Gjest trultemor25 Skrevet 16. juli 2005 Skrevet 16. juli 2005 Hvor lang holdbarhet er det på egg? Altså utover datoen som står på pakka? Spiser dere egg som har gått ut på dato? Og hvor lang tid over dato synes dere det er greit å spise de? 0 Siter
Lillemus Skrevet 16. juli 2005 Skrevet 16. juli 2005 Egg varer minst 2-3 uker over dato. Tidligere ble eggene merket med mye lengre holdbarhet her i landet, men så fant vi på at vi skulle eu-merke dem så derfor er datoen nå så kort. 0 Siter
Sofline Skrevet 16. juli 2005 Skrevet 16. juli 2005 Jeg spiser dem i hvertfall 1-2 uker over datoen. 0 Siter
amber sun Skrevet 16. juli 2005 Skrevet 16. juli 2005 De holder seg lenge etter den datoen som står på. Noen måneder, ihvertfall noen uker lenger. En grei test er å legge egget i kummen som er fylt med vann. Hvis egget flyter, så er det for gammelt. Er det iorden å bruke, så synker det til bunns. 0 Siter
amber sun Skrevet 16. juli 2005 Skrevet 16. juli 2005 Det skulle være "Et par måneder, eller ihvertfall noen uker". Ikke "Noen måneder". 0 Siter
Gjest Shira12 Skrevet 16. juli 2005 Skrevet 16. juli 2005 De holder seg lenge etter den datoen som står på. Noen måneder, ihvertfall noen uker lenger. En grei test er å legge egget i kummen som er fylt med vann. Hvis egget flyter, så er det for gammelt. Er det iorden å bruke, så synker det til bunns. Ah, der lærte jeg noe nytt! Godt tips, for jeg er ofte usikker. 0 Siter
Gjest MrPimmel Skrevet 16. juli 2005 Skrevet 16. juli 2005 Jo mer av hviten som er blitt vann, jo eldre er egget. I et superferskt egg er hele viten ganske stiv og flyter ikke ut. Dvs at steker du det vil det bli mindre i diameter jo ferskere det er. 0 Siter
Gjest MrPimmel Skrevet 16. juli 2005 Skrevet 16. juli 2005 De holder seg lenge etter den datoen som står på. Noen måneder, ihvertfall noen uker lenger. En grei test er å legge egget i kummen som er fylt med vann. Hvis egget flyter, så er det for gammelt. Er det iorden å bruke, så synker det til bunns. Det er smart. Egget tørker og blir lettere? 0 Siter
Åsemor Skrevet 16. juli 2005 Skrevet 16. juli 2005 Sjekk om det flyter. Gjør det det, er det for gammalt. 0 Siter
amber sun Skrevet 16. juli 2005 Skrevet 16. juli 2005 Det er smart. Egget tørker og blir lettere? Ja, jeg tror det er derfor. En grei test er det ihvertfall. 0 Siter
Gjest MrPimmel Skrevet 16. juli 2005 Skrevet 16. juli 2005 Ja, jeg tror det er derfor. En grei test er det ihvertfall. Uten å knekke det. 0 Siter
isadorah Skrevet 16. juli 2005 Skrevet 16. juli 2005 Det er smart. Egget tørker og blir lettere? Nei, det flyter fordi det dannes gass, som gir oppdrift, under forråtnelsesprosessen. Lekkert... 0 Siter
Gjest MrPimmel Skrevet 16. juli 2005 Skrevet 16. juli 2005 Nei, det flyter fordi det dannes gass, som gir oppdrift, under forråtnelsesprosessen. Lekkert... Jepp. Det lukter mye mer av gamle egg som er kokt enn av freske. SO 2 Svoveldioksid? 0 Siter
Gemini Skrevet 17. juli 2005 Skrevet 17. juli 2005 Jeg spiser dem i hvertfall 1-2 uker over datoen. Du kan spise dem i mange uker over datoen. Se bare vanntesten til amber sun :-) 0 Siter
Sofline Skrevet 17. juli 2005 Skrevet 17. juli 2005 Du kan spise dem i mange uker over datoen. Se bare vanntesten til amber sun :-) Den skal jeg begynne med... 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.