Gjest prust Skrevet 30. juli 2005 Skrevet 30. juli 2005 ...bortsett fra å spise dem ferske? Vi har et morelltre med mørkerøde søte moreller (Stella) som for første gang i år bar skikkelig med bær. Åtte kilo har vi plukket inn, og i tillegg kommer det vi har spist rett fra treet. Så lurer vi da på: Hva gjør vi med disse åtte kiloene? Syltetøy? Dessert (i lake)? Kompott (hva er egentlig det?)? Eller noe annet??????!!!! Gode forslag mottas med stor takk! 0 Siter
Gjest lykke til Skrevet 30. juli 2005 Skrevet 30. juli 2005 LIKØR ). Vi brukte de gode gamle norgesglassene, fylte disse med moreller, og sukker, tømte så på 60% sprit, til de ble helt helt fulle. Så stod de på kjøkkenbenken ca 14 dager, snudde på glassene en gang om dagen slik at det blandet seg godt. Så satte vi de ned i matboden hvor de stod et par måneder, mmmmmmm nydelig til kaffen det sånn innimellom. Da vi helte likøren over på ordenlige flasker spiste vi oss nesten fulle på morellene som hadde vært på glasset ) 0 Siter
Gjest Nosferatü Skrevet 30. juli 2005 Skrevet 30. juli 2005 LIKØR ). Vi brukte de gode gamle norgesglassene, fylte disse med moreller, og sukker, tømte så på 60% sprit, til de ble helt helt fulle. Så stod de på kjøkkenbenken ca 14 dager, snudde på glassene en gang om dagen slik at det blandet seg godt. Så satte vi de ned i matboden hvor de stod et par måneder, mmmmmmm nydelig til kaffen det sånn innimellom. Da vi helte likøren over på ordenlige flasker spiste vi oss nesten fulle på morellene som hadde vært på glasset ) De morellene er finfine til desserter. Kutt i små biter og pynt på isen. 0 Siter
Gjest prust Skrevet 30. juli 2005 Skrevet 30. juli 2005 De morellene er finfine til desserter. Kutt i små biter og pynt på isen. Skal jeg fryse dem rå eller koke dem før jeg fryser dem hvis de skal være til desserter? 0 Siter
Gjest Nosferatü Skrevet 30. juli 2005 Skrevet 30. juli 2005 Skal jeg fryse dem rå eller koke dem før jeg fryser dem hvis de skal være til desserter? De har ligget i sprit, så å fryse dem vil gi tørre små seige tyggegummibiter. La det være igjen litt væske/sprit/likør å oppbevare dem i. Ikke frys dem. 0 Siter
Gjest prust Skrevet 30. juli 2005 Skrevet 30. juli 2005 De har ligget i sprit, så å fryse dem vil gi tørre små seige tyggegummibiter. La det være igjen litt væske/sprit/likør å oppbevare dem i. Ikke frys dem. OK. Skjønner. 0 Siter
Velouria Skrevet 30. juli 2005 Skrevet 30. juli 2005 Jeg har også lagd likør av moreller og familien fikk alle en liten flaske hjemmelaget likør i julegave. 0 Siter
Gjest prust Skrevet 30. juli 2005 Skrevet 30. juli 2005 LIKØR ). Vi brukte de gode gamle norgesglassene, fylte disse med moreller, og sukker, tømte så på 60% sprit, til de ble helt helt fulle. Så stod de på kjøkkenbenken ca 14 dager, snudde på glassene en gang om dagen slik at det blandet seg godt. Så satte vi de ned i matboden hvor de stod et par måneder, mmmmmmm nydelig til kaffen det sånn innimellom. Da vi helte likøren over på ordenlige flasker spiste vi oss nesten fulle på morellene som hadde vært på glasset ) Høres godt ut. Hva slags sprit bruker du? Vi er helt grønne på det med sprit, har vel aldri kjøpt ei flaske med "vanlig" sprit... 0 Siter
Gjest Nosferatü Skrevet 30. juli 2005 Skrevet 30. juli 2005 OK. Skjønner. Så lenge spritgehalten er over 20% helst 30, vil det holde seg en generasjon eller to. Ingen grunn til å fryse det. 0 Siter
Velouria Skrevet 30. juli 2005 Skrevet 30. juli 2005 Høres godt ut. Hva slags sprit bruker du? Vi er helt grønne på det med sprit, har vel aldri kjøpt ei flaske med "vanlig" sprit... Du trenger strengt tatt ikke sterkere sprit enn 40% det holder i massevis til en likør. Du kan kjøpe det billigste som er, hammer, kalinka eller noe sånt. 0 Siter
Gjest bruker vi Skrevet 30. juli 2005 Skrevet 30. juli 2005 Høres godt ut. Hva slags sprit bruker du? Vi er helt grønne på det med sprit, har vel aldri kjøpt ei flaske med "vanlig" sprit... Vanlig 60 % 0 Siter
Gjest prust Skrevet 30. juli 2005 Skrevet 30. juli 2005 Vanlig 60 % Hva heter det på polet da? Smirnoff? 0 Siter
Gjest prust Skrevet 30. juli 2005 Skrevet 30. juli 2005 Du trenger strengt tatt ikke sterkere sprit enn 40% det holder i massevis til en likør. Du kan kjøpe det billigste som er, hammer, kalinka eller noe sånt. En spør altså etter Hammer-sprit eller Kalinka-sprit, 40%? Er helt amatør når det gjelder sprit... 0 Siter
Velouria Skrevet 30. juli 2005 Skrevet 30. juli 2005 En spør altså etter Hammer-sprit eller Kalinka-sprit, 40%? Er helt amatør når det gjelder sprit... Jepp, eller spør de på polet om de kan hjelpe deg. Si at du skal ha noe billig vodka du skal lage likør av. 0 Siter
Gjest prust Skrevet 30. juli 2005 Skrevet 30. juli 2005 Jepp, eller spør de på polet om de kan hjelpe deg. Si at du skal ha noe billig vodka du skal lage likør av. Takk, det skal jeg gjøre. Må en ha sukker sammen med spriten? Vi liker ikke så veldig søte drinker. 0 Siter
Gjest bruker vi Skrevet 30. juli 2005 Skrevet 30. juli 2005 Hva heter det på polet da? Smirnoff? Den heter bare 60%, det er ikke Smirnoff, Finlandia e.l., bare 60%. 0 Siter
Gemini Skrevet 30. juli 2005 Skrevet 30. juli 2005 Hva heter det på polet da? Smirnoff? http://www.vinmonopolet.no/ - skriv inn 60% som søkeord, så får du treff, en som bare heter Brennevin 60% og en Koskenkorva 60% - begge koster 260 kr for en halvliter. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.