blir borte. Det er ikke dermed sagt at vi ikke likevel får i oss det vi trenger" Jo det er jo nettopp det som er problemet: nordmenn flest får ikke i seg det de trenger. De tror det bare er å slenge en pose frosne grønnsaker i kjelen, ved siden av sine fiskepinner eller hamburgere, så er alt ok. Selv er jeg en av tusenvis som ble syk og slapp av det vanlige kostholdet (uten at jeg først skjønte det var dette). For å gjøre en lang historie kort: Først da jeg la om kostholdet mitt (til masse frisk frukt og grønnsaker og minst mulig ferdigmat. Og ikke mikrobehandlet, for sikkerhets skyld) har jeg blitt frisk og fått krefter igjen. Dessverre gjelder dette utrolig mange godtroende nordmenn. Vel, jeg er likevel ikke sikker på at man ikke kan få i seg et minimum av det man trenger selv om man forringer maten. Da får man bare spise mer av de riktige tingene. Men jeg er selvfølgelig enig i at friske grønnsaker er best. Selv koker jeg aldri grønnsaker, jeg woker eller steker de lett, eller spiser de rå. ".................................." 0 Siter
tiliti Skrevet 15. juni 2005 Skrevet 15. juni 2005 Vel, jeg er likevel ikke sikker på at man ikke kan få i seg et minimum av det man trenger selv om man forringer maten. Da får man bare spise mer av de riktige tingene. Men jeg er selvfølgelig enig i at friske grønnsaker er best. Selv koker jeg aldri grønnsaker, jeg woker eller steker de lett, eller spiser de rå. ".................................." *bestille 100kg kokte erter* 0 Siter
tiliti Skrevet 15. juni 2005 Skrevet 15. juni 2005 http://www.matoppskrift.no/sider/artikkel229.asp Meningene om mikrobølgeovnen er like delte som meningene om aspartam. Hehe. 0 Siter
Sør Skrevet 15. juni 2005 Skrevet 15. juni 2005 Hei, Mikrobølgeovner fungerer ved å varme vannet (O-H bindinger) i maten. Det er, om noe, mindre farlig enn å varme mat i stekepannen, fordi da er temperaturen høyere. Mikrobølgeovner ødelegger altså verken proteiner eller vitaminer på langt nær så mye som vanlig oppvarming (selvsagt under forutsetning at du ikke lar det så i timesvis i mikrobølgeovnen). Det som derimot kan være farlig med mikrobølgeovner er hvis bølgene lekker ut av mikrobølgeovnen og treffer deg i stedet. Dette kan skje hvis døren ikke lukkes ordentlig, fordi det er mange matrester der. En god måte å beskytte seg på er simpelthen å stå et par meter vekker fra mikrobølgeovnen når den er på. Med vennlig hilsen 0 Siter
Gjest Timari Skrevet 15. juni 2005 Skrevet 15. juni 2005 Hei, Mikrobølgeovner fungerer ved å varme vannet (O-H bindinger) i maten. Det er, om noe, mindre farlig enn å varme mat i stekepannen, fordi da er temperaturen høyere. Mikrobølgeovner ødelegger altså verken proteiner eller vitaminer på langt nær så mye som vanlig oppvarming (selvsagt under forutsetning at du ikke lar det så i timesvis i mikrobølgeovnen). Det som derimot kan være farlig med mikrobølgeovner er hvis bølgene lekker ut av mikrobølgeovnen og treffer deg i stedet. Dette kan skje hvis døren ikke lukkes ordentlig, fordi det er mange matrester der. En god måte å beskytte seg på er simpelthen å stå et par meter vekker fra mikrobølgeovnen når den er på. Med vennlig hilsen tusen takk:) 0 Siter
Prozak Skrevet 16. juni 2005 Skrevet 16. juni 2005 *bestille 100kg kokte erter* Erter er jo litt kjipe å spise rå, da :-) (ihvertfall de tørr kulene man kjøper i pose) "................................." 0 Siter
Prozak Skrevet 16. juni 2005 Skrevet 16. juni 2005 http://www.matoppskrift.no/sider/artikkel229.asp Meningene om mikrobølgeovnen er like delte som meningene om aspartam. Hehe. "Meningene om mikrobølgeovnen er like delte som meningene om aspartam." Javisst. Jeg har en "svoger" som er kjernefysiker, og han nekter å la en mikrobølgeovn komme inn i huset. "..................................." 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.