Gå til innhold

Hvordan lage kålstuing?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Jeg gjør det på en enda enklere måte enn bon apetitt. Lærte det da jeg jobbet i gammeldags kafeteria.

Kok grønnsakene nesten møre i lettsaltet vann. Hell av vannet. La en passende smørklump smelte oppi kjelen med de varme grønnsakene, rør rundt. Strø over litt hvetemel og rør rundt. Spe med melk og kok opp. Salt og pepper (ev. muskatt) etter smak. Kok så lenge som det er nødvendig for å bli kvitt melsmaken.

På denne måten trenger man bare en kjele. Jeg synes dessuten det er lettere å få sausen klumpefri på denne måten.

Jeg gjør det på en enda enklere måte enn bon apetitt. Lærte det da jeg jobbet i gammeldags kafeteria.

Kok grønnsakene nesten møre i lettsaltet vann. Hell av vannet. La en passende smørklump smelte oppi kjelen med de varme grønnsakene, rør rundt. Strø over litt hvetemel og rør rundt. Spe med melk og kok opp. Salt og pepper (ev. muskatt) etter smak. Kok så lenge som det er nødvendig for å bli kvitt melsmaken.

På denne måten trenger man bare en kjele. Jeg synes dessuten det er lettere å få sausen klumpefri på denne måten.

Absolutt den enkleste metoden! Og dessuten lager man akkurat passe hvit saus på denne måten.

Tips! Prøv å erstatt muskat med kanel av og til.

:o)

Gjest takk for oppskrift

Jeg gjør det på en enda enklere måte enn bon apetitt. Lærte det da jeg jobbet i gammeldags kafeteria.

Kok grønnsakene nesten møre i lettsaltet vann. Hell av vannet. La en passende smørklump smelte oppi kjelen med de varme grønnsakene, rør rundt. Strø over litt hvetemel og rør rundt. Spe med melk og kok opp. Salt og pepper (ev. muskatt) etter smak. Kok så lenge som det er nødvendig for å bli kvitt melsmaken.

På denne måten trenger man bare en kjele. Jeg synes dessuten det er lettere å få sausen klumpefri på denne måten.

Det ble på denne måten her, siden den virket enklest. Vi har ikke spist middag enda, men jeg har smakt på den. God, men ikke så god som den moren min lager.:)

Annonse

Det ble på denne måten her, siden den virket enklest. Vi har ikke spist middag enda, men jeg har smakt på den. God, men ikke så god som den moren min lager.:)

Nei -for den ga jeg deg oppskrift på:-)

Sånn lager jeg forøvrig sausen:

Kok opp melk strø på lys jevner og rør.

Gjest takk for oppskrift

Nei -for den ga jeg deg oppskrift på:-)

Sånn lager jeg forøvrig sausen:

Kok opp melk strø på lys jevner og rør.

Jeg får lage den neste gang! Jeg har ikke laget saus av å koke opp melk og ha i jevning. Er det alt? Har det ikke lett for å brenne seg da? :)

Heter pakken "jevning"? Lager du hvit saus på den måten til f.eks. fiskeboller også?

Ja, heter LYS JEVNING tror jeg -fra maizena....ikke bruk maizenamel altså.... ja, bruker det hver gang jeg lager saus. også til fiskeboller -da er det salt, smør, muskat og karry jeg har oppi :) Kjempeenkelt.

Må ha opp litt mye pulver og det klumper sg ikke i det hele tatt.

I SVerige er den biligere, er i samm pakning men der heter den Rädning :)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...