Jump to content
Sign in to follow this  
Guest prust

Holdbarhet på ferske reker

Recommended Posts

Guest prust

Fredag kjøpte jeg ca to kilo reker som vi skulle ha i helga.

Ungene fikk litt til kveldsmat. Seinere om kvelden sovnet imidlertid mannen min på sofaen og det ble bare jeg som spiste reker og drakk vin :-(

Lørdag var jeg i utdrikningslag og orket ikke reker da jeg kom hjem. Mannen min spiste vel litt da.

I går hadde vi tenkt å spise dem, men da var vi så mette etter middag og kaffebesøk at vi bare spiste litt.

Så er spørsmålet: Kan jeg fremdeles bruke dem? F.eks hvis jeg koker dem opp og har i en fiskegryte? De smakte helt fint i går kveld, men hadde vel begynt å lukte litt. De har selvfølgelig ligget i kjøleskapet hele tiden.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Guest men det er meg

Jeg ville ikke spist dem nå.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Cumbria

Styr unna! De holder seg kanskje en dag i kjøleskapet, ikke lenger! Reker som lukter skal man iallefall ikke prøve seg på! (Du som bor i Kristiansand kjenner vel ei god RÆGE når du lukter på den!) :o)

Share this post


Link to post
Share on other sites
mariaflyfly

Jeg ville definitivt ikke spist dem.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Katt-ja

Styr unna! De holder seg kanskje en dag i kjøleskapet, ikke lenger! Reker som lukter skal man iallefall ikke prøve seg på! (Du som bor i Kristiansand kjenner vel ei god RÆGE når du lukter på den!) :o)

Nå, litt lenger enn en dag, vil jeg si. Vi spiser stadig vekk reker som er kjøpt fredagskveld/lørdags formiddag på søndagskvelden. Har ikke blitt syke ennå.

Share this post


Link to post
Share on other sites
zapata

En god regel når det gjelder reker - både ferske og opptinte - er at de spises samme dagen du kjøper dem/tiner dem opp eller SENEST dagen etter!!

:-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Guest prust

Takk for alle råd, men jeg fulgte dem ikke!

Jeg laget en fiskegryte i går og hadde resten av rekene oppi. Syntes det var så synd å kaste dem. De luktet litt, men smakte helt fint.

Fiskegryta ble god den, rekene satte en ekstra spiss på middagen, vi spiste masse, og ingen ble dårlige i magen!

Rekene ble altså kjøpt på fredag, og de siste ble spist mandag ettermiddag.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest pustisivet

Takk for alle råd, men jeg fulgte dem ikke!

Jeg laget en fiskegryte i går og hadde resten av rekene oppi. Syntes det var så synd å kaste dem. De luktet litt, men smakte helt fint.

Fiskegryta ble god den, rekene satte en ekstra spiss på middagen, vi spiste masse, og ingen ble dårlige i magen!

Rekene ble altså kjøpt på fredag, og de siste ble spist mandag ettermiddag.

Javisst. Bakteriene som smaker vondt ligger først utenpå, så de kan lett skylles av. Dessuten har du varmet dem opp over 60 og helst 80 grader, så resten av de dør.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest prust

Javisst. Bakteriene som smaker vondt ligger først utenpå, så de kan lett skylles av. Dessuten har du varmet dem opp over 60 og helst 80 grader, så resten av de dør.

Det var slik jeg tenkte, ja. jeg skrellet dem, skylte dem og kokte dem i 15-20 minutter.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest pustisivet

Det var slik jeg tenkte, ja. jeg skrellet dem, skylte dem og kokte dem i 15-20 minutter.

15-20 min var lenge.

Tyggis? :-)

Det holder at de er gjennomvarme for bakterier.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...