Gjest takk for oppskrift Skrevet 21. juli 2005 Skrevet 21. juli 2005 Moren min pleide å lage kålstuing med gulerotskiver i. Hvordan lager jeg det? 0 Siter
Gjest bon apetitt Skrevet 21. juli 2005 Skrevet 21. juli 2005 Skjærer opp en hodekål i smått og kutter opp gulrøttene. Gir dette et lett oppkok, mens du lager en litt tykk hvit saus. Deretter blander du dette sammen å lar det stå å småputre litt på platen. 0 Siter
lex Skrevet 21. juli 2005 Skrevet 21. juli 2005 Jeg gjør det på en enda enklere måte enn bon apetitt. Lærte det da jeg jobbet i gammeldags kafeteria. Kok grønnsakene nesten møre i lettsaltet vann. Hell av vannet. La en passende smørklump smelte oppi kjelen med de varme grønnsakene, rør rundt. Strø over litt hvetemel og rør rundt. Spe med melk og kok opp. Salt og pepper (ev. muskatt) etter smak. Kok så lenge som det er nødvendig for å bli kvitt melsmaken. På denne måten trenger man bare en kjele. Jeg synes dessuten det er lettere å få sausen klumpefri på denne måten. 0 Siter
flisa Skrevet 21. juli 2005 Skrevet 21. juli 2005 Lag hvit saus og tilsett muskat og litt sukker i. Kok kål og gulrøtter for seg -og bland det hele sammen 0 Siter
Chloe Skrevet 21. juli 2005 Skrevet 21. juli 2005 Jeg gjør det på en enda enklere måte enn bon apetitt. Lærte det da jeg jobbet i gammeldags kafeteria. Kok grønnsakene nesten møre i lettsaltet vann. Hell av vannet. La en passende smørklump smelte oppi kjelen med de varme grønnsakene, rør rundt. Strø over litt hvetemel og rør rundt. Spe med melk og kok opp. Salt og pepper (ev. muskatt) etter smak. Kok så lenge som det er nødvendig for å bli kvitt melsmaken. På denne måten trenger man bare en kjele. Jeg synes dessuten det er lettere å få sausen klumpefri på denne måten. Absolutt den enkleste metoden! Og dessuten lager man akkurat passe hvit saus på denne måten. Tips! Prøv å erstatt muskat med kanel av og til. ) 0 Siter
Gjest takk for oppskrift Skrevet 21. juli 2005 Skrevet 21. juli 2005 Jeg gjør det på en enda enklere måte enn bon apetitt. Lærte det da jeg jobbet i gammeldags kafeteria. Kok grønnsakene nesten møre i lettsaltet vann. Hell av vannet. La en passende smørklump smelte oppi kjelen med de varme grønnsakene, rør rundt. Strø over litt hvetemel og rør rundt. Spe med melk og kok opp. Salt og pepper (ev. muskatt) etter smak. Kok så lenge som det er nødvendig for å bli kvitt melsmaken. På denne måten trenger man bare en kjele. Jeg synes dessuten det er lettere å få sausen klumpefri på denne måten. Det ble på denne måten her, siden den virket enklest. Vi har ikke spist middag enda, men jeg har smakt på den. God, men ikke så god som den moren min lager. 0 Siter
flisa Skrevet 21. juli 2005 Skrevet 21. juli 2005 Det ble på denne måten her, siden den virket enklest. Vi har ikke spist middag enda, men jeg har smakt på den. God, men ikke så god som den moren min lager. Nei -for den ga jeg deg oppskrift på:-) Sånn lager jeg forøvrig sausen: Kok opp melk strø på lys jevner og rør. 0 Siter
Chloe Skrevet 21. juli 2005 Skrevet 21. juli 2005 Det ble på denne måten her, siden den virket enklest. Vi har ikke spist middag enda, men jeg har smakt på den. God, men ikke så god som den moren min lager. Nei, det blir det aldri!;o) 0 Siter
Gjest takk for oppskrift Skrevet 21. juli 2005 Skrevet 21. juli 2005 Nei -for den ga jeg deg oppskrift på:-) Sånn lager jeg forøvrig sausen: Kok opp melk strø på lys jevner og rør. Jeg får lage den neste gang! Jeg har ikke laget saus av å koke opp melk og ha i jevning. Er det alt? Har det ikke lett for å brenne seg da? 0 Siter
flisa Skrevet 21. juli 2005 Skrevet 21. juli 2005 Jeg får lage den neste gang! Jeg har ikke laget saus av å koke opp melk og ha i jevning. Er det alt? Har det ikke lett for å brenne seg da? brenner seg ikke. jeg bruker en klatt smør til slutt også 0 Siter
Gjest takk for oppskrift Skrevet 21. juli 2005 Skrevet 21. juli 2005 brenner seg ikke. jeg bruker en klatt smør til slutt også Heter pakken "jevning"? Lager du hvit saus på den måten til f.eks. fiskeboller også? 0 Siter
flisa Skrevet 21. juli 2005 Skrevet 21. juli 2005 Heter pakken "jevning"? Lager du hvit saus på den måten til f.eks. fiskeboller også? Ja, heter LYS JEVNING tror jeg -fra maizena....ikke bruk maizenamel altså.... ja, bruker det hver gang jeg lager saus. også til fiskeboller -da er det salt, smør, muskat og karry jeg har oppi Kjempeenkelt. Må ha opp litt mye pulver og det klumper sg ikke i det hele tatt. I SVerige er den biligere, er i samm pakning men der heter den Rädning 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.