Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Gjest lurulf
Skrevet

Med smelta smør?!??!?! Nei nei nei! Klubb skal serveres med flesk og sirup!

Jeg er enig med mensikure - potetball skal ha smeltet smør.

Og så må det drikkes melk til. Vanligvis er jeg ikke noe særlig glad i melk, men til potetball er det et must.

  • Svar 47
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

  • favn

    7

  • Velouria

    5

  • Gyda

    5

  • amber sun

    4

Mest aktive i denne tråden

Skrevet

Uffda, dette ble ikke helt riktig i og med at jeg blandet sammen noe av den opprinnelige oppskriften og slik jeg faktisk gjør det. Jeg retter noen avsnitt til dette:

Dette avsnittet strykes: 'Deigen dekkes, og heves lunt til dobbel størrelse.'

Dette skal stå:

'Smør den store brødformen og ha i deigen (hos meg er den nesten halvflytende).

Fordel blandingen med hvitløk/rosmarin/olivenolje over, og stikk fingrene ned i deigen over det hele slik at blandingen får sjansen til å trekke inn i brødet.'

Her setter du inn et nytt avsnitt:

'La deigen med godsakene fordelt over og i, heve til omtrent dobbel størrelse.'

***

Altså: Jeg lar deigen heve _med_ urter/hvitløk/olje over.

Jepp, da er det det samme som jeg gjør, men jeg har ikke alltid hvitløk eller urter i selve deigen.

Gjest Aimabel
Skrevet

Lammestek med rosmarin og hvitløksbåter,

stekte potetbåter med rosmarin,

gresk salat med

lollo rosso, rødløk, tomater, grønn paprika, grønne hvitløksoliven,

tzatsiki og godt ferskt brød.

Rødvin!

Gjest Aimabel
Skrevet

Lammestek med rosmarin og hvitløksbåter,

stekte potetbåter med rosmarin,

gresk salat med

lollo rosso, rødløk, tomater, grønn paprika, grønne hvitløksoliven,

tzatsiki og godt ferskt brød.

Rødvin!

ops! Glemte fetaosten!

Gjest Aimabel
Skrevet

Med fare for en del æsj-reaksjoner - jeg skriver det igjen:

Lutefisk! For meg så smaker det bare helt ubeskrivelig godt.

På en god andreplass: Potetball/raspeball m/tilbehør (det spiste jeg torsdag på Sunnmøre).

Og så velger jeg nesten alltid fiskeretter på restaurant. Ekstra godt tilberedt er det nydelig.

Har alltid likt lutefisk jeg. Pleide å kalle den "usynlig fisk" eller "gelèfisk" da jeg var liten. Med mye godt tilbehør er det godt en gang i jula.

Gjest kenremius
Skrevet

Med smelta smør?!??!?! Nei nei nei! Klubb skal serveres med flesk og sirup!

Okay, det smaker det og:-)

Skrevet

Scampi på den lokale insiske restauranten, kokt i yoghurt, koriander, chili, hvitløk... med naan-brød, mynteraita, korianderchutney.... hjelpes, jeg tror jeg må gå og legge meg ;o))

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...

×
×
  • Opprett ny...