Gjest Lille, dumme meg Skrevet 11. juli 2005 Skrevet 11. juli 2005 Dum som jeg er så lurer jeg på forskjellen på kjøtt for muslimer og kjøtt for jøder. Hva det kalles for begge grupper osv.? Hvorfor spiser ikke nordmenn hestekjøtt? Er det religiøst? 0 Siter
Sør Skrevet 11. juli 2005 Skrevet 11. juli 2005 Halal-kjøtt er kjøtt som er slaktet på muslimsk vis. Kosher er mat som er "lov" for jøder. Jeg er ikke helt sikker på hvordan det med hester er forbundet med kristendommen, men etter det jeg vet så ville folket på Island kun bli kristne hvis de fikk lov til å fortsette med å spise hestekjøtt. Med vennlig hilsen 0 Siter
IngenLurerDenneGutten Skrevet 11. juli 2005 Skrevet 11. juli 2005 Visst spiser vi hestekjøtt. Men kjøttet er veldig mørkt, og smaker ikke særlig godt. Men du har vel smakt den mørke stabburspølsa? Den er laget av hestekjøtt. 0 Siter
Gjest hestepølse Skrevet 11. juli 2005 Skrevet 11. juli 2005 Muslimsk= Halal Jødisk= Kosher Begge deler er slaktemåter som tapper blodet fra dyret omtrent før det er dødt. I den hensikt at det skal være rent. Altså blod=urent står i de heilage bøker at man ikke skal spise blod/innmat. Nordmenn eter hestekjøtt jo. Hestekjøtt er blandet i mange slags pølser, og hestebiff er delikatesse sies det. Men det er ikke så utbredt da hesten har stått i særstilling i forhold til for eksempel kyr. Man får et mer personlig forhold til den på sett og vis. Da frister det ikke å ete den... dessuten tror jeg ikke en gammel hest egentlig smaker så godt. Sånn omtrentlig tror jeg det er. De får rette opp de som vet mer/bedre! ;0) 0 Siter
Dorthe Skrevet 11. juli 2005 Skrevet 11. juli 2005 Visst spiser vi hestekjøtt. Men kjøttet er veldig mørkt, og smaker ikke særlig godt. Men du har vel smakt den mørke stabburspølsa? Den er laget av hestekjøtt. De selger da hestebiff på restaurantene i Oslo. Synes tanken på at det er hest er ekkelt jeg og at kjøtter smaker søtt. Men mørt er det men jeg er ikke fristet. 0 Siter
IngenLurerDenneGutten Skrevet 11. juli 2005 Skrevet 11. juli 2005 De selger da hestebiff på restaurantene i Oslo. Synes tanken på at det er hest er ekkelt jeg og at kjøtter smaker søtt. Men mørt er det men jeg er ikke fristet. Etter en kartong rødvin lar vi det stå til? 0 Siter
Gjest MrPimmel Skrevet 11. juli 2005 Skrevet 11. juli 2005 Muslimsk= Halal Jødisk= Kosher Begge deler er slaktemåter som tapper blodet fra dyret omtrent før det er dødt. I den hensikt at det skal være rent. Altså blod=urent står i de heilage bøker at man ikke skal spise blod/innmat. Nordmenn eter hestekjøtt jo. Hestekjøtt er blandet i mange slags pølser, og hestebiff er delikatesse sies det. Men det er ikke så utbredt da hesten har stått i særstilling i forhold til for eksempel kyr. Man får et mer personlig forhold til den på sett og vis. Da frister det ikke å ete den... dessuten tror jeg ikke en gammel hest egentlig smaker så godt. Sånn omtrentlig tror jeg det er. De får rette opp de som vet mer/bedre! ;0) Hest er best på maten. Hest er best som pålegg. 0 Siter
Dorthe Skrevet 11. juli 2005 Skrevet 11. juli 2005 Etter en kartong rødvin lar vi det stå til? Hihi, det er skikkelig dyrt også. Da er det bedre med halalbiff ;o) 0 Siter
Zarine Skrevet 11. juli 2005 Skrevet 11. juli 2005 Hei :-) Her kjem eit av mine sedvanleg lange svar. Ad hestekjøt: Eg meiner å ha for meg at det i brytningstida mellom åsatru og kristendom vart forbode å ete hestekjøt fordi hesten jo i den gamle trua var forbunde med blot og offerkjøt. Slik mista vi vel rett og slett tradisjonen med å ete hest. Det er jo ikkje forbudt lenger, men vi gjer det berre ikkje. Korleis det er å ete, veit eg sanneleg ikkje. Men vi må vel også tenke på at ein i tidlegare tider måtte behalde hesten sin så lenge han klarte å arbeide, og den gamle seige hesten vart vel ingen delikatesse etter tjue år som slitar. Så det vart vel berre pølse og lim av Blakken rundt omkring, tenker eg... For jødar er det kosher, for muslimar er det halal som er den rituelt slakta eller på anna vis godkjende maten. Det er forbudt å slakte kosher og halal i Norge. I nyhenda i dag var det ei sak om "titusenvis av ulovleg slakta kyllingar i Østfold" - mistanke om m.a. halal-slakting av kyllingar. På den andre sida har Sveriges største kyllingprodusent, Kronfågel, i desse dagar gått over til å slakte alle sine kyllingar halal... Norske jødar og muslimar må altså importere kosher- og halalkjøt frå utlandet. Eg trur det vert importert ein del kosher-kjøt frå Danmark. 0 Siter
Sør Skrevet 11. juli 2005 Skrevet 11. juli 2005 Hei :-) Her kjem eit av mine sedvanleg lange svar. Ad hestekjøt: Eg meiner å ha for meg at det i brytningstida mellom åsatru og kristendom vart forbode å ete hestekjøt fordi hesten jo i den gamle trua var forbunde med blot og offerkjøt. Slik mista vi vel rett og slett tradisjonen med å ete hest. Det er jo ikkje forbudt lenger, men vi gjer det berre ikkje. Korleis det er å ete, veit eg sanneleg ikkje. Men vi må vel også tenke på at ein i tidlegare tider måtte behalde hesten sin så lenge han klarte å arbeide, og den gamle seige hesten vart vel ingen delikatesse etter tjue år som slitar. Så det vart vel berre pølse og lim av Blakken rundt omkring, tenker eg... For jødar er det kosher, for muslimar er det halal som er den rituelt slakta eller på anna vis godkjende maten. Det er forbudt å slakte kosher og halal i Norge. I nyhenda i dag var det ei sak om "titusenvis av ulovleg slakta kyllingar i Østfold" - mistanke om m.a. halal-slakting av kyllingar. På den andre sida har Sveriges største kyllingprodusent, Kronfågel, i desse dagar gått over til å slakte alle sine kyllingar halal... Norske jødar og muslimar må altså importere kosher- og halalkjøt frå utlandet. Eg trur det vert importert ein del kosher-kjøt frå Danmark. Hei, Dette er feil - det er lov å slakte halal i Norge (det er jo nettopp det historiene handler om), så lenge dyret blir bedøvet først. Med vennlig hilsen 0 Siter
Gjest bebba Skrevet 11. juli 2005 Skrevet 11. juli 2005 Halal-kjøtt er kjøtt som er slaktet på muslimsk vis. Kosher er mat som er "lov" for jøder. Jeg er ikke helt sikker på hvordan det med hester er forbundet med kristendommen, men etter det jeg vet så ville folket på Island kun bli kristne hvis de fikk lov til å fortsette med å spise hestekjøtt. Med vennlig hilsen Folket på Island har spist hestekjøtt i generasjoner og jeg må bare innrømme at jeg vokste opp på det (nå blir det sikkert bråk på dol). Dette med hestekjøtt er vår"kristne historie" av kjøtthistorien. Tenk på alle historiene om indianerene i USA og så satt jeg der som liten og vokste opp på hestekjøtt. Ellers velkommen tilbake Sør, jeg har i hvert fall savnet deg;) 0 Siter
Sør Skrevet 11. juli 2005 Skrevet 11. juli 2005 Folket på Island har spist hestekjøtt i generasjoner og jeg må bare innrømme at jeg vokste opp på det (nå blir det sikkert bråk på dol). Dette med hestekjøtt er vår"kristne historie" av kjøtthistorien. Tenk på alle historiene om indianerene i USA og så satt jeg der som liten og vokste opp på hestekjøtt. Ellers velkommen tilbake Sør, jeg har i hvert fall savnet deg;) Tusen takk! Med vennlig hilsen 0 Siter
sheba Skrevet 11. juli 2005 Skrevet 11. juli 2005 Ettersom jeg var gift med en stryning med stor sans for "morrpølse" (tror det var det den hette) mener jeg at det var hestekjøtt i den, så vi spiser nok det i norge også, finnes sikkert i mange andre pølsesorter her i norden... 0 Siter
Gjest bebba Skrevet 11. juli 2005 Skrevet 11. juli 2005 Tusen takk! Med vennlig hilsen Virkelig hyggelig å se deg tilbake igjen. 0 Siter
Gjest bebba Skrevet 11. juli 2005 Skrevet 11. juli 2005 Ettersom jeg var gift med en stryning med stor sans for "morrpølse" (tror det var det den hette) mener jeg at det var hestekjøtt i den, så vi spiser nok det i norge også, finnes sikkert i mange andre pølsesorter her i norden... Nei her i Norden er det bare islendinge som har greie på hestekjøtt............... 0 Siter
sheba Skrevet 11. juli 2005 Skrevet 11. juli 2005 Halal-kjøtt er kjøtt som er slaktet på muslimsk vis. Kosher er mat som er "lov" for jøder. Jeg er ikke helt sikker på hvordan det med hester er forbundet med kristendommen, men etter det jeg vet så ville folket på Island kun bli kristne hvis de fikk lov til å fortsette med å spise hestekjøtt. Med vennlig hilsen Er det ikke også sånn at maten tilberedt både på jødisk og muslimsk vis ikke på noen måte må tilberedes i samme kokekar/kniver ol. som forbudt mat?? (kinkik forklaring, hehe, håper du skjønner) 0 Siter
Gjest bebba Skrevet 11. juli 2005 Skrevet 11. juli 2005 Er det ikke også sånn at maten tilberedt både på jødisk og muslimsk vis ikke på noen måte må tilberedes i samme kokekar/kniver ol. som forbudt mat?? (kinkik forklaring, hehe, håper du skjønner) JO og for tusen år siden kunne islendinge ikke bli kristne uten å spise heste. Hvor er fornuften ehr????? 0 Siter
sheba Skrevet 11. juli 2005 Skrevet 11. juli 2005 Nei her i Norden er det bare islendinge som har greie på hestekjøtt............... det har dere kanskje men mener bestemt at mye mat her i norge er det hestekjøtt i... forsøkte og finne info om Nordfjord kjøtt men fant ikke mye. Kanskje jeg tar feil, men tviler på det, siden jeg reagerte på at det var hestekjøtt i den, er ingen fanatiker, likte den selv jeg, men kan hende jeg tar feil. Tror jeg får undersøke dette litt mer, hehe du gjorde meg litt nysgjerrig nå:-) 0 Siter
sheba Skrevet 11. juli 2005 Skrevet 11. juli 2005 JO og for tusen år siden kunne islendinge ikke bli kristne uten å spise heste. Hvor er fornuften ehr????? Jeg sa ikke det! :-) 0 Siter
Osiris Skrevet 11. juli 2005 Skrevet 11. juli 2005 Hei :-) Her kjem eit av mine sedvanleg lange svar. Ad hestekjøt: Eg meiner å ha for meg at det i brytningstida mellom åsatru og kristendom vart forbode å ete hestekjøt fordi hesten jo i den gamle trua var forbunde med blot og offerkjøt. Slik mista vi vel rett og slett tradisjonen med å ete hest. Det er jo ikkje forbudt lenger, men vi gjer det berre ikkje. Korleis det er å ete, veit eg sanneleg ikkje. Men vi må vel også tenke på at ein i tidlegare tider måtte behalde hesten sin så lenge han klarte å arbeide, og den gamle seige hesten vart vel ingen delikatesse etter tjue år som slitar. Så det vart vel berre pølse og lim av Blakken rundt omkring, tenker eg... For jødar er det kosher, for muslimar er det halal som er den rituelt slakta eller på anna vis godkjende maten. Det er forbudt å slakte kosher og halal i Norge. I nyhenda i dag var det ei sak om "titusenvis av ulovleg slakta kyllingar i Østfold" - mistanke om m.a. halal-slakting av kyllingar. På den andre sida har Sveriges største kyllingprodusent, Kronfågel, i desse dagar gått over til å slakte alle sine kyllingar halal... Norske jødar og muslimar må altså importere kosher- og halalkjøt frå utlandet. Eg trur det vert importert ein del kosher-kjøt frå Danmark. Det selges spekepølse med hestekjøtt i Norge. Kan huske det fra jeg var lita også, og de pølsene fins enda. Veldig mørke spekepølser, husker ikke hva de heter. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.